top of page
Keresés

Rajtol a női vízilabda-bajnokság, a Fradi ellen kezd Lukács Dénes csapataHétvégén elrajtol az OB 1-es női vízilabda bajnokság. Csapatunk komoly céllal vág neki az idei sorozatnak, a vezetőség kitűzött célja ugyanis, hogy az 5-6. hely valamelyikét megszerezzék Illés Heniék. Ez már magában egy komoly kihívás, ám már a bajnoki rajt sem lesz egyszerű, ugyanis az irányított sorsolásnak köszönhetően az első három fordulóban bombaerős riválisok ellen kell bizonyítania Lukács Dénes csapatának.


A sikeres – nem mellékesen továbbjutással záruló - Magyar Kupa selejtezőt követően a hétvégén megkezdi bajnoki szereplését női OB1-es vízilabda csapatunk. A lányokra nem vár könnyű feladat, ugyanis rögtön a legutóbbi kiírás bronzérmese, a Ferencváros ellen kell bizonyítaniuk, ráadásul idegenben.


"Az elmúlt években megszokott módon kezdődik a bajnokság számunkra. Irányított sorsolással az előző bajnokságban 4-be kerülő csapatokat kiemelték, így a hátrébb végzett csapatok ellen kezdenek. Nekünk sorrendben a Ferencváros, Dunaújváros és Újpest jutott, mindez 8 nap leforgása alatt, ami nem kis kihívás elé állítja a játékosainkat. Teoretikusan a sport az egyenlő esélyekről szól, de valójában az egyenlőtlen esélyekből eredő kiszámíthatatlanság teszi izgalmassá.” – beszélt a bajnoki rajtról Lukács Dénes, csapatunk szakvezetője.


A szakember tisztában van azzal, hogy a Fradi komolyabb játékerőt képvisel, főleg, miután a nyáron alaposan megerősítették a zöld-fehérek csapatát.


„A Fradi rendkívül megerősödött a nyáron, vélhetőleg meglepetés lenne, ha nem kerülne a bajnoki döntőbe. Számunkra ez sem probléma, ebben az évben már más szemlélettel szállunk vízbe az élcsapatok ellen is. Mindent beleadunk, és mivel kevesebb lehetőségünk van a profi csapatokhoz mérten közösen edzeni, ezért kihasználjuk a lehetőséget a gyakorlásra. Nehezebb ennyi válogatott szintű játékos ellen, de a legfontosabb, hogy mindenki úgy jöjjön ki a medencéből, hogy mindent megtett a siker érdekében. Védekezésben komoly feladat lesz megállítani a gyors kontrákat, míg támadásban kompenzálni a fizikális hátrányunkat, különben nem leszünk képesek áttörni a falat.” – elemezte az ellenfelet Lukács Dénes.


A mérkőzést szombaton 18 órától rendezik, szerdán viszont már idehaza játszanak a lányok, a bajnokság második fordulójában a bajnoki ezüstérmes DFVE látogat a Kalap utcába.

bottom of page