top of page
Keresés

Sűrű hét az utánpótlásban, elmaradt fordulókat is pótoltak csapataink
Majdnem egy teljes mérkőzést emberhátrányban játszva győzött egy kimondottan kemény és harcias mérkőzésen U19-es csapatunk. Ezzel a győzelemmel tovább növelte előnyét a tabella élén Mácsik Róbert együttese.


U19

MLSZ REG U-19 ÉNY 1-6.HELY 7. forduló

2023.05.06 - 17:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Diósdi TC

2-1


Gólszerzők:

KOVÁCS-HANTOS ERIK 51'

ERDŐS DÁVID 71'


Mácsik Róbert U19 vezetőedző:

"Nehéz körülmények vettek körbe minket a mérkőzést megelőzően, sok volt a hiányzó, nem tudtunk időben a pályán melegíteni, kapkodtunk. Azonban dicséret illeti a csapatot, mert óriási koncentrációról tett tanúbizonyságot, stabilnak, eltökéltnek éreztem játékosaimat.

Nehéz mérkőzésre számítottam, valahányszor találkoztunk ellenfelünkkel, felfokozott indulatokkal teli fordulót tudtunk magunk mögött, sajnos most sem történt másképp, edzőjük rendkívül provokatívan nyilvánult meg, nem kímélve sem saját sem az én játékosaim, valamint a játékvezetőkre helyezett mérhetetlen nyomása érezhető volt a pályán, a mérkőzés 15. percében azonnali piros lappal kiállította belső védőmet, azonban az ellentétes oldalon egy fokozottabb belépőt csupán sárga lappal büntetett. Rengeteg kétes szituációt ítélt meg tévesen, tördelte a játékunkat a játékvezetés.

78 percet játszott csapatunk emberhátrányban, 78 percen át vállt vállnak vetve egyként harcoltunk. Rendkívül jól reagáltunk a kiállításra, nem tört meg minket, gyakorlatilag továbbra is magas nyomást helyeztünk ellenfelünkre, magasan pressingeltünk a mérkőzés legjavában, bátran futballoztunk. Szemmel látható az elmúlt idő munkája, erős a csapategységünk, javítjuk egymás hibáját, automatikussá váltak a pozíció cserék, váltások, egymásra biztosítások, úgy érzem felnőtt a csapat az akadályokhoz, kihívásokhoz, a mérkőzések súlyához, a bajnoki cím elérhető közelségéhez.

Amennyire csak lehetett megtartottuk alapelveinket, filozófiánkat, kombinatívan futballoztunk, átmenetekben gyorsan reagáltunk. Nem adtuk fel támadó játékunkat, ameddig erővel bírtuk maximális pressinget folytattunk, utána "hullámoztatva" támadtunk le. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ilyen hosszú ideig emberhátrányban óhatatlan a hiba, azonban azokra jól reagáltunk, az esetek nagy többségében gyorsan visszaszereztük a labdát, felelősségteljes döntéseket hoztunk. Voltak a mérkőzés adott fázisaiban kihagyásaink, de ezt a létszámhátránynak tudom be.

Úgy gondolom a csapat vállalta azt a pluszt, amire szükség volt annak érdekében, hogy feltöltsük a pályán kialakult hiányt."Egy gyors gól révén már az első percben jelezte győzelmi szándékát U17-es együttesünk a Debrecen ellen, majd a fordulás után növelte előnyét és ezzel beállította a 2-0-ás végeredményt.


U17

MLSZ Országos U17 "B" Csoport 14. forduló

2023.05.06 - 13:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - DVSC

2-0


Gólszerzők:

RUZICSKA MIKLÓS 1'

VARGA RUSZLÁN 66'


Mónos Tamás U17 vezetőedző:

"A hétvégén hazai pályán játszottunk a Debrecen ellen és nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen az első percben már gólt szereztünk. Ezután teljes mértékben átvettük az irányítást és domináltuk a játékot az egész első félidőben. A Debrecen csak nagyon keveset tudott támadni és nem jutottak helyzetekhez. A második félidő elején a Debrecen felpörögött és többet birtokolta a labdát, de mi hamar átvettük az irányítást és továbbra is mi uraltuk a játékot. A 70. percben sikerült megszereznünk a második gólt, ami után teljesen elkeseredett a Debrecen. Végül nyugodt játékkal zártuk le a mérkőzést és megérdemelt győzelmet arattunk 2-0 arányban. A csapatunk játéka nagyon stabil volt és mind védekezésben, mind támadásban jól teljesítettünk. A közönség is nagyban segített minket, hiszen jó volt a hangulat a stadionban. Úgy érezzük, hogy továbbra is fejlődünk és egyre jobbak vagyunk a pályán. Reméljük, hogy a következő mérkőzéseinken is ilyen eredményesen tudunk szerepelni."
20 mérkőzésen át tartó, nem mindennapi veretlenségi sorozata szakadt meg U16-os csapatunknak múlt hét szerdán a Sopron elleni elmaradt bajnoki mérkőzésen, ahol elszenvedte szezonbeli első vereségét Kun György együttese. Szombaton ismét pályára lépett a csapat a Budai FC ellen, ahol hiába játszott jobban a meccs egészében U16-os csapatunk, és állt győzelemre 91 percig, a végén mégsem örülhetett, mert a vendégek egy, a hosszabbításban szerzett találattal végül 1 pontot el tudtak vinni a Kalap utcából.


U16

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Nyugat 19. forduló

2023.05.03 - 14:00

Sopron, Sopron Ágfalvi Sporttelep


SC Sopron - III. kerületi TVE

2-1


Gólszerzők:

7' POLONKAI ZSOMBOR


Kun György U16 vezetőedző:

Szerdán elmaradt mérkőzésre utaztunk a Sopron otthonába. Jól kezdtük a mérkőzést és már a 7. percben előnyhöz jutottunk. Ezután sajnos visszaesett a játékunk és nem tudtunk alkalmazkodni az ellenfelünk játékstílusához! Lassan, körülményesen és enerváltan járattuk a labdát az 1. félidőben. Felállt védelem ellen játszottunk, de ez nem lehet kifogás, hiszen a bajnokság egészében ezzel találjuk magunkat szemben. Összességében nem érdemeltünk vereséget, de az is igaz, hogy több energiát kell mozgósítani egy ilyen mérkőzésen. A bírókkal nem szeretnék foglalkozni, így most sem teszem... Tovább harcolunk az álmainkért..."MLSZ Regionális U16 Kiemelt Nyugat 23. forduló

2023.05.06 - 09:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Budai FC

2-2


Gólszerzők:

POLONKAI ZSOMBOR 48'

SZILÁGYI JÓZSEF MÁRK 69'


Kun György U16 vezetőedző:

"Szombaton korán reggel a Budai csapatát fogadtuk bajnoki mérkőzésen. A szerdai Sopron elleni mérkőzéshez képest jobban játszottunk, de nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Jó csapattal találkoztunk, akik inkább a kontrákban bíztak, és jól is kivitelezték azt. A mai mérkőzésen inkább a védekezésünkkel akadtak problémák és azon belül is a kontrák megakadályozásával. A 92.percben egyenlített ellenfelünk amikor már azt hittük megvan a bajnoki cím..."Rangadót nyert U15-ös csapatunk, akik hiába kerültek hátrányba, egy remek második félidőt produkálva és a csereként beálló Tóth Bálint duplájának köszönhetően megérdemelten hozták haza a 3 pontot Óbudára a jó erőkből álló Sopron otthonából, de sokáig nem pihenhettek a srácok, mert szombaton újabb bajnoki mérkőzés várt rájuk, ezúttal a Tatabányát fogadtuk hazai pályán. A szerdai kiélezett mérkőzés, az utazás és a hirtelen beköszönő meleg sem hátráltatta a csapatot, ugyanis magabiztos játékkal végül nagyarányú, 5-0-ás győzelmet aratott Kaszai Gábor együttese.U15

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Nyugat 22. forduló

2023.05.03 - 12:00

Sopron, Sopron Ágfalvi Sporttelep


SC Sopron - III. kerületi TVE

2-3


Gólszerzők:

40' DAJKA MIHÁLY

50' TÓTH BÁLINT

71' TÓTH BÁLINT


Kaszai Gábor U15 vezetőedző:

"Szerdán 12 órakor a Sopron vendégeként léptünk pályára. Nehéz mérkőzésre számítottunk, ugyanis ősszel is szoros, küzdelmes mérkőzést játszott egymással a két csapat és a Soproni együttes eredményesen szerepelt a tavaszi szezon során.

Az első félidőben a várakozásainknak megfelelően zajlott a mérkőzés. Mi voltunk a kezdeményezőbbek, a hazai csapat a védekezésre koncentrált. Labdabirtoklásra törekedtünk, igyekeztünk játszani a játékunkat, de a pálya minősége ezt nem minden esetben tette lehetővé és a hazai csapat zárt és agresszív védekezése is megnehezítette a dolgunkat. A letámadásunkból és visszatámadásainkból is hiányzott a hatékonyság, nem voltunk kellőképpen agresszívak és a párharcokban is gyengén teljesítettünk.

Egy kontratámadást nem tudtunk levédekezni, így hátrányba kerültünk a 32. percben.

Ezután igyekeztünk emelni a tempón és egyenlíteni, voltak is ígéretes lehetőségeink, de csak a félidő utolsó percében tudtunk egalizálni. Dajka volt eredményes, ami lélektanilag a legjobb pillanatban jött számunkra.

A félidőben igyekeztünk felrázni a csapatot, cserékkel és néhány instrukcióval javítani a játékunkat.

A második félidő jelentős részében már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk. Sikerült feljavulnunk párharcokban, még dominánsabb játékot bemutatni, illetve több helyzetet is kialakítani. A félidőben pályára lépő Tóth Bálint kétszer is eredményes volt. Az 50. percben Vancsura passza után lőtte ki a hosszú sarkot, majd a 71. percben, a mérkőzésen sokat dolgozó Dajka centerezését passzolta be az üres kapuba. Ezeken kívül lett volna még lehetőségünk gólt szerezni, de a hajrában hiányzott a pontosság a kapu előtti szituációkban. Igyekeztünk frissíteni a csapatot cserékkel, ami a hajrában fontosnak is bizonyult, ugyanis néhány perccel a mérkőzés vége előtt az ellenfél gólt tudott szerezni egy felívelt szabadrúgás utáni kavarodásból. A 3-2-es állást sikerült megtartanunk a hosszabbítás perceiben és megnyernünk a találkozót.

Nagy fegyvertény győzelmet aratni Sopronban, de jól küzdöttünk és megérdemelten nyertük meg a találkozót. Az első félidőben nem voltunk kellőképpen agresszívak és játékban is alulteljesítettünk. A második játékrészben sikerült feljavulnunk minden téren. Nem tudtuk feltétlenül a saját játékunkat játszani, de jól alkalmazkodtunk a körülményekhez és az ellenfélhez. Rangadót nyertünk és hátrányból fordítottunk, aminek önbizalmat kell adnia a hátralévő mérkőzésekre! Gratulálok az egész csapatnak! Hajrá Kerület!"
MLSZ Regionális U15 Kiemelt Nyugat 23. forduló

2023.05.06 - 11:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Tatabányai SC

5-0


Gólszerzők:

VANCSURA DOMINIK VENDEL 19'

GOSZTOLA ÁDÁM 33'

TÓTH BÁLINT 53'

BORSAY MÁRK MILÁN 69'

UJVÁRI ÁRON 71'


Kaszai Gábor U15 vezetőedző:

"Szombaton, 11 órakor hazai pályán fogadtuk a Tatabányai SC csapatát. Ősszel küzdelmes mérkőzésen, nagy erőfeszítések árán sikerült 1-0 arányban nyernünk és most is nehéz mérkőzésre számítottunk.

A szerdán lejátszott bajnoki után kisebb fáradtság, tompaság érződött a csapaton az első percekben, de nagyjából 10 perc után megtaláltuk a játékunkat és ezt az egész mérkőzés során tartani tudtuk.

Voltak lehetőségeink, főként a széleken tudtuk megbontani az ellenfél védekezését, sokat forgattuk a játékot és sok beadással próbálkoztunk az egész mérkőzés során. A vezetést mégis egy Vancsura által értékesített büntetőből tudtuk megszerezni. Nem sokkal később Gosztola volt eredményes.

A félidőre kettő gólos előnnyel vonultunk.

A második félidő során folyamatos cserékkel igyekeztünk frissíteni a csapaton és így újabb lendületet adni a játékunknak. A cserék közül mindenki nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. Gyorsan felvették a ritmust és motiváltan játszottak. Tóth Bálint ismét eredményes volt a szerdai duplája után, illetve Borsay és Ujvári is szép gólokat szereztek a hajrában.

Összességében magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. A szerdai utazás és mérkőzés, illetve a beköszönő melegebb idő éreztette hatását, mert nem voltunk teljes mértékben frissek és a játékunk minősége sem volt kiemelkedő, de voltak nagyon jó momentumaink, illetve a mérkőzés egészét kontrolláltuk, uraltuk és teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést ilyen arányban is. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a héten nyújtott teljesítményhez! Hajrá Kerület!"
Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet a Mosonmagyaróvár ellen, míg U14-es csapatunk kialakított helyzetei rendre kimaradtak és büntetőt is hibáztak, addig az ellenfél a kevés lehetőségéből 3-at is ki tudott használni és a játék képe alapján meglepetést okozva, 3-0-ás végeredménnyel 3 ponttal távoztak a Kalap utcából.


U14

MLSZ Országos U14 Alap csoport Nyugat 23. forduló

2023.05.06 - 15:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Credobus Mosonmagyaróvár

0-3


Gyenes András U14 vezetőedző:

"Szombaton Mosonmagyaróvár csapatát fogadtuk.

Már a 3. percben 2-0-ra is vezethettünk volna, két ziccert nem sikerült gólra váltani. A 22. percben pedig büntetőhöz jutottunk, de azt sem tudtuk értékesíteni. Az ellenfél a 29. percben szerezte meg a vezetést, egy felszabadító rúgás után a támadójuk a két belső védő között lépett ki, majd gólt szerzett. Mindkét félidőben rengeteg lehetőségünk volt gólt szerezni, de vagy az ellenfél kapusa védett óriási bravúrral, vagy rosszul döntöttünk a kapu előtt. Az ellenfélnek sikerült értékesíteni egy büntetőt, majd az első góljukhoz hasonlóan a védelem mögé berúgott labda után szerezték meg a harmadik góljukat."
Múlt hét szombaton edzőmérkőzést játszott U13-as csapatunk a Sopron együttesével. A találkozón visszaköszöntek az edzésen gyakoroltak, és a csapat, alapelveit megtartva, nagy előnyre tett szert a mérkőzés folyamán, de a koncentráció csökkenése az utolsó negyedben végül egy gólgazdag találkozót hozott.


U13

Edzőmérkőzés

2023.05.06


SC Sopron - III. kerületi TVE

3-4


Gólszerzők:

Jakab Zétény (2)

Hidvégi Ádám

Barton Olivér


Mészáros Zsolt U13 vezetőedző:

"Kapkodva kezdtük a mérkőzést, jópár technikai hiba jellemezte a játékunkat. Túlságosan siettettük a támadásainkat, keveset építkeztünk. A pálya talajához is hozzá kellett szokni. 10 perc elteltével egyre többet birtokoltuk a labdát és többször tudtunk veszélyeztetni akár a széleken, akár tengelyben. A labdavesztések után gyorsan és határozottan támadtunk vissza. Egy ilyen labdaszerzés után Jakab Márk nagyszerűen ugratta ki Jakab Zétényt, aki higgadtan gurította el a labdát a kifutó kapus mellett a hálóba. Ennek a gólnak azért is örültem, mert a ziccerezést sokat gyakoroltuk hét elején.(0-1)

A második negyedben inkább mi domináltunk, de mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ezekből azonban nem születtek gólok. Az üres területekbe történő elmozgásokkal jól segítettük egymást, a támadóharmadban azonban élesebbeknek kellett volna lennünk.

A harmadik játékrész első felében kicsit beszorultunk, keveset volt nálunk a labda, amit pedig megszereztünk, azt könnyen elszórtuk, pontatlanok voltunk. Majd kezdtünk magunkhoz térni, egy harcias letámadás után a támadóharmadban labdát szerzett Hidvégi Ádám, ami Jakab Zétény elé pattant, aki éles szögből talált be. (0-2) Egyre bátrabban vállalkoztunk mélységi megindulásokra az üres területeket kihasználva. Először Érsek Márk cselezte be magát a büntető területre, ahol szabálytalankodtak vele. A jogos tizenegyest Barton Olivér rúgta a kapuba. (0-3) Majd Kocsaslijszki Pál a félpályától vitte végig a labdát, a kapust kicselezve gurított vissza, amit Hidvégi Ádám helyezett a kapuba. (0-4)

Az utolsó játékrészben enyhe mezőnyfölényben fociztunk, a helyzeteink azonban kimaradtak, az ellenfél viszont 3 gólt szerzett, amelyekkel visszajöttek a mérkőzésbe. (3-4) Ebből 2 elkerülhető lett volna jobb helyezkedésekkel. Talán már elkönyveltük, hogy megvan a mérkőzés, így nem összpontosítottunk megfelelően. A szoros eredmény ellenére nem kezdtük össze-vissza rugdosni a labdát, az alapelveinkhez hűen fociztunk, az eredmény már nem változott.

Összegezve:

Kicsit ingadozó volt a játékunk. Hiányérzetem volt az oldalforgatásokkal kapcsolatosan, ezek hiányában beszűkült a játékunk, ami sok hibát eredményezett.

Pozitívum volt az, hogy a ziccereket jó százalékban értékesítettük, a mérkőzés végén szoros eredménynél higgadtak maradtunk és tartottuk az elveinkhez magunkat.

Fejlesztő hatású mérkőzést játszottunk.

Gratulálok a csapatnak az edzésen gyakoroltak alkalmazásához!

Hajrá TVE!"A hétvégén két tornán is részt vett U8-as csapatunk, míg szombaton a Tatabánya és a Felcsút volt az ellenfél, addig vasárnap a Mészöly Focisuli és a Vác ellen mérkőztek meg a gyerekek. Egy nagyon fárasztó, de igen hasznos hétvége volt ez a gyakorlás és a kohézió szempontjából U8-asaink számára, akik mindkét nap szoros mérkőzéseket játszottak és a nap végén boldogan, éremmel és kupával gazdagodtak.


U8

Tatabányai Torna

2023.05.06.-05.07.


Vései Martin U8 vezetőedző:

''A szombati napon Tatabányán vettünk részt egy meghívásos tornán.

A házigazda Tatabánya mellett a Puskás Akadémia csapatával is két- két mérkőzést játszottunk. Füves pályán voltak a mérkőzések, ráadásul nagyon vizes is volt a talaj, így a gyerekeknek kellett pár perc, míg alkalmazkodtak a körülményekhez. A hazaiak ellen jó játékkal mindkét körben sikerült győzelmet aratni (3-2, 4-3). Kiemelném, hogy a második mérkőzésen három gólos hátrányból sikerült felállni, itt a szünetben a hozzáállással nem voltam elégedett, erre fel is hívtam a gyerekek figyelmét.

A Puskás csapata ellen az első meccset 3-0-ra veszítettük el, itt nem voltak meg a labdaszerzések és a visszatámadásokat is hiányoltam, valamint lassan reagáltunk a mérkőzés történéseire. A második meccs előtt erről is beszéltem a gyerekekkel és sokkal intenzívebb, koncentráltabb játékkal sikerült 3-1 arányban megnyerni a mérkőzést.

A gyerekek pozitív élményekkel gazdagodtak, helyezést ugyan nem hirdettek, de érmet mindenki kapott, illetve egy kupát is. A nap végén elégedett voltam a látottakkal, kaptam vissza az alapelvekből, valamint a hétköznap gyakoroltakból. Ezúton is köszönet a szülőknek a támogatásért!

Vasárnap délelőtt az U8 korosztályunk a Mészöly (4:2) és a Vác (5:3) csapatai ellen lépett pályára. A gyerekeken a tegnapi terhelésnek köszönhetően érezhető volt a fáradtság, de így is szoros meccseket sikerült játszanunk. Bár két vereséggel zártunk, a hozzáállással elégedett voltam.

A nap végén minden csapat éremben és kupában részesült a gyerekek nagy örömére."

bottom of page