top of page
Keresés

Megszerezte első győzelmét U16-os lány futballcsapatunk!Az országos bajnokság észak-nyugati csoportjának 6. fordulójában megszerezte első győzelmét U16-os lány csapatunk. Bán Benedek együttese a Nyúl SC-t verte 3-2-re, ráadásul úgy, hogy a teljes mérkőzés során emberhátrányban volt kénytelen játszani.


Nem várta a legjobb előjelekkel csapatunk a Nyúl SC elleni összecsapást, ugyanis együttesünk egyik játékosa betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Pontosabban vállalta volna, ám edzőnk Bán Benedek úgy döntött, hogy nem kockáztat és szem előtt tartva játékosa egészségi állapotát a kezdés után rögtön lehívta őt a pályáról, így csapatunk emberhátrányban volt kénytelen lejátszani az összecsapást. Ez a cseppet sem elhanyagolható kellemetlenség ugyanakkor egyáltalán nem zavarta meg a lányokat, sőt, Ádám Csenge révén már az 5. percben megszereztük a vezetést. Az előnyt Nagy Boglárka a 20. percben duplázta meg, a 47. percben viszont újra változott a mérkőzés állása, Bátka Dorina öngóljával vált még fölényesebbé csapatunk vezetése. A folytatásban is azt történt, amit a Kerület diktált, több nagy helyzetet is kidolgoztak a lányok, ugyanakkor a lehetőségek egytől egyig kimaradtak, ez pedig megbosszulta magát. A 66. percben Pázler Vivien talált be, majd öt perccel később Molnár Nikolett is feliratkozott a góllövők közé, így a találkozó vége a vártnál jóval izgalmasabbá vált. Több gól viszont már nem született, így csapatunk megszerezte első bajnoki győzelmét, Bán Benedek pedig érthetően elégedetten és boldogan értékelte a találkozót.


„Kemény meccsre számítottam. Azt kértem a lányoktól, hogy mindenki maximálisan tegye oda magát, magabiztosan álljon bele a meccsbe. Kellemetlen időjárási körülmények között rendezték a mérkőzést, esett az eső, hideg is volt, viszont a pálya az makulátlan volt. Elég gyorsan sikerült három gólt szereznünk, ez megmondom őszintén engem is meglepett. A biztos előny tudatában a lányok magabiztosan játszottak, sőt talán kellően magabiztosan is. Rúghattunk volna jóval több gólt, csak a helyzetkihasználásunk hagyott némi kívánnivalót maga után. Az örök futball közhely ezúttal is érvényesült, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, nem voltunk hatékonyak a kapu előtt, kaptunk is két elkerülhető gólt. A győzelemnek nagyon örülök és nagyon büszke vagyok a lányokra, akik taktikailag és mentálisan is azt hozták, amit megbeszéltünk és amit elvárok tőlük.” – értékelte a győztes mérkőzést a csapat irányítását szeptemberben átvevő vezetőedzőnk, Bán Benedek.


Ami az idényre vonatkozó célokat illeti, a legfontosabb továbbra is az, hogy egy jó közösséget sikerüljön kialakítani. Éppen ezért a toborzás folytatódik, egyesületünk továbbra is várja az U16-os korosztályba tartozó lányok jelentkezését!


Természetesen a bajnokság sem áll meg, Bán Benedek és csapata a következő fordulóban Csornára látogat, a cél pedig nem is lehet más, mint a következő győzelem megszerzése.

bottom of page