top of page
Keresés

Sérülése után a mezőny egyik legjobbjaként tért vissza Kirják Henrik


Fotó: Szabó Péter

A vasárnapi Kaposvár elleni győztes bajnokin hosszú idő után újra a kezdőcsapatban kapott helyet Kirják Henrik, akit egy makacs sérülés tartott partvonalon kívül az utóbbi hetekben. A visszatérés igazán jól sikerült, hiszen Henrik csapatunk egyik legjobbja volt a Rákóczi elleni találkozón. Ő maga is érezte, hogy jól ment a játék, ám azt hangsúlyozta, hogy ehhez az is kellett, hogy a rehabilitáció során az orvosi stábtól minden segítséget megkapott, illetve, hogy a társak is folyamatosan biztatták a meccs elejétől fogva.


Kirják Henrik a nyáron Gyirmótról érkezett nagy reményekkel, ám saját bevallása szerint is kisebb lemaradással, ugyanis nem volt meg a megfelelő meccsterhelése, így idő kellett neki ahhoz, hogy utolérje a társakat. Amikor ez sikerült, akkor már Aczél Zoltán is a kezdők között számított rá és nem is ment neki rosszul a játék, ám ekkor jött a makacs sérülés. Nyilván egy ilyen dolog sosem jön jókor egy játékos számára, ezúttal viszont a kiesés lelkileg érintette negatívan Henriket, hiszen, ha rövid időre is, de újra partvonalon kívül rekedt és a kőkemény munka, amit a felzárkózásba fektetett hirtelen semmissé vált.


„Amikor megtudtam, hogy mi a helyzet, akkor azért eléggé rosszul esett. Hiszen én is úgy éreztem, hogy sikerült felépíteni magam, erre most megint jön egy ilyen kellemetlenség. De erős tudtam maradni és gyorsan vissza tudtam térni szerencsére a pályára és próbálom ugyanazt a szintet hozni, mint korábban.” – beszélt nagyon pozitívan a helyzetről a 23 éves játékosunk.


Kellemetlen sérülés hátráltatta Henriket a munkában, de az orvosi stáb hathatós és profi közreműködésével a lehető legkevesebb kihagyás mellett sikerült tökéletesen egészségesen visszatérnie.

„A combizmom egy másfél centin be volt szakadva. Amikor ezt megtudtuk rögtön elkezdtük a rehabilitációs munkát. Az elején körülbelül másfél héten át csak a konditeremben dolgoztunk, utána viszont már mentem ki futni és mellette Rékával csináltuk a gyakorlatokat, hogy minél hamarabb újra a pályán lehessek. Úgy érzem, hogy jól sikerült a rehabilitáció, mert igen hamar vissza tudtam térni és az erőnlétem is visszajött hamar.” – mesélt röviden a rehabilitációs időszakról játékosunk.


És hogy ez a rehabilitáció valóban nagyszerűen sikerült, azt mi sem példázza jobban, mint hogy Henrik a Kaposvár elleni mérkőzésen egyrészt a kezdők között kapott helyet Aczél Zoltántól, másrészt nagyszerű játékkal hálálta meg a Mester bizalmát.


„Nagyon jó erőben éreztem magam azon a meccsen, végig tudtam játszani a találkozót, jól éreztem magam, nem volt gond.” – beszélt első éles bevetését követően játékosunk.


Henrik visszatérése tehát igazán kiválóan sikerült, a Kaposvár ellen a mezőny egyik legjobbja volt, a széleken folyamatosan veszélyt jelentett a támadások során, védekezésben pedig nem igazán tudtak fogást találni rajta az ellenfél támadói. Elmondása szerint a sérülés, mint ha nem is lett volna, nem érzett fájdalmat és félsz sem volt benne, hogy esetleg újra valami baj történhet.


„Nem volt bennem félsz, ugyanis szokták mondani, hogy ahol van egy szakadás az ugyanott nem szakadhat el újra. Éreztem, hogy jól megy a játék, igaz az elején kicsit kapkodtam, de a társak segítettek, nyugtattak, félidőben dicsértek. Úgy érzem, hogy teljes mértékben megtaláltam a helyem a csapatban és a pályán is, sok segítséget kaptam most is és korábban is.” – elevenítette fel a kaposvári mérkőzést játékosunk.


A hétvégén újabb erőpróba vár Henrikre és a csapatra, hiszen az előző fordulóban gólzáporos győzelmet arató, ám ennek ellenére a bajnoki tabella alsóbb régiójához tartozó Zalaegerszeg csapatát látjuk vendégül.


„Egyértelmű győzelmet várok, de nem csak vasárnap. Minden meccset meg kell nyernünk ahhoz, hogy utána januárban tudjuk folytatni a feljutásért való küzdelmet. Ennek a csapatnak az NB II-ben van a helye, mind játékosállományban, mind körülmények szempontjából.” – zárta le tökéletes végszóval a beszélgetést Henrik.

bottom of page