top of page
Keresés

Olimpiai bronzérmes center érkezik női póló csapatunkba

Megállapodás született, Óbudára igazol a tokiói olimpián bronzérmes magyar válogatott center Gyöngyössy Anikó.


Gyöngyössy Anikó

Budapest 1990.05.21.

Poszt: Center

Előző klub: BVSC-Zugló


Pályafutását centerként kezdte, majd kapus lett. A junior Eb-n 2006-ban bronz, 2008-ban ezüstérmet szerzett. Kapusként huszonhatszoros felnőtt válogatott volt. Szerepelt a 2009-es világbajnokságon és a 2010-es Európa-bajnokságon. 2011-ben Németországba igazolt. Innentől a mezőnyben játszott. 2013-ban hazatért és a BVSC játékosa lett. 2017-től újra válogatott lett mezőnyjátékosként. A 2018-as Európa-bajnokságon és a 2019-es világbajnokságon negyedik lett. Tagja volt a 2021-re halasztott tokiói olimpián bronzérmet szerző válogatottnak.


Miért választotta a III. Kerületi TVE csapatát:

"Nagyon ambiciózus csapatnak tartom, tehetséges fiatalokkal, és bízom benne, hogy a csapat segítségére leszek, illetve a fiataloknak tudok segíteni."


Lukács Dénes vezetőedző:

"Rendkívüli erőfeszítéseket tettünk, hogy megszerezzük Macit. Center poszton nagyon komoly erősítés, támadójátékunk jelentősen átalakul, és hatékonyabb lehet az érkezésével. Az elmúlt évek legnagyobb problémája volt a centerkérdés, amit eddig nem tudtunk tökéletesen megoldani. Nyitott és közvetlen személyiségével pedig, óriási segítségére lesz a fiataloknak. Számítok rá az egyéni képzésben, elsődlegesen a center és bekk játékosaink oktatásában is."#tvevizilabda #obuda #ob1

bottom of page