top of page
Keresés

Nehéz meccsre számítanak Erdei Gáborék, de a három pontért utaznak Balatonfüredre


Vasárnap a Balatonfüred ellen lép pályára csapatunk a bajnokság 14. fordulójában. A mérkőzés előtt rutinos védőnkkel, Erdei Gáborral ültünk le beszélgetni, aki többek között elárulta, hogy szerinte miért számít erős ellenfélnek a hazai gárda, illetve, hogy milyen várakozással tekint a vasárnapi összecsapás elé.


A Veszprém elleni rangadót sárga lapos eltiltása miatt ugyan kihagyni kényszerült, ám a stáb a Balatonfüred ellen már számíthat Erdei Gábor játékára. Rutinos védőnk Kerület-játékosként eddig három alkalommal lépett pályára a Balatonfüred ellen bajnoki mérkőzésen, így talán kijelenthető, hogy van rálátása arra, hogy miért is számít kellemetlen ellenfélnek a Balaton-parti együttes.


„Kiemelném elsőként a légkört, ami jellemzi a Balatonfüred elleni idegenbeli mérkőzéseket. Elég nehéz pálya a füredi, a hazai szurkolók megfelelően támogatják a csapatukat. A másik dolog velük kapcsolatban, hogy igen fizikális, párharcokban erős csapat a Füred. Erre készülünk, fel fogjuk venni velük a harcot és természetesen a három pontért megyünk” – beszélt a vasárnapi ellenfélről Erdei Gábor.


A csapat legutóbbi két mérkőzése, jóllehet nem úgy sikerült, ahogy azt mindenki remélte, ám Erdei Gábor szerint nem kell kongatni a vészharangokat, egy-egy hosszúra nyúlt sikersorozat után olykor törvényszerű, hogy becsúsznak kevésbé sikeres meccsek is.


„Nem érzem azt a csapaton, hogy mentálisan szétestünk volna a legutóbbi két sikertelen mérkőzés után, sokkal inkább úgy gondolom, hogy a hétmeccses győzelmi sorozat lebeg előttünk, erre az útra kell visszatérnünk. Nyilván fáradtabb a brigád fejben és fizikálisan is így az őszi idény vége felé, éppen ezért törvényszerű, hogy jöhetnek sikertelenebb meccsek, periódusok. Ilyen a foci, minden csapatnak lehetnek ilyen időszakai, de mindent megteszünk azért, hogy kimásszunk ebből és biztos vagyok abban, hogy sikerülni is fog”


(Fotó: Szabó Péter)


Vasárnapi ellenfelünk hozzánk hasonlóan egy vesztes hazai mérkőzést követően várja az aktuális fordulót, így gyaníthatóan mindent meg fog tenni azért, hogy saját közönsége előtt kiköszörülje a csorbát. Éppen ezért komoly feladat hárul majd a védelmünkre, amely eddig a bajnokság során – a Bicskével holtversenyben – a legkevesebb gólt engedélyezte a riválisoknak. Ennek a védelemnek az oszlopos tagja Erdei is, aki szerint hamar megszokták az új rendszert a társakkal, ennek is köszönhető a stabilitásuk.


„Úgy érzem, hogy összeálltunk, jól működünk együtt. Az új stáb alatt más rendszerben játszunk, egy kis idő kellett ahhoz, hogy beleszokjak, hiszen ebben a szisztémában belül játszom, így annyira nem tudom kivenni a támadásokból a részem, nem tudok belépni annyiszor a játékba. Ez egy kicsit szokatlan volt az elején, de miután itt számítanak rám, így itt próbálom meg a lehető legjobb teljesítményt nyújtani”


Az eddig lejátszott 13 forduló alatt 12 gólt kapott csapatunk, ez a legkevesebb a bajnokságban, remélhetőleg ez a szám vasárnap sem változik. Jó előjel lehet, hogy a legutóbbi három Balatonfüred elleni mérkőzésen, amelyen Erdei is a pályán volt, egyszer sem kapott ki a Kerület!

bottom of page