top of page
Keresés

Lukács Dénes szerint a védekezés lehet a kulcsa a BVSC elleni playoff-derbi második felvonásánakMa este folytatódik a női vízilabdabajnokság playoff köre, a második mérkőzést rendezik a Kerület-BVSC párharcban. A feladat egyértelmű, hazai közönség előtt nyernie kell Lukács Dénes csapatának, hogy kivívja a harmadik, mindent eldöntő összecsapás lehetőségét. Vezetőedzőnkkel a találkozó előtt beszélgettünk arról, hogy a párharc első felvonásának ismeretében, szerinte mi a legfontosabb, amire oda kell figyelnie a csapatnak.


A keddi, Szőnyi úti találkozón nem állt messze a bravúrtól Lukács Dénes együttese, a remek kezdést követően kétszer is vezetett, ám végül nem sikerült elhozni a három pontot a BVSC uszodából. Vezetőedzőnk is úgy vélekedik, hogy a csapat összességében jól teljesített, igazából nüanszok döntöttek, amelyekre, ha figyelnek a lányok a csütörtöki második felvonás során, akkor kivívható a harmadik meccslehetősége.


Azt gondolom, hogy védekezésben pontosabbnak kell lennünk, a BVSC két meghatározó játékosát jobban ki kell vennünk a játékból. Támadásban azt gondolom, hogy kicsit megilletődöttek voltunk, megvoltak a helyzeteink, közel voltunk a bravúrhoz, de egy-két fontos szituációban hibáztunk, vagy bizonytalanok voltunk, amely eldönthette volna a találkozót a mi javunkra.” – elemezte az első mérkőzés döntő szituációit Lukács Dénes.


Vezetőedzőnk szerint hazai pályán meg lehet fogni a BVSC-t, jóllehet ehhez az kell, hogy kulcsjátékosaink a legjobbjukat hozzák, illetve az ellenfél kulcsembereit képesek legyenek a lányok semlegesíteni. Ez utóbbi mondjuk nem ígérkezik könnyűnek, főleg Illés Henrietta távollétében.

Mindkét csapatnak megvan az a 3-4 játékosa, amely alapvetően el tudja dönteni a találkozó sorsát. Nálunk Gyöngyössy Anikó, Kudella Panna, Brezovszki Gerda és a kapuban Pápai Barbi ezek a személyek. De a BVSC-ben is megvannak ezek a játékosok. Nálunk hatalmas veszteség, hogy Illés Heni, aki a védekezésünk motorja kiesett, őt nem nagyon lehet pótolni ilyen szinten.


(Fotó: Szabó Péter)

Egy esetleges győzelemmel csapatunk kivívná a harmadik összecsapás lehetőségét és továbbra is versenyben maradna a bajnoki ötödik helyért folytatott harcban. Amennyiben nem sikerül legyőzni a BVSC-t, úgy a 7. helyért folytatja a playoff második körében Lukács Dénes csapata, ám erre egyelőre gondolnunk sem szabad!


A találkozó krónikájához hozzá tartozik, hogy a ma esti BVSC elleni playoff derbin kerül átadásra az a pénzösszeg, amelyet a játékosok és a szakmai stáb gyűjtött össze egykori játékosunk, a többszörös válogatott pólólegenda, a világ-, és Európa-bajnok Drávucz Rita kislányának, Flórának a gyógykezelésérre. A támogatást a lányok a vezetőedzővel és a szakmai stáb tagjaival együtt a találkozó előtt fogják átadni a családnak. A klub a mérkőzés jegybevételét szintén felajánlja Drávucz Ritáéknak és szurkolótáborunk is csatlakozhat a jótékonysági kezdeményezéshez, a recepción kihelyezett dobozba várjuk az egyéni felajánlásokat.


bottom of page