top of page
Keresés

Lukács Dénes: „Nem voltunk a BVSC-vel egy súlycsoportban”


A női vízilabda-bajnokság alapszakaszának 18., utolsó fordulójában a BVSC elleni idegenbeli rangadó várt Lukács Dénes együttesére. Az alapszakasz lezárása sajnos nem sikerült szépre, a BVSC ugyanis 12-4 arányban legyőzte csapatunkat. A találkozó után Lukács Dénes értékelt, vezetőedzőnk szerint a két csapat ezúttal nem volt egy súlycsoportban, ám ebből a vereségből is tanulni kell. A mérkőzésnek a presztízsen kívül amúgy tétje nem volt, csapatunk a hetedik helyről várhatja a rájátszást, amelyet majd a Tatabánya ellen kezd jövő héten szombaton.


Csapatunk immáron negyedik alkalommal találkozott a BVSC-vel a most zajló bajnoki évadban, ebből kétszer ugye a Magyar Kupában is megmérkőzött Stieber Mercedes együttesével. Általában ki-ki meccset játszottunk a „vasutasokkal”, kiélezett, brusztos összecsapások jellemezték a párharcot. Ezt sajnos pénteki összecsapásról nem lehet elmondani, pedig az első negyed még teljesen rendben volt, a hazaiak vezető találatára Brezovszki Gerda válaszolt, így 1-1-el hoztuk a játékrészt. Még a második negyedben is rendben mentek a dolgok, itt is, ott is estek a gólok, a forgatókönyv úgy alakult, hogy amikor a hazaiak betaláltak, arra mindig volt válaszunk. Legalábbis egy ideig volt. Fekete Flóra góljára csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó válaszolt, majd Ármai Zita szerezte meg ismét az előnyt a BVSC-nek, ám ez sem tartott sokáig, ugyanis Kudella Panna góljával ismét egyenlő volt az állás. Ezt követően viszont Stieber Mercedes csapata más sebességi fokozatra kapcsolt és sorozatban öt gólt szerezve 8-3-ig meg sem állt. Ekkor még Koltay Nadin révén szépítettünk, ám jött újabb négy BVSC gól, amely megpecsételte a sorsunkat.


Ezen a napon, ahogy azt később a mérkőzés után Lukács Dénes is elmondta, a két csapat nem volt egy súlycsoportban, így vereséggel zártuk az alapszakaszt. A rájátszásra ugyanakkor sokat nem kell várni, az már jövő héten szombaton kezdetét veszi, amikor is a Tatabánya együttese látogat a Kalap utcába. Az alapszakaszt csapatunk így a hetedik helyen zárta, ami pedig a BVSC-t illeti, vendéglátónk

pillanatnyilag a tabella 5. helyen áll, és a szombati Tatabánya-Szentes összecsapástól függ, hogy milyen pozícióból várhatja majd a playoffot és rájátszásbeli ellenfelét.


BVSC-Zugló - III. kerületi TVE 12-4 (1-1, 4-2, 5-1, 2-0)

Gólszerzők:

Fekete F. 4, Ármai 4, Mészáros-Farkas K., Dobos, Urvári, Polák, ill. Brezovszki, Kudella, Koltay, Gyöngyössy


Értékelés:

TVE: Kiss Patrícia, Lukács Dénes

BVSC-Zugló: Fekete Flóra és Stieber Mercedes


bottom of page