top of page
Keresés

Nehéz csoportba került női pólócsapatunk a Magyar KupábanSorsoltak a női vízilabda Magyar Kupában és bizony Fortuna nem volt túlságosan kegyes hozzánk. Lukács Dénes csapata ugyanis az erősebb csoportba került besorolásra, ám minden rosszban van valami jó is! Ugyanis egyesületünk hamarosan jelezni fogja rendezési szándékát, így akár még az is előfordulhat, hogy hazai pályán szurkolhatunk kedvenc lányainknak.


A Magyar Kupa sorsolását követően kijelenthető, hogy a III. kerületi TVE OB1-es női pólócsapata az erősebb csoportba került az Eger, a Győr, és a Polo SC riválisaként. A mérkőzéseket október 7-9. között rendezik, a helyszín egyelőre nincs kijelölve.


Ami a lebonyolítást illeti:


A 2021/2022 évi bajnokság 1-4. helyezettje a legjobb nyolc közé kerül. A további nevezők kvalifikációt játszanak a lejobb nyolc közé kerülésért. A benevezett csapatokat vaksorsolással két csoportba sorolják.

A csapatok egy hétvégén, egy helyszínen körmérkőzést játszanak, a csoportok első és második helyezettjei pedig a legjobb nyolc közé kerülnek. Ezt követően újabb sorsolás következik, a csapatokat vaksorsolással négy párba sorolják, majd az elődöntőben újabb vaksorsolás következik.


Lukács Dénes vezetőedző szerint nem lesz könnyű dolga csapatunknak, a szakember véleménye szerint az Eger elleni összecsapás kulcsfontosságú lesz majd számunkra.


"Minden kalapból az erősebb csapatot sorsolták mellénk. Az Eger kerete jelentősen átalakult, válogatott játékosok érkeztek hozzájuk. Túl sok információnk nincs a győri csapatról, de már az elmúlt évben is bizonyították, hogy nagyon komolyan kell venni az ellenük játszott találkozókat. A továbbjutás szempontjából vélhetőleg ez a találkozó lesz döntő számunkra. A csoport negyedik csapata, a másodosztályból nevezett Polo SC ellen pedig szeretnék sok lehetőséget biztosítani utánpótlás játékosainknak."


Vezetőedzőnk még azt is elmondta, hogy várhatóan jelezni fogjuk rendezési szándékunkat.

bottom of page