top of page
Keresés

Magyar Kupa Final Four: Illés Heni szerint felszabadult örömjátékra lesz most szükség!Péntek eset fennállása talán legfontosabb mérkőzését játssza női vízilabdacsapatunk, amely a Magyar Kupa elődöntőjében az UVSE ellen mérkőzik a fináléba jutásért. Lukács Dénes és csapata a héten gőzerővel készült az összecsapásra, sőt, többször készülhetett a helyszínen, a Komjádi Sportuszodában is. Az egész csapat motiváltan és izgatottan várja a televízió által is közvetített mérkőzést, amely előtt vezetőedzőnkkel, Lukács Dénessel, valamint csapatkapitányunkkal, Illés Henivel beszélgettünk.


Mint ismeretes csapatunk a BVSC elleni párharc megnyerésével jutott be a Magyar Kupa Négyes Döntőjébe, ezzel mintegy történelmet írva, hiszen női csapatunk korábban hasonló bravúros eredményt nem ért el. A Final Four mezőnye önmagáért beszél, az egyik ágon a Ferencváros a címvédő Egerrel csap majd össze, míg Lukács Dénes csapata az UVSE-vel mérheti össze erejét. Szombati ellenfelünk komoly kupamúltra tekinthet vissza, hiszen a tavalyi kiírást leszámítva a 2014-2015-ös szezontól kezdve folyamatosan döntős volt, sorozatban ötször megnyerte, majd kétszer elvesztette a finálét. A bajnokságban hibátlan teljesítménnyel áll az élen az UVSE, hétből hét mérkőzést nyert, legutóbb még a hónap elején (a 6. fordulóban) az Egert győzte le idegenben, a hetedik fordulós meccsüket a nemzetközi porondon való érdekeltségük miatt pedig még novemberben lejátszották.


A kupaelődöntőre való főpróba egyik csapatnak sem sikerült a legjobban, az UVSE a Bajnokok Ligája hazai selejtezőtornáján volt érdekelt, ahol utolsó meccsén a görög Glyfada ellen szenvedett vereséget, ami azt jelenti, hogy csoportjában a harmadik helyen zárt és az Eurokupában folytatja szereplését. Ami minket illet, a bajnokság legutóbbi fordulójában a Szentes ellen kaptunk egy nem várt pofont, ám Lukács Dénes elmondása szerint a heti felkészülés során a lányok hangulatára már nem nyomta rá a bélyegét a szombati kisiklás, a történelmi kupaelődöntő előtt természetesen mindenki extrán motivált.


„Büszkék vagyunk arra, hogy bekerültünk a Final Fourba. Pár éve elképzelhetetlen lett volna egy ilyen felállás a női vízilabdában. Három éve indítottuk a női OB I-es csapatot, lépésről lépésre haladunk előre.” – beszélt Lukács Dénes arról, hogy mekkora dolog a Magyar Kupa elődöntője szakosztályunk életében.


(Edzés az elődöntő helyszínén)


Az erőviszonyokkal kapcsolatban vezetőedzőnk megjegyezte, tudja mindenki, hogy az UVSE az esélyesebb csapat, de ez nem jelenti azt, hogy feltett kezekkel kellene nekimenni ennek az ütközetnek.


„Mindent bele fogunk adni, komoly szurkolótáborok várhatóak, így egy jó hangulatú meccs is lehet belőle." – utalt vezetőedzőnk csapatunk csodálatos szurkolótáborára, amely plusz erőt adhat Illés Heniéknek.


A két együttese a mostani bajnoki évadban már találkozott egymással, még októberben, a harmadik fordulóban idegenben 14-7-re kaptak ki Illés Heniék, ám ott azon a meccsen Brezovszki Gerda például nem játszott. A találkozó messze nem volt egyoldalú, az első két negyedben kifejezetten jól tartotta magát Lukács Dénes együttese, ám a félidő után a rutinnak és a hosszabb cserepadnak köszönhetően az újpestiek végül magabiztos győzelmet arattak.


A szombati ugyanakkor egy merőben más mérkőzés lesz, mint az októberi bajnoki volt, már csak azért is, mert a két csapat közül inkább az UVSE-nek van ezúttal veszítenivalója, a Kerület teher nélkül készülhet a kuparangadóra. Pontosan ezt hangsúlyozta csapatkapitányunk, Illés Henrietta is, aki szerint óriási dolog, hogy csapatunk résztvevője a Final Fournak.


„Történelmi pillanatokkal gazdagodik a csapatunk és a klubunk. Óriási dolog ez számunkra és bízom benne, hogy mindenki így éli meg azt, hogy elődöntőt játszunk a Magyar Kupában. Nagyon nagy lehetőség ez számunkra, amit meg kell, hogy ragadjunk, hisz nincs veszítenivalónk. Felszabadult örömjátékra lesz most szükség és hogy egymás kezét megfogva küzdjük végig a mérkőzést. Végig koncentráltan, kizárva minden külső körülményt egymásért játszva.” – adta ki az ukázt csapatkapitányunk.


Ami az elődöntő menetrendjét illeti, először a Fradi-Eger rangadót rendezik (18.30), azt követi a Kerület-UVSE összecsapás, 20 órás kezdéssel. Az elődöntőket az M4 Sport élőben közvetíti, ám remélhetőleg a Kalap utcai szurkolótábor ezúttal is a helyszínen buzdítja majd csapatunkat, csak szombaton egy pár utcával arrébb.

bottom of page