top of page
Keresés

Nem várt vereséggel szakadt meg csapatunk remek sorozata


Hét mérkőzést követően a Mór ellen, mondhatni igen váratlanul szakadt meg csapatunk veretlenségi sorozata, a vendégek 1-0 arányban megnyerték a vasárnapi találkozót és elvitték mindhárom pontot. Pedig jó előjelekkel várhattuk az összecsapást, már csak azért is, mert a szerdai hétközi fordulóban Barczi Dávidék a szezon talán legjobb játékát produkálva 3-1-re verték idegenben a Gyirmót együttesét. Az újabb győzelemre papíron minden esélyünk megvolt tehát, ám a végén mégis a vendégek örülhettek.


Aczél Zoltán két helyen változtatott a Gyirmót elleni kezdőn, a kapuban Kemenes Botondnak szavazott bizalmat, míg Tóth Zoltán helyett ezúttal Cseszneki Richárd volt a kezdőtizenegy tagja. A találkozót nem kezdte a csapat annyira lendületesen, mint tette azt a szerdai összecsapás során, hiányzott az igazi átütőerő, valahogy nem sikerült ráerőltetni az akaratunkat a vendégekre. A Mór behúzódott saját térfelére, átadta a területet és védekezett, ahogy azt a Kalap utcában a vendégcsapatoktól általában megszokhattuk. Egy-egy kontra révén eljutott ugyan Bozai Attila csapata Kemenes Botond kapujáig, ám igazi veszélyt nem jelentettek ezek a támadások, jóllehet a Kerület sem rendezett tűzijátékot még finoman szólva sem az ellenfél kapuja előtt.


Aztán a 15. percben jött a hidegzuhany, Sötét Dávid révén a Mór megszerezte a vezetést egy rögzített szituációt követően. Innentől kezdve a vendégek még inkább a védekezésre összpontosítottak, foggal körömmel őrizték előnyüket, olykor időhúzással. is, amelyet a játékvezető elvétve büntetett. Ugyanakkor hiba lenne ezért kárhoztatni a Mórt, célfutballt játszottak az elejétől a végéig, ami végül is meghozta nekik a hőn áhított három pontot egy jóval erősebb ellenfél otthonában. Aczél Zoltán a második félidőt kettős cserével kezdte, Lapu Andor állt be Hegedüs Levente helyére, míg Kirják Henriket Tóth Zoltán váltotta. Ekkor már nem volt a pályán Erdei Gábor – helyére Papp Máté állt be -, aki megsérült és egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos az amúgy is peches őszt maga mögött tudó védőnk sérülése. És ha már sérülés, Kozics Barnabás sem tudott 90 percig a pályán maradni, ő szintén megsérült és le kellett cserélni, helyére Borbély Bencét küldte be Aczél Zoltán.


A cserékkel frissült a csapat, talán lendületesebbé is vált a támadójáték, ám ezen a napon szinte semmi sem akart sikerülni. Az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy éppen a labda pattant el, esetleg átcsúszott a játékos lába alatt, de volt kapufája is a csapatnak, vagy éppen centikkel ment el a kapu mellett a labda, mint például Lapu Andor helyzeténél. Az akaratot, pontosabban annak hiányát nem lehet számonkérni a játékosokon, nem azon múlt, de az tény, hogy a Gyirmót elleni lendületes, átütő támadójátékot nyomokban sem lehetett felfedezni, voltak az utóbbi időszakhoz képest egyénileg gyengébb teljesítmények is és rossz döntéshozatal is jellemezte a mérkőzést az oldalunkról. A vendégeknek a találkozó végén ráadásul kontrából még volt egy nagy helyzetük, ám Kemenes higgadtan oldotta meg a feladatot. A végéhez közeledve a stáb újabb cserékkel és szerkezeti váltásokkal is megpróbált belenyúlni a meccsbe, Egerszegi Tamás is feljebb húzódott, beállt Marques-Airosa Patrik is a végén, ám az eredmény nem változott, maradt a szomorú tény, hogy a Mór hatalmas meglepetésre elvitte mindhárom pontot.


A hét meccsen át tartó veretlenségi sorozat ezzel megszakadt, a következőt remélhetőleg majd az április 9-én esedékes Bicske elleni bajnokin kezdi meg a csapat építeni, majd április 12-én, szerdán, hazai pályán a Vidi II. ellen folytatja.

bottom of page