top of page
Keresés

Sűrű hetek állnak utánpótlás pólócsapataink mögött, a sikerek sem maradtak el!Gőzerővel zajlanak a vízilabda utánpótlás bajnokságok, csapataink sűrű heteket tudnak magunk mögött. Brezovszki Gerda leány együttesei veretlenül zárták a legutóbbi két fordulót, Bárány Attila és Pilny Gábor csapatai is nagyszerűen állják a sarat a fiú bajnokságok második vonalában, de Illés Henrietta gyermekcsapata is csupán „centikkel” maradt le a győzelemről, jóllehet a gyerekek számára ennek ellenére is nagy élmény lehetett a bajnoki, miután a Kerület ultrái is ellátogattak a találkozójukra.


Bárány Attila és Pilny Gábor csapatai idén első alkalommal szerepelnek a fiú bajnokságok második vonalában, ami rendkívül nagy előrelépés négy év leforgása alatt. Mint arról már korábban beszámoltunk, a srácok maximálisan megállják a helyüket ebben az osztályban is, jelenleg a második szakasz küzdelmeiben a masszív középmezőnyhöz tartozunk. A hétvégén újabb értékes hat pontot raboltunk Szegedről, és gyermek csapatunk sem állt távol a pontszerzéstől.


Fiú Gyermek Országos Bajnokság

Szeged II – III. kerületi TVE 11-9 (2-1, 22-, 5-2, 2-4)

TVE gólszerzők:

Dugalits Levente (6)

Bárány Botond Attila

Csurilla Botond

Tóth Berényi Simon Ányos


Edzői értékelés

Pilny Gábor: „Közel volt a győzelem, egyértelműen a három pontért mentünk. Nagyon lassúnak és nehézkesnek éreztem az egész meccsen a mozgásunkat, való igaz hatalmas uszodában, nagy pályán játszottunk talán ez is megzavarta a játékosokat. Olyan érzésem volt, mint ha nem tudtunk volna felkelni és felpörögni erre a mérkőzésre, kicsit a buszban ragadtunk. A héten azon leszünk, hogy ezt feldolgozzuk, és változtassunk. Gratulálok a serdülő és ifi csapatnak!


Fiú Serdülő Bajnokság

Szeged II – III. kerületi TVE 6-21 (2-8, 0-5, 2-5, 2-3)

TVE gólszerzők:

Mocsáry Dániel (4)

Szabó Bendegúz (4)

Frank Dániel (4)

Tajcs Soma (3)

Dibáczi Hunor (2)

Bakonyvári András

Szabó Zétény

Kertész Levente

Dugalits Levente


Edzői értékelés

Bárány Attila: „Az elmúlt időszakban nagyon szépen dolgoztak a srácok és úgy érzem ennek is köszönhető a kiemelkedő teljesítmény. Az elvégzett munka meghozta a hétvégi meccsen a gyümölcsét. Rögtön a mérkőzés elejétől domináltunk és nem nagyon lehet hiányérzetem a későbbiekben mutatott játékkal kapcsolatban sem. Végig koncentráltan védekeztünk és kifejezetten szép dolgokat láttam támadásban is. Egytől egyik minden játékos hozzárakta a magáét és ennek köszönhető a nagy különbségű győzelem.


Szeged II – III. kerületi TVE 9-13 (2-1, 1-3, 2-4, 4-5)

TVE gólszerzők:

Péter Áron (4)

Szabó Bendegúz (4)

Szabó Zétény (2)

Kucsera Csaba

Mocsáry Dániel

Frank Dániel


Edzői értékelés

Bárány Attila: „A mérkőzés nehézsége abból adódott, hogy serdülőben nagyon jó játékkal magabiztosan nyertünk és nagyon kevés idő telt el a két mérkőzés között. Meg kellett értetni a fiúkkal, hogy egy másik mérkőzés kezdődött és az előző győzelem már csak sporttörténelem. Ez a kezdetekben nem is működött jól és így a szegedi csapat kezdte jobban a találkozót. A 2. negyedtől sikerült felvennünk a ritmust és onnantól kezdve sokkal jobban játszottunk. Végig nehéz mérkőzés volt, nem tudtunk elszakadni megnyugtatóan, aminek külön örülök, mert így a végjátékban is téthelyzeteket éltünk át. A Csapat erejét mutatja, hogy mindezek ellenére a végén a magunk javára fordítottuk a találkozót. Nagyon örülök, hogy két győzelemmel jöttünk haza Szegedről. Gratulálok a Csapatoknak.”


Megállíthatatlanul menetelnek Brezovszki Gerda csapatai a rájátszásban


A leány utánpótlás bajnokságokban az alapszakasz csoport küzdelmei lezárultak, és csapataink az alsó házba kerültek. Ez azt jelenti, hogy oda-vissza alapon meg kell mérkőznünk a másik csoport utolsó három helyezett csapataival, hogy újra akár a felső házi helyezésért küzdhessünk. Jól indult számunkra az első két forduló, mert mindkét korosztályban sikeresen vettük az akadályt, így viszonylag jó előjelekkel és bizakodva várjuk a folytatást.


Leány serdülő (március 12.)

Genesys OSC Újbuda – III. kerületi TVE 5-12 (1-2, 1-6, 1-2, 2-2)

TVE gólszerzők:

Koltay Nadin (8)

Kovács Dóra (2)

Kosztolányi Anna (2)

Leány serdülő (március 19.)

III. kerületi TVE – POLO Sport Club 16-11 (3-2, 2-5, 7-2, 4-2)

TVE gólszerzők:

Koltay Nadin (6)

Bárány Lilla Hanga (3)

Csonka Zsófia (2)

Antal Natasa Anna (2)

Fodor Beatrix (2)

Kosztolányi Anna


Leány ifjúsági (március 19.)

Genesys OSC Újbuda – III. kerületi TVE 4-16 (0-7, 1-2, 1-4, 2-3)

TVE gólszerzők:

Koltay Nadin (6)

Zöld Tamara (5)

Torkos Tímea (2)

Bárány Lilla Hanga

Hnatyszyn Kinga

Fodor Beatrix


III. kerületi TVE – POLO Sport Club 17-11 (5-4, 4-4, 5-2, 3-1)

TVE gólszerzők:

Koltay Nadin (7)

Hnatyszyn Kinga (4)

Zöld Tamara (2)

Bárány Lilla Hanga

Torkos Tímea

Csonka Zsófia

Fodor Beatrix


Edzői értékelés

Brezovszki Gerda: „Fontos, hogy az elmúlt hetekben elkerültek bennünket a sérülések és betegségek, és egyre egységesebb képet mutattunk ezeken a találkozókon. Örülök, hogy a felnőtt keretben játszó játékosaink is megmutatták, hogy nem véletlenül kapnak lehetőséget a TVE OB I-es csapatában hétről hétre. Ugyanakkor azt is el kell mondjam, hogy komoly fejlődést látni a többiek játékán is, vélhetőleg a nyerhető mérkőzések is pozitív stresszt eredményeztek. Egyáltalán nem könnyű ezeket a találkozókat hozni, mert önmagunkkal szemben is nagy az elvárás, nem beszélve arról, hogy meg szeretnénk mutatni a szülőknek és hozzátartozóknak, hogy a rengeteg befektetett energia mégsem volt hiábavaló. Szeretnénk megnyerni a középszakaszt, és vissza akarunk kapaszkodni az élmezőnybe a playoff játékban. Addig még van sok feladatunk, de jó így kezdeni.”Illés Henrietta csapatát a Kerület Ultras szurkolói csoport tagjai is buzdították a legutóbbi bajnokin, nem kis meglepetést okozva ezzel a gyerekeknek. Az Új-Hullám elleni összecsapás egy végletekig kiélezett meccset hozott, amelyet végül minimális különbséggel az ellenfél nyert.


Budapest Gyermek IV. Fiú Bajnokság


Új-Hullám SE II. – III. kerületi TVE 7-6 (1-1, 2-1, 1-2, 3-2)

TVE Gólszerzők:

Várady Tamás (3)

Lengyel Simon (3)


Edzői értékelés Illés Henrietta: “Még nem találkoztunk az Új-Hullám csapatával a bajnokságban. A mostani egy végletekig kiélezett szoros mérkőzés volt, voltak jobb és rosszabb periódusaink. Sajnos ennyi kihagyott ziccerrel elhibázott ötméteressel, illetve a végén két olyan védekezési hibával, amelyet elkövettünk, nem lehet megnyerni egy ennyire szoros mérkőzést. Hálás köszönet a Kerületi Ultras szurkolói csoport tagjainak, amiért támogatták a csapatot és meglepetéssel is készültek nekik. Óriási öröm volt, hogy szurkoltak nekünk, köszönjük!“

bottom of page