top of page
Keresés

Régi ismerősei ellen megy harcba Kirják HenrikA bajnokság 9. fordulójában vasárnap a tabellán a 10. helyet elfoglaló Gyirmót FC Győr II. csapatát fogadjuk. A gyirmótiak jó formában vannak, három mérkőzés óta veretlenek, ráadásul a válogatott szünet miatt a hírek szerint lesznek „visszajátszó” játékosok a csapatban, így nem ígérkezik könnyűnek a vasárnapi összecsapás. Mindezek ellenére a szakmai stáb természetesen győzelmet vár, de így van ezzel Kirják Henrik is, aki valamivel több, mint egy hónapja éppen a gyirmótiaktól érkezett Óbudára.


Augusztus közepe óta a Kerület játékosa Kirják Henrik, akinek korábbi állomáshelye éppen a Gyirmót FC volt. Henrik kicsivel több, mint egy szezont töltött a gyirmótiak kötelékében, több mint 30 mérkőzést játszott a klub színeiben, pályára lépett NB I-es, de leginkább NB II-es mérkőzéseken, így kijelenthetjük, hogy igazán értékes információkkal rendelkezik vasárnapi ellenfelünkről.


„Stabilan védekeznek és nagyon jól kontráznak. – kezdte az elemzést korábbi csapatáról a 23 éves játékos. - „Elől ott van Mayer Ádám, akire oda kell figyelni, mert gyors csatárnak számít, tavaly lőtte is a gólokat, ráadásul úgy, hogy általában kontrából rohantuk le az ellenfelet. Ezt fontos kiemelni, hiszen riválisaink többsége is ezt a taktikát követi, beállnak ellenünk védekezni, nem vállalják fel a játékot, kontrából próbál mindenki támadni.”


Csapatunkat négy hely, ám csupán egyetlen pont választja el a Gyirmóttól, amely a 9. fordulót a tabella 10. helyéről várhatja. Ördög József együttese legutóbbi három mérkőzésén veretlen tudott maradni, az előző fordulóban a Csornát verte 3-1-re, előtte Budaörsön játszott 1-1-es döntetlent, míg a ZTE „kettő” ellen 3-0-ra nyert. Idegenben eddig csupán egyetlen mérkőzését tudta megnyerni a Gyirmót, egyet hozott döntetlennel, kétszer pedig vereséget szenvedett, ráadásul azon a két találkozón sok gólt (Kaposváron hatot, Tatabányán ötöt) is kapott.


Ami a Kerületet illeti, Aczél Zoltán együttese a legutóbbi kupafordulóban a Videoton ellen lépett pályára és emlékezetes találkozón végül 5-2 arányú vereséget szenvedett. A bajnokságban felemás a teljesítményünk, hiszen egy hárommeccses győzelmi sorozat után Veszprémben vereséget szenvedtünk, majd megszórtuk a Teskánd együttesét, ám Érden újra kikaptunk. Aczél Zoltán az érdi meccs után kijelentette, hogy új időszámítás kezdődik Óbudán és nagyon úgy tűnik, hogy vezetőedzőnk rendet tudott tenni a fejekben. A Vidi ellen már teljesen más mentalitással lépett pályára a csapat és ez a küzdeni tudás, ez a „harapós” hozzáállás jellemezte a játéksokat a heti edzéseken is.


„Azt érzem, hogy a Videoton ellen valami átbillent a csapatnál. Ott mindenki csúszott-mászott egymásért, de persze mondhatjuk, hogy a Vidi ellen ez alapvető elvárás volt, mindenki nyerni akart. De igazából ez minden ellenféllel szemben alapvető kell, hogy legyen. Ezt a fajta mentalitást kell átvinnünk a bajnoki meccsekre is, hogy mindenki egy fele húzzon és akkor baj nem nagyon lehet.” – adta ki az ukázt Henrik, akiben külön is buzog a bizonyítási vágy, lévén korábbi csapata ellen léphet pályára.


„Nem lesz könnyű a vasárnapi meccs, mert jó gárda a Gyirmót. Tudjuk, hogy a válogatott szünet miatt ráadásul lesznek „visszajátszók” a csapatban, tehát biztos, hogy erősebb kerettel érkeznek. De mi is erősek vagyunk, szóval szeretnénk bizonyítani a nézőknek és a klubnak is, főleg egy ilyen Vidi elleni meccs után.” – beszélt a vasárnapi mérkőzéssel és a riválissal kapcsolatban játékosunk, aki a beszélgetés végén még azt is elárulta, hogy milyenek az eddigi benyomásai új klubjával kapcsolatban, illetve mennyire ment zökkenőmentesen a beilleszkedése.


„Nagyon tetszik itt Óbudán. Nagy profizmus jellemzi a klubot, beszéljünk akár a stábról, vagy az edzés előtti bemozgatásról, a konditeremről vagy a vitaminokról. Voltam már olyan helyen, ahol nem volt jellemző ez a fajta profizmus, de ez egy profi klub. Ami pedig a társakat illeti, nagyon befogadó a társaság, mindenkivel sikerült már komolyabban is beszélgetnem, jól sikerült szerintem a beilleszkedésem.” – zárta a beszélgetést játékosunk.


A Gyirmót elleni hazai mérkőzésünk vasárnap 16 órától veszi kezdetét, a játékvezető Szommer Attila lesz.

bottom of page