top of page
Keresés

Preki szerint lejárt a szavak ideje, a pályán kell bizonyítani!A vasárnapi Vidi elleni kupameccs szerinte ugyanúgy egy vesztes találkozó, csak azért, mert történetesen a Vidi ellen szenvedte el a csapat, attól még nem lesz könnyebb elfogadni a vereséget. A Gyirmót elleni hétvégi bajnokin viszont csak a győzelmet tartja elfogadhatónak, de szerinte ígérgetéssel már tele a padlás, innentől a tetteknek kell beszélniük. A szerdai első edzést követően Preklet Csabával, csapatunk rutinos védőjével beszélgettünk.


A bajnokság 9. fordulójában vasárnap a Gyirmót FC Győr II. csapatát fogadjuk. Riválisunk a tabella 10. helyéről várhatja a találkozót, 8 mérkőzésen szerzett 12 pontjával, -3-as gólkülönbséggel, ugyanakkor utóbbi három mérkőzésén nem kapott ki. A Kerület jelenleg 13 ponttal a hatodik a tabellán, hat pontos hátránnyal lemaradva a listavezető Veszprém mögött. Prekiék legutóbbi bajnokijukat Érden elvesztették, ugyanakkor a hétvégi kupameccsen a két osztállyal feljebb szereplő MOL Fehérvár FC ellen imponáló, harcos játékkal rukkoltak elő és ez még akkor is igaz, ha végül vereséggel zárult az összecsapás.

„Én azt gondolom, hogy ezek a meccsek ugyanúgy vereségek, mindenkit megviselt az eredmény. Fontos, hogy a pozitívumokat emeljük ki belőle, a negatívumokat pedig felejtsük el. Öröm volt látni és hallani, hogy ennyien kilátogattak a meccsre és szurkoltak nekünk. Mindig sokan vannak a meccseinken, de ennyien azért nem. Bár így lenne minden hétvégén, mert azt gondolom, hogy akkor mindig ki tudnánk szolgálni a szurkolóinkat és a klubunkat is és ezáltal előrébb helyezkednénk el a tabellán is, ami nyilván a célunk. Viszont most már tényleg körülbelül huszadjára mondjuk el ezt, mármint, hogy el kell indulnunk előre. Az öltözőben is átrágtuk a Mesterrel együtt, hogy most már új fejezetet nyitunk, el kell indulnunk, de most már ott tartunk, hogy a szavak helyett a tetteink a pályán kell, hogy beszéljenek.” – beszélt a Vidi elleni csatáról és a kötelező bizonyításról Preki.


Ami a vasárnapi ellenfelet illeti, a Gyirmót legutóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert, egyet pedig döntetlennel zárt. A vendégekkel kapcsolatban érdekes lehet, hogy az eddig lejátszott 8 forduló alatt 18 gólt kaptak, a kiesőzónában lévő csapatokat leszámítva ez a legtöbb a Nyugati csoportban. Preki elmondása szerint minden héten az adott ellenfélre készíti fel Aczél Zoltán a csapatot, így hétről hétre naprakészek az aktuális riválissal kapcsolatban.


„Minden héten az adott ellenfélre készülünk specifikusan. A Mester és a stáb kielemzi a riválist és ezekre az adatokra húzzák fel az edzéseket. Ezúttal a Gyirmót ellen játszunk a hétvégén, így rájuk készültünk. Általában majdnem minden mérkőzésen mi dominálunk, úgyhogy ebből kiindulva a fő hangsúly nálunk az átmeneteken van, hogy amikor folyamatosan dominálsz, akkor egy eladatott labda után megfelelően rendeződj vissza. Ezeket gyakoroljuk, de azért nem gondoljuk szerintem túl, meg nem is kell, mert az a lényeg, hogy a fejek tiszták legyenek, maximálisan koncentráltan és célra törően futballozzunk a hétvégén.” – beszélt a hétvégéről és az aktuális ellenfélről rutinos védőnk, majd szót ejtett saját formájáról is.


„Én azt gondolom, hogy kicsit nyögvenyelősen indult nekem a felkészülés, meg az átállás is kicsit nehéz volt, ugye csapatot váltottam és volt egy műtétem a nyáron, így fizikálisan picit le voltam maradva. Úgy gondolom, hogy rendbe tudtam szedni magam, de minden nap azért dolgozok, hogy minél jobb állapotba kerüljek és minél jobb teljesítményt tudjak letenni az asztalra, hogy a hétvégén oda tudjam magam tenni és 200 %-ot tudjak nyújtani a pályán most speciel a Gyirmót ellen.”


Preki szerint vasárnap csakis egy eredmény ez elfogadható, de ígérgetni nem szeretne, mert most már a pályán kell bizonyítani, a szavak ideje lejárt szerinte.


„A győzelem az egyedüli elfogadható eredmény, hazai pályán mindenképp ezt be kell húznunk, főleg, ha feljebb szeretnénk lépni ugye a tabellán. De azt gondolom, hogy felesleges ezekről beszélni, hogy nyerünk vagy nem nyerünk, meg, hogy nyernünk kell. Az van, hogy most már el kell indulni és félre kell tenni mindent és végre a tabella élére kell másznunk valahogy.”


A Kerület-Gyirmót mérkőzést vasárnap rendezik, a találkozó 16 órától veszi kezdetét.

bottom of page