top of page
Keresés

Mészáros Zsolt: „A tavasz kiemelkedő volt, többször vizsgázott a csapat jelesre küzdőszellemből"


A jövő héttől visszatér az utánpótlás, hétfőtől már a korosztályos csapatok számára is megkezdődik a felkészülési időszak. Mészáros Zsolt U13-as együttese igazán sikeres idényt tudhat maga mögött, több kiemelkedő momentuma volt a szezonnak. Többek között ezeket elevenítettük fel a csapat szakvezetőjével, amikor leültünk szokásos szezonértékelő beszélgetésünkre.


Mészáros Zsolt csapata az MLSZ U13-as bajnokságának Dél-Nyugati csoportjában szerepelt az előző idényben a Felcsút, a Pécs, a Kelen, a Paks, a Budaörs és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia együtteseivel. Az idény során 16 győzelmet, 5 vereséget és 3 döntetlent ért el, 82 rúgott és 34 kapott gól mellett. A számok azt mutatják, hogy U13-asaink sikeres szezont zártak, de vajon a vezetőedző is így látja-e?


„Az idény előtt meghatároztunk bizonyos célokat, így például azt kiemelten fontosnak tartottuk, hogy egy győztes mentalitással felvértezett csapatot alakítsunk ki, amelyben megvan a kellő küzdőszellem. Szerettük volna a csapaton belüli kohéziót is erősíteni, hogy a gyerekek egymásért is küzdjenek. Természetesen fontosnak tartottuk, hogy a játékosokat technikailag is fejlesszük, hiszen ezt követően lehet tovább építeni az alap taktikai dolgokat. Szintén fontos célként határoztuk meg azt, hogy a gyerekeket fejlesszük abba az irányba is, hogy a kombinatív játékszituációkat könnyebben felismerjék és alkalmazzák.” – beszélt a szezon előtt kijelölt célokról Mészáros Zsolt.


Vezetőedzőnk szerint a kitűzött célok többé kevésbé teljesültek, de természetesen mindig van hova fejlődni. Ami pedig az idény kiemelkedő momentumait illeti, ezek közül kettőt választott ki a szakember, még annak ellenére is, hogy nehéz volt a választás, hiszen a tavaszi szezonnal igen magasra tette a lécet a csapat.


„A tavaszi idény nagyon tetszett. A csapat többször jelesre vizsgázott küzdőszellemből, a gyerekek segítették egymást, felismerték, hogy a futballtudás mellett elengedhetetlen a jó mentalitás is. De ha mindenképpen ki kell emelnem kiemelkedő momentumokat, akkor én kettőt választanék: az egyik az olaszországi Gallini Kupa, mégpedig a SPAL elleni összecsapásunk, ahol a srácok óriásit küzdöttek, míg a másik, a bajnokságban a PMFC elleni mérkőzésünk, ahol magabiztosan és jól játszott a csapat. Szeretnék gratulálni a mindenkinek a szezonban mutatott játékához és a példás hozzáálláshoz, illetve szeretném megköszönni a Családoknak és a Klubnak a támogatást.”


Mészáros Zsolt fontosnak tartotta még azt is kiemelni, hogy nem csak csapatszinten, de egyénileg is rengeteget fejlődtek a játékosok az idény során.


„Önmagukhoz képest minden játékos fejlődött. Jellemző volt az idény során, hogy nem mindig ugyanazok voltak a húzóemberek, így pedig mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez.”


Ami pedig a következő idényt illeti, nos az már egy igazán komoly ugrást tartogat a gyerekek számára, hiszen az eddigiekkel ellentétben innentől már 11 a 11 ellen játszanak, ráadásul nagypályán.


„Ez új lesz számunkra, még akkor is, ha a tavasz végén már elkezdtük az ilyen jellegű edzőmérkőzéseket. A mentalitásra építve szeretnénk tovább fejlődni technikai és taktikai téren egyaránt. Elkezdjük majd a csapatrészek közötti kombinatív játékok kialakítását is.” – engedett betekintést szakvezetőnk az új szezonnal kapcsolatos újdonságokba.


Mészáros Zsolt fiataljai július 17-én kezdik meg a felkészülést, napi egy, olykor két edzéssel és több edzőmeccsel.

bottom of page