top of page
Keresés

Magunkkal kell foglalkoznunk és megvalósítanunk, amit a stáb kért!– Fegya a Csorna elleni bajnokiról


Fotó: Szabó Péter

Az utolsó előtti bajnoki találkozójára készül csapatunk, Fejes Andrásék a Csornát fogadják vasárnap. A találkozó előtt együttesünk rutinos játékosával ültünk le beszélgetni, de a bajnoki mellett szóba került természetesen a Katarban zajló világbajnokság is, az argentin válogatott és a Messi-Cristiano Ronaldo rivalizálás, de Fegya mesélt arról a kellemetlen sérüléséről is, amely pár hétre harcképtelenné tette.


A bajnokság 19. fordulójában a 18. helyen álló Csorna látogat hozzánk. A Győr-Moson-Sopron megyei csapat 19 forduló alatt mindössze két mérkőzését nyerte meg, egyet-egyet idegenben, illetve hazai pályán, előbbit a Teskánd, utóbbit a Zsámbék ellen. A zöld-fehérek utoljára augusztusban tudtak győzni, a legutóbbi fordulóban az ETO Akadémia ellen 2-1 arányban kaptak ki. Ami csapatunkat illeti, a Csorna elleni bajnokit a tabella 5. helyéről várjuk 33 ponttal, 12 egységgel lemaradva az éllovas Tatabányától. Az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtott együttesünk, legutóbbi hat mérkőzésünkből kettőt nyertünk meg, kétszer kikaptunk, kettőt pedig döntetlennel zártunk. Hazai pályán természetesen nem is lehet más a cél, mint a három pont itthon tartása, így áll hozzá a vasárnapi mérkőzéshez csapatunk rutinos védője, Fejes András is.


„A saját játékunkra kell maximálisan odafigyelnünk! – kezdte a beszélgetést Fegya. - Az elmúlt hetek eredménytelenségét ki kell küszöbölnünk, azt kell játszanunk, amit korábban. Nem okozhat gondot a Csorna, az nagyon nem nézne ki jól, ha egy olyan hétvége következne, mint az elmúlt kettő. Úgy gondolom, hogy a csapat meg fogja valósítani, amit a szakmai stáb kért és elvár, kellő komolysággal készültünk a vasárnapi meccsre, ám ezzel eddig sem volt gond. A heti munka a szokásos mederben zajlott, úgy készültünk, ahogy eddig. A bajnokság vége fele új dolog nem szokott jönni, úgy vagyunk vele, hogy ez a két bajnoki, ami még előttünk áll az kiemelten fontos.” – beszélt a hétvégi Csorna elleni bajnokiról rutinos védőnk.


A sérülések sajnos visszatérő problémát jelentettek az idény során eddig a szakmai stáb számára és ezek többnyire ráadásul balszerencsés sérülések is voltak a játékosok többségénél. Nem maradt ki a körből Fegya sem, akinek egy edzésen beszedett, elsőre teljesen ártalmatlannak tűnő - rúgásból kialakult - seb és annak elfertőződése jelentett gondot.


„Két mérkőzést hagytam ki, a kaposvárit és a Füred ellenit. Az egyik edzésen a Preklet Csabival összecsúsztam és lett egy seb a lábamon. Nem volt vele semmi problémám, de a Tatabánya elleni meccsen már elkezdtem érezni, hogy fáj az a seb. Utána a következő hétre bedagadt és a későbbi diagnózis szerint elfertőződött. Kaptam rá antibiotikumot, ám kimaradt emiatt másfél hét. Szerencsére most már 100%-os állapotban vagyok, rendben van a lábam.” – adott gyors helyzetjelentést egészségi állapotáról Fegya.


Természetesen az ő esetében is adódik a kérdés, hogy vajon nézi-e a világbajnokságot és ha igen, akkor kinek szurkol, illetve milyennek találja az enyhén szólva is furcsa időpontban megrendezésre kerülő tornát.


„Eddig szerintem egy mérkőzés volt jó (a beszélgetés szerdán történt, a szerk.), a franciák meccse, de az is inkább volt élvezetes, mint izgalmas. Látszik, hogy szezon közben vannak a csapatok, senki sem friss, még annyira sem, mint nyáron. Nagyon furcsa ez a téli rendezés, nincs meg a fílingje szerintem. Ennek ellenére természetesen nézem a tornát és az argentinoknak drukkolok, ennek megfelelően ki is kaptak az első meccsükön, de 1990-ben is így kezdtek, aztán végül a döntőig jutottak. Úgy, hogy a lengyelek döntetlent játszottak, azért van esélyük továbbjutni a csoportból, jóllehet a lengyelek azért papíron jóval erősebbek, mint a szaúdiak. Nagyon remélem, hogy Messi így a pályafutása végén egy vb-címmel mehet majd haza, mert nagyon megérdemelné. Persze Ronaldo is, de nekem Messi szimpatikusabb.” – beszélt a világbajnokságról és a két korszakos zseniről Fegya.


Korábban Elek Bence árulta el nekünk, hogy a Messi-Ronaldo párosból hozzá inkább a portugál áll közelebb, a fentiekből pedig akár azt is gondolhatnánk, hogy Fegyának Messi a kedvence, ám ez nem így van!


„Bence az ilyen rakkolós játékosokat szereti, neki sincs meg a tehetsége és ő sem dolgozott sokat keményen pályafutása során, azért szereti Ronaldót.” – vette viccesre a figurát Fegya, aki ezt követően immáron komolyra fordítva a szót, elárulta, hogy számára ki az abszolút kedvenc.


„Vicces dolog, mert én Sergio Ramost szeretem, de nem kifejezetten azért, mert védő, sokkal inkább azért, mert ő az a játékos, aki fontos pillanatokban szerzett fontos gólokat. Nincs még egy ilyen védő, aki kulcsfontosságú helyzetekben lőtt vagy fejelt volna ennyi kiemelten fontos gólt. Ráadásul Barczi Dávidot is tudtam ezzel piszkálni! Nem mondom, hogy egy véresszájú Real Madrid szurkoló vagyok, én amúgy inkább játékosokat kedvelek, sem, mint csapatokat. De a Real-Barca rangadók során jó volt viccelni, Messizni, Ramosozni vele. Igazából én szeretem Messit, csak jó volt bántani Dávidod, ha éppen Messinek nem ment. Mondjuk ilyen azért nem sokszor történt. Szóval, szeretném, ha révbe érne és ezt a vb-t be tudná húzni, megérdemelné, meg Argentína is szerintem.”


Fegya és a csapat számára tehát vasárnap következik a Csorna, majd szerdán a Győr elleni bajnoki, utána pedig jöhet az önfeledt szurkolás a világbajnokságon.

bottom of page