top of page
Keresés

Már júliusban is lesznek vízilabda tétmérkőzések

Rendhagyó módon, már júliusban elindul a hazai pólós élet, Női csapatunk hétfőn csobban először medencébe a Margitszigeten, a nagy múltú Honvéd ellen kezdjük a csoportkört. Sűrű lesz a program, augusztus 24-ig oda-visszavágós alapon nyolc mérkőzést játszanak a lányok, majd szeptemberben a play-off küzdelmei következnek.


Vezetőedzőnket Lukács Dénest kérdeztük az előkészületekről, a felkészülésről, és a csapatban bekövetkezett változásokról.


Régi vágya teljesült a vízilabda kedvelőknek, nyári mérkőzéseket rendeznek a honi ligákban, kupákban.


Hogyan született meg ez a döntés, esetleg várható-e a következő években is hasonló lebonyolítási rend?


"A döntés alapja a sajnálatos vírus helyzet, ugyanis törölték az Olimpiai Játékokat, illetve az összes korosztályos EB-t és VB-t, melyeken érdekeltek lettünk volna mi magyarok is. Mivel a hazai helyzet biztonságosnak mondható, - a leállás pedig már eddig is szokatlanul hosszú volt – úgy határozott a Magyar Vízilabda Szövetség, hogy nyárra ütemezi a Magyar Kupa küzdelmeit. Az elkövetkező évekkel kapcsolatban most még korai lenne nyilatkozni, de kevés esélyt látok rá."


Már többször beszámoltunk róla, hogy a TVE női csapata szigorú biztonsági előírások mellett, de egész korán megkezdhette az edzéseket. Pár szóban beszélnél a felkészülésről?


"Való igaz, köszönettel tartozunk a klubnak a gyors és szakszerű intézkedésekért. Májusban már végig tudtunk edzeni szárazföldön, és június 2-án kaptuk vissza az uszodát. Előtte néhány alkalommal voltunk Leányfalun, Petőváry Zsolt (Luca édesapja) segítségével. Májusban még a tavalyi kerettel dolgoztunk, az új játékosaink júniusban érkeztek a klubhoz. Június 2-tól napi két vízi és egy szárazföldi edzés szerepelt a programban, néhány hosszú hétvégével megnyújtva a pihenőt.


Szinte már mindenkit bemutattunk, ezért nem titok, jelentős változások voltak nálunk is. A csapat gerince együtt maradt, csupán Petőváry Luca helyzete bizonytalan az amerikai tanulmányai miatt, viszont érkezett további négy utánpótlás válogatott kerettag játékos, ezzel immáron kilenc serdülő, ifi és junior kerettagunk van. (Pápai Barbara, Petőváry Luca, Hajdú Róza, Kudella Panna, Pál Anna, Koppány Szamira, Nagy Zorka, Dulic Maya, Tóth-Deme Róza). Komoly felelősség számomra, hogy segítsem őket valódi felnőtt játékosokká válni.


Az elmúlt egy hónapban nyolc edzőmérkőzést játszottunk bajnoki döntőre is esélyes csapatok (FTC, Dunaújváros) ellen, nagyon hasznos volt mindenki számára."


Mit vársz a csoportküzdelmektől, mi a célunk a kupában?


"Boldog szurkolókat, és egy olyan csapatot, ahol mindenki örömét leli a játékban. Számunkra nincsen könnyű vagy lefutott mérkőzés. Sokkal fiatalabbak vagyunk, mint a válogatottakkal felálló BVSC, ill. Dunaújváros, de ellenük is megteszünk mindent a mérkőzéseken. A másik két csapat a Szeged és a Honvéd, róluk kevesebbet tudunk, az előző évben mögöttünk voltak a tabellán. Reális esélyek szerint az 5-8. helyekért fogunk játszani, de ki tudja… most az 5-6. helyezés a legvalószínűbb."


Hazai környezetben mikor láthatjuk a csapatot?


"Augusztus 3-án a BVSC ellen 18.30-kor."


Köszönjük szépen! Hajrá Kerület! Hajrá Lányok!


#tve1887 #obudaikekfeher #hajrakerulet #tvevizilabda #tippmix #ob1 #meccsnap #mvlsz

bottom of page