top of page
Keresés

Remek hétvégét zártak utánpótláscsapataink Újpesten

Kaszai Gábor U15-ös együttese győzelemmel, U19-es, U17-es és U14-es csapataink pedig minimális arányú vereséggel zárták az újpesti vendégszereplést.Utánpótláscsapataink közül az U19-es, az U17-es, az U15-ös és az U14-es is Újpesten lépett pályára felkészülési mérkőzés keretén belül. Az újpesti vendégjáték U15-ös csapatunk számára alakult a legjobban, Kaszai Gábor együttese ugyanis 2-1 arányban legyőzte a korosztályos kiemelt bajnokságban szereplő hazaiakat.


Javában zajlik utánpótláscsapataink számára a felkészülési időszak, amely során a szakmai stáb elsődleges célja az, hogy a mindennapos edzések mellett erős riválisok ellen lépjenek pályára fiataljaink. A mögöttünk álló hétvégén ennek szellemében Újpestre látogatott U19-es, U17-es, U15-ös és U14-es csapatunk, hogy összemérje erejét a hazaiak korosztályos együtteseivel.


A felkészülési időszakban számunkra az a legfontosabb, hogy jó minőségű ellenfelekkel tudjuk megmérettetni magunkat. A mutatott játék a legfontosabb, nem feltétlenül az eredmény számít. A hétvégével kapcsolatban külön öröm, hogy az U15-os csapat legyőzte a jó erőből áll UTE-t, az már csak hab a tortán, hogy két játékosunk is felhívta a figyelmet magára és a héten már próbajátékon vesznek részt Újpesten, sőt meccset is játszanak.” – mutatott rá az UTE elleni edzőmeccsek fontosságára Filó Tamás, klubunk utánpótlás szakmai igazgatója.


Az újpesti vendégjáték Kaszai Gábor U15-ös csapatának sikerült a legjobban, miután 2-1 arányban legyőzte az UTE kiemelt bajnokságban szereplő U15-ös gárdáját. Egy győztes mérkőzést követően nehéz és talán nem is érdemes valakit, vagy valakiket kiemelni, ám Kaszai Gábor fiataljai közül ketten is olyan meggyőző teljesítményt nyújtottak, hogy az UTE próbajátékra hívta őket, sőt még edzőmérkőzésen is pályára fognak lépni. A győzelem mellett tehát ez utóbbi is igazán nagyszerű hír, jól példázza, hogy klubunkban milyen remek munka zajlik az utánpótlásnevelésben.


A felkészülési időszak második edzőmeccsét az első osztályban szereplő UTE vendégeként játszottuk le. Voltak hiányzóink betegségek és sérülések miatt, így szűk kerettel és nem a legerősebb összeállításunkban vágtunk neki a mérkőzésnek. Jó egyéni és csapatteljesítményt produkáltunk az első félidőben. Kompakt csapat képét mutattuk, szervezettek voltunk és fizikálisan sem nőtt fölénk az ellenfél. Mindenkinek szerettünk volna legalább egy félidőnyi játéklehetőséget adni és frissíteni is szerettük volna a csapatot. Összességében fizikálisan jó terhelést kaptak a játékosok, egyáltalán nem nőtt fölénk a magasabb osztályban szereplő ellenfél. Játékban is megálltuk a helyünket, sok jó egyéni teljesítmény volt és csapatszinten is jól oldottuk meg a számunkra azért szokatlan 3-5-2-es hadrendet. A végeredmény pedig önbizalmat kell, hogy adjon a folytatásra.” – emelte ki a legfontosabbakat Kaszai Gábor az UTE elleni edzőmeccset követően.U15-ös fiataljaink mellett másik három fiúcsapatunk is remekül helytállt, Mónos Tamás (U17) és Mácsik Róbert (U19) csapata minimális különbségű (1-0) vereséget szenvedett, míg Gyenes András (U14) együttese 3-1-re kapott ki az UTE kiemelt bajnokságban szereplő U14-eseitől.


Felkészülési mérkőzés / U15

2023.01.28, 14.00

UTE - III. kerületi TVE 1-2 (0-2)

TVE gólszerzők:

Dajka Mihály

Borsay Márk Milán

bottom of page