top of page
Keresés

"Nem feltétlen úgy kell nyernünk, hogy lövünk 15-20 gólt, hanem hogy 5-6 gólnál többet ne kapjunk"

Brezovszki Gerdával beszélgettünk a Győr elleni playoff csata második felvonása előtt.Szerdán délután folytatódik csapatunk számára a vízilabda OB I rájátszása, a Győr elleni helyosztó második felvonásával. Eredetileg azt gondoltuk, hogy Győrben már a párharc lezárásáért csatázunk a házigazdákkal, ám miután szombaton hazai környezetben vereséget szenvedett Lukács Dénes együttese Vogel Zsolt csapatától, így a szerdai összecsapás tétje számunkra a mindent eldöntő harmadik mérkőzés kiharcolása lesz. A létfontosságú mérkőzés előtt Brezovszki Gerdával beszélgettünk.


A Győr elleni mérkőzés előtt szinte mindenki azt gondolta, hogy a párharcot a lehető leggyorsabban, tehát két mérkőzés alatt fogja lezárni csapatunk. Pusztán az alapszakaszban lejátszott két mérkőzésből kiindulva, amelyeket magabiztosan nyert meg hazai medencében és idegenben egyaránt. Ám a szombati összecsapás ezúttal is rámutatott arra, hogy a playoff az egy teljesen már kávéház, ott bármilyen papírforma borulhat. Borult is, ugyanis a Győr megnyerte az első felvonást. Óbudán, ám azt a találkozó utáni sajtótájékoztatóban Lukács Dénes is elmondta, hogy csapatunk egyszerűen rossz napot fogott ki, semmi nem sikerült, olykor balszerencsés is volt, de a sport már csak ilyen. Persze ez nem kisebbíti a Győr érdemeit, Vogel Zsolt játékosai mentálisan erősebbek voltak, kihasználták a lehetőségeiket, megbüntették a hibákat.


Lukács Déneshez hasonlóan vélekedik csapatunk egyik legrutinosabb játékosa, Brezovszki Gerda, akivel a szerdai mérkőzés előtt ültünk le beszélgetni.


"Igazából szerintem mindenki ismeri ezt a helyzetet, az is, aki soha nem sportolt, meg az is, aki sportolt: egyszerűen van olyan nap, amikor semmi nem jön össze. Én azt éreztem, hogy elsősorban a védekezésünkkel volt gond, az nem olyan volt, mint amilyennek kellett volna lennie, nem ezt gyakoroltunk. Azt éreztem, hogy valahogy elvesztünk bizonyos részletekbe és ez aztán kihatott a támadásokra is, pontatlanok lettünk, nem volt meg az a magabiztosság, amiből tudtunk indulni hátulról előre. Azt gondolom, hogy elsősorban nem arról kell beszélnünk, hogy hány helyzetet hagytunk ki, hogy hány ziccert nem sikerült értékesíteni, vagy, hogy kimaradt a büntető, hanem hogy olyan védekezési hibákat követünk el, amiket nem engedhetünk meg magunknak." - elemezte a szombati találkozót csapatunk egyik leggólerősebb játékosa, aki rutinjával természetesen együttesünk fiatalabb, kevesebb rutinnal rendelkező játékosainak is komoly segítséget jelent.


(Fotó: Szabó Péter)

"Egy fiatalabb, rutintalan játékos igényli szerintem a segítséget egy idősebb tapasztaltabb játékosoktól, pusztán azért is, mert így nem feltétlenül csak egy embertől, - gondolok itt az edzőre - hallják ugyanazt, hanem mástól. Ha bármi nem egyértelmű, akkor meg tudják kérdezni tőlünk, és nem mindig ugyanaz a személy mutat rá a problémára. Azt gondolom, hogy abszolút befogadók a fiatalok, meg alapvetően érdeklődőek is. Szerintem a fiatalabb, vagy kevésbé tapasztalt játékosoknak elsősorban nem a bravúrra kell törekedniük, hanem a kötelező feladatokra, olyan alapfeladatokra, amiket már az ő korukban tudni kell. Nekik elsősorban nem bravúrokat kell végrehajtaniuk, hanem azt, amit tudnak, de azt tökéletesen és következetesen megcsinálni. És ha ez megvan, akkor utána már magától fognak jönni szerintem a bravúrok, viszont amennyiben az alap dolgok sem mennek vagy azokba sok hiba csúszik, - mint ahogy volt most a hétvégén is - akkor a bravúr nem jön és egy ilyen mérkőzés kerekedik az egészből." - beszélt a fiatal játékosokkal kapcsolatban Brezovszki Gerda, aki pályafutása során már több hasonlóan komoly téttel bíró mérkőzést megélt.


Ami a szerdai győri találkozót illeti, a cél adott, vissza kell hozni a győrieket Óbudára a harmadik, mindent eldöntő találkozóra. És, hogy ehhez mit kell tenni? Rutinos játékosunk természetesen megadta erre a kérdésre is a választ.


"Elsősorban a védekezésre kell figyelnünk. Nem feltétlen úgy kell meccset nyerni, hogy lövünk 15-20 gólt, hanem arra, hogy 5-6 gólnál többet ne kapjunk és ha a védekezésben száz százalékot nyújtunk és tényleg mindenki beleteszi a maximumot és egymás kezét fogva csapatként tudunk teljesíteni hátulról, akkor utána elől már jönni fognak a helyzetek és magabiztosabban is fogjuk tudni befejezni ezeket a lehetőségeket. A szombati hibákat nem követhetjük el újra, mentálisan erősnek kell lennünk, koncentrálnunk kell és akkor nem lehet probléma."


A Győr elleni találkozó szerdán 14 órától veszi kezdetét, győzelem esetén pedig a mindent eldöntő harmadik összecsapásnak a TVE Uszoda ad otthont, szombaton 18 órától.


bottom of page