top of page
Keresés

Mi rendezzük a Magyar Kupa selejtezőkörét, Illés Heniék győzelemmel ünnepelték a hírt!Hatalmas megtiszteltetés érte egyesületünket, ugyanis mi rendezhetjük meg a női vízilabda Magyar Kupa egyik selejtezős csoportkörét. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Lukács Dénes csapata az Egerrel, a Győrrel és a Póló SC-vel került egy csoportba az október 7-9. között megrendezésre kerülő eseményen. Szakvezetőnk és a lányok gőzerővel készülnek a a kupaselejtezőre és a bajnoki rajtra is, csütörtökön éppen két edzőmeccs várt rájuk a Szeged ellen. A délelőtti összecsapást követően Lukács Dénessel és Illés Henivel beszélgettünk.


A délelőtti gyakorláson inkább az idősebb, rutinosabb játékosok kaptak szerepet, hiszen a fiatalabbak iskolai elfoglaltságuk miatt amúgy sem tudtak olyan nagy számban részt venni az összecsapáson. A brusztolós „kétkapun” Illés Heniék rengeteg előre eltervezett figurát, különböző játékszituációkat tudtak begyakorolni, nem csoda, hogy szakvezetőnk, Lukács Dénes elégedetten értékelte a látottakat.


„Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt számunkra ez a gyakorlás, még akkor is, ha a csapatnak egy része hiányzott a különböző iskolai elfoglaltságok miatt. Pont ebből az okból kifolyólag ezúttal több szerepet kaptak az idősebb játékosok, akik majd a délutáni edzőmeccset hagyják ki. Mindenképpen kell az ilyen mérkőzés, a keddi BVSC elleni összecsapás nagyon sokat kivett a társaságból, de ez a mostani is egy végtelenül hasznos találkozó volt. Sokkal több állított szituációt gyakoroltunk sokkal több emberelőnyös helyzetet gyakoroltunk, úgyhogy ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, ahhoz úgy gondolom, hogy ezeket a szituációkat is be kell gyakorolni és akkor szerintem ez működni fog egy még a Szegednél is erősebb csapat ellen is talán.”


A délelőtti kétkapu után elégedetten nyilatkozott a csapat egyik legrutinosabb tagja, Illés Heni is, aki szerint végtelenül hasznosak az ilyen edzőmeccsek.


„Azért volt nagyon fontos számunkra a Szeged elleni edzőmeccs, mert készülünk a magyar kupára, ami pár hét múlva lesz. Ahhoz, hogy tudjuk gyakorolni a fórokat, a védekezéseket ahhoz egy ilyen találkozó végtelenül hasznos. Szerintem jól is sikerült a meccs, a hátrányos védekezést, a fórokat az új elemeket be tudtuk gyakorolni, éppen ezért mondom, hogy hasznos és brusztos „kétkapu” volt, de szükségünk is volt erre. Fizikálisan a végére szerintem felőröltük a Szegedet, ami a későbbiekben a bajnokságban szerintem nagyon jó lesz nekünk.”


És ha már szóba került a bajnokság, Illés Heni bizony komoly elvárásokat támaszt a csapattal szemben. Rutinos játékosunk szerint a vezetőség jól erősített, így minden adott ahhoz, hogy sikeres évad legyen a soron következő.


„Azt gondolom, hogy nagyon jó irányba alakult át a gárda. Nagyon pozitívan állok hozzá a csapathoz és a bajnoksághoz, persze nem szeretnék semmit sem elkiabálni, de bízok benne, hogy az ötödik helyet is sikerül elcsípnünk, ami az előző évekhez képest nagyon komoly ugrás lenne. Én nagyon sok jót érzek a csapatban, azt gondolom, hogy eljutottunk oda, hogy nekünk már senkitől sem kell félnünk, mert ütőképes csapatunk van.”A bajnokság mellett természetesen kiemelten fontos a Magyar Kupa is, amelynek ráadásul egyik selejtezős csoportkörét egyesületünk rendezheti. Az október 7-9. között megrendezésre kerülő eseményről, a rendezés fontosságáról és a célokról természetesen alaposan kifaggattuk Lukács Dénest és Illés Henit is.


„Egyértelműen tovább szeretnénk jutni, a rendezés lehetőségének pedig nagyon örülünk, hiszen mindig jó saját közönség előtt vízilabdázni és úgy gondolom, hogy az egyesület alkalmas is arra, hogy megrendezzen egy olyan tornát, mint amilyen a Magyar Kupa selejtezőköre is lesz. Ami az esélyeket illeti, úgy gondolom, hogy az első mérkőzésen gyakorlatilag eldőlhet a továbbjutás sorsa, legalábbis a papírforma alapján ez jósolható. Az erőviszonyok szerint mindenki az Eger csapatát tekinti talán a legerősebb csapatnak, mögötte mi, illetve a Győr következik, valamint az OB1b-s Póló SC, amelyről sokat nem tudunk. Mi minden mérkőzésen szeretnék jól játszani, szeretnénk nyerni és szeretnénk megmutatni azt, hogy ez az átalakult III. kerületi TVE már ellenfele tud lenni mindenkinek, még akkor is hogyha az ellenfél csapatában néhány válogatott játékossal több van.” – beszélt a kupaselejtező rendezéséről és a célokról Lukács Dénes.


Ami Illés Henit illeti, neki fülig ért a szája, amikor a kupaselejtezőről kérdeztük, több okból kifolyólag is nagyon örült a hazai rendezés lehetőségének.


„Nagyon örülünk annak, hogy megrendezhetjük a selejtezőkört, mert kicsit tartottunk attól, hogy megint vidékre kell utaznunk. Mindenkinek nagy öröm, hogy hazai medencében játszunk, remélhetőleg sokan ki is jönnek majd szurkolni nekünk.”


A dátumot jegyezze fel mindenki: a Magyar Kupa selejtezőkörét október 7-9. között rendezik, az egyik helyszín a TVE uszoda lesz, szurkoljunk minél többen a helyszínen Illés Heniék sikeréért!

bottom of page