top of page
Keresés

„Nekünk a teljesíthető feladatokra kell koncentrálnunk” – Lukács Dénes az UVSE elleni bajnokirólSzerdán este a bajnokság 12. fordulója során OB I-es csapatunk az UVSE-t fogadja. A vendégek hatalmas sikert elérve bejutottak a második számú európai sorozat elődöntőjébe, de gyaníthatóan a honi bajnokságot sem veszik majd félvállról, így nehéz mérkőzésre számíthat Lukács Dénes együttese. Csapatunk nehéz sorozatot tudhat maga mögött, hiszen a bajnokság élcsapataival mérkőzött az előző fordulókban, ám ennek ellenére a cél ezúttal is az, hogy a lehető legjobban megnehezítsük riválisunk dolgát.


A bajnoki címvédő UVSE csapatát fogadja Lukács Dénes együttese szerdán este a TVE Uszodában. A lila-fehérek legutóbbi bajnoki mérkőzésükön az esélyeknek megfelelően simán nyertek a Győr ellen hazai pályán, a pontvadászatban eddig csupán kétszer kapituláltak, mégpedig a Dunaújváros (8-5) és a Ferencváros (13-6) ellenében. Ami a Kerületet illeti, csapatunk nem mondhatni, hogy jó sorozatban lenne, utolsó öt mérkőzését elvesztette, jóllehet ebből a legtöbbet erősebb riválisok ellen vívta, - többek között a Dunaújváros, a Ferencváros, vagy éppen az Eger volt az ellenfél - míg például a BVSC elleni bajnoki kifejezetten izgalmas és kiélezett összecsapást hozott.


Nehéz sorozatból jövünk, jóllehet az elmúlt másfél hétben nem volt meccsünk. Először is gratulálni szeretnék az UVSE-nek az európai porondon aratott sikeréhez és a továbbjutáshoz, ezzel a fiatal csapattal ez egy nagyszerű eredmény. Ami a szerdai bajnokit illeti, azt gondolom, hogy az számunkra egy állomásnak tekinthető. Az esélyek egyértelműen az újpestiek mellett szólnak. Mi a bajnokságban sajnos többször megbotlottunk, igaz többször is voltunk létszámhiányosak. Nekünk a teljesíthető feladatokra kell koncentrálnunk, szombaton Győrbe utazunk, majd egy hét múlva szerdán a Tatabányát fogadjuk. Ezek a feladatok, ezek a mérkőzések kiemelten fontosak számunkra, a mostanit pedig próbáljuk gyakorlásra, mint egy edzőmérkőzést felhasználni.” – beszélt Lukács Dénes a csapata előtt álló erőpróbáról.


Ami a két együttes egymás elleni szereplését illeti, a bajnokság során még októberben találkozott egymással a két gárda, azon a meccsen leggólerősebb játékosunk, Brezovszki Gerda nem játszhatott kézsérülése miatt. Ennek ellenére Kudella Pannáék egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a találkozón, a negyedik negyedig izgalmasan alakult az összecsapás és meccsben voltak a lányok, az utolsó játékrészre ugyanakkor kijött a hosszabb kispad előnye. Szerdán este az esélyek természetesen ismét az újpestiek mellett szólnak, már csak azért is, mert csapatunkat újra sérülés-, és betegséghullám sújtja. Ennek ellenére a lányok célja természetesen ezúttal sem lehet más, mint megnehezíteni a Magyar Kupa-ezüstérmes dolgát.

bottom of page