Keresés

Lukács Dénes vezetőedző értékel

Idén sem maradt rangos vízilabdatorna nélkül a Martfű Termal Spa uszodája. A Women Water polo Wizards elnevezésű viadalra hat OB I.-es csapat nevezett, amelyek három napon át küzdöttek a helyezésekért.


Az elmúlt hétvégén, Martfűn zártunk a 2019/2020-as NŐI OB I-es bajnokságra való felkészülésünket, ahol 6 csapat részvételével rendeztek igen erős felkészülési tornát. Három nemzetközi kupában szereplő csapat, illetve három középcsapat volt a meghívottak között, mindenki 5 mérkőzést játszott körmérkőzéses rendszerben, mindössze két és fél nap alatt.


Tudtuk, hogy néhány meghatározó játékosunk nem tud velünk tartani családi okok, betegség vagy épp a szeptemberi junior VB utáni pihenője miatt, de így is nagyon jó lehetőségnek gondoltuk fiataljaink számára. Sok játékosunk még soha sem szerepelt OB I-es mérkőzésen, ezért fontos volt átesniük a beavatáson a bajnokság kezdete előtt. 9-10 emberrel vettük fel a harcot a 15-16 játékossal érkező ellenfeleinkkel szemben.


Az FTC, BVSC illetve a Dunaújváros élcsapatokhoz méltón magabiztos győzelmet aratott a III. kerületi TVE, Szentes, illetve Szeged csapatai ellen. Számunkra a legnagyobb jelentőséggel, azaz értékmérőnek tekinthető mérkőzések a Szentes és a Szeged elleniek voltak. A szentesi csapat ellen, - ahol az idei nyáron amerikai és brazil légióssal is erősítettek -, a mérkőzés feléig jól tartottuk magunkat, de a második félidőre elfáradt fiatal csapatunk, mivel nem voltak cseréink. Így a mérkőzés 15-7-es szentesi győzelemmel ért véget. A Szeged ellen nem volt meghatározó különbség a két csapat teljesítménye közt, mi egy picit pontatlanabbak voltunk a befejezéseknél, de így is biztató 12-9-es eredménnyel zártunk.


Összességében nagyon hasznos tapasztalatokkal zártuk a tornát, új játékosaink remekül helyt álltak. Legfiatalabb saját nevelésű játékosaink Simon Dóra (18), illetve Erős Lilla (16) is rengeteg játéklehetőséghez jutottak, Lilla 2 góllal is bemutatkozott a nagyok között.