top of page
Keresés

Lukács Dénes: Rangadó lesz a Dunaújváros elleni és bízunk benne, hogy közel leszünk a pontszerzéshezHazai pályán folytatja bajnoki szereplését OB I-es női pólócsapatunk, ám a második forduló sem hoz könnyű összecsapást Lukács Dénesék számára, hiszen a legutóbbi bajnokság ezüstérmese, a Dunaújváros látogat a Kalap utcába. Szakvezetőnk sok pozitívumot látott a Fradi elleni idénynyitón és amondó, hogy jó játékkal és kis szerencsével igazán szoros meccset játszhat csapatunk az Újváros ellen, sőt, még a pontszerzés sem elképzelhetetlen.


A Ferencváros elleni idegenbeli idénynyitón 20-6 arányban kapott ki csapatunk, ám a mérkőzés közel feléig egyenrangú partnerei voltunk a bajnoki cím (egyik) várományosának, a végeredmény nem feltétlenül mutatja hűen a két csapat közti különbséget. Lukács Dénes éppen ezért bizakodóan várja a Dunaújváros elleni hazai bajnokit, jóllehet tisztában van azzal, hogy az ellenfél is erősebb játékerőt képvisel, mint a Kerület.


„Az gondolom, hogy más mérkőzésre számíthatunk, mint a Ferencváros ellen, már a keret minőségéből kiindulva is. Ez persze nem jelenti azt, hogy az újvárosiak olyan gyengék lennének, mert természetesen egy nagyon erős csapatról van szó, tavaly ezüstérmesek voltak. Változott egy picit a keretük, de azért még mindig erős maradt, válogatott játékosok alkotják a csapatnak a gerincét, de én azt hiszem, hogy most jelen pillanatban a Ferencvárosnak a kerete talán erősebb. Ami a mi szempontunkból lényeges, hogy valahol azt a játékot kellene folytatnunk, amit másfél negyedig tudtunk játszani a Népligetben. Az egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt addig, ugyanakkor a Fradi három percenként tudott cserélni komplett sorokat, míg nekünk ezen a szinten azért nem áll rendelkezésre ilyen hosszú pad vagy játékosállomány, úgyhogy nekünk erre nem volt lehetőségünk és nyilvánvalóan ebben így elfáradtunk. Tehát egy nagyon jó minőségű ellenféllel szemben ezt a terhet, ezt az iramot nem bírjuk, főleg idegenben nem.” – utalt vissza a Ferencváros elleni bajnoki nyitányra Lukács Dénes.


A népligeti találkozóval kapcsolatban azt is kiemelte szakvezetőnk, hogy bár megvoltak a helyzeteik Kudella Pannáéknak, ám azokat nem sikerült magas százalékban kihasználniuk, ez pedig ezen a szinten luxus, az ellenfél ezt megbünteti. A szakember szerint ezen mindenképpen változtatni kell a szerdai összecsapásra.


„Azt hiszem, hogy amikor arra utaltam, hogy talán nem volt ennyi a játék képe alapján a különbség a Fradi ellen, akkor elsődlegesen a kidolgozott helyzetekre értettem. Ugyanis, ha megnézzük, akkor azért nálunk a meghatározó játékosoknak a lövőszázaléka az alacsonyabb volt, mint ami talán elvárható akár egy ilyen nehéz összecsapáson, akár egy könnyebb mérkőzésen. Hogyha ezen tudunk javítani, akkor mindenképpen egy olyan meccset játszhatunk itthon hazai környezetben, telt ház előtt, kiegészülve a TVE-ultrákkal, ami vállalható. Rangadó lesz a Dunaújváros elleni, és bízunk benne, hogy közel leszünk a vendégekhez, illetve a pontszerzéshez. Ez a célunk, de természetesen nagyon sokra tartjuk az ellenfelet és tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon jó csapat, de azt hiszem, hogy ettől függetlenül most már nekünk úgy kell beleállnunk ezekbe a mérkőzésekbe, mindegyikbe, tehát akár a Fradi ellenibe is, hogy ami tőlünk telik megtesszük az első pillanattól kezdve, aztán meglátjuk, hogy mindez mennyire elég.”


Lukács Dénes nem tervez sokat változtatni csapatán, elmondása szerint hátul egy-két játékosnak, - a rutinosabb Kerület-játékosoknak, így Illés Heninek, Kudella Pannának és Brezovszki Gerdának - a szerepe megváltozhat, de ez leginkább azon múlik, hogy a Dunaújváros legjobbjai milyen szerepkörben játszanak majd az esti összecsapáson.

bottom of page