top of page
Keresés

Sűrű volt a hétvége utánpótlás pólócsapataink számáraA hétvégén zajlott az élet pólócsapataink háza táján, gyermek, serdülő és ifi csapataink is medencébe ugrottak. Serdülő és ifi lányaink Tatabányán vendégszerepeltek, Fekete Dávid fiú gyermek csapata a Polo Academy ellen ugrott medencébe a Budapest bajnokság második fordulójában, míg Pilny Gábor fiú gyermek, illetve Regős Áron serdülő és ifjúsági csapatai a Fehérvár Vízilabda SE ellen játszottak hazai pályán a TVE uszodában.


Küzdelmes mérkőzéseken, vereség a Tatabánya ellen


Brezovszki Gerda serdülő és ifi csapata hétvégén a fúziónknak köszönhetően Kecskeméten fogadta a Tatabánya csapatait és küzdelmes mérkőzéseket játszott a vendégekkel. Nem indult rosszul egyik találkozó sem számunkra, ám a rövid kispad és a rutintalanság miatt, csak egy-egy félidőn át tudtuk tartani magunkat, ami kevésnek bizonyult.


„Többet vártam annak ellenére, hogy komoly sérülések hátráltattak bennünket. Elsődlegesen az ifi mérkőzésen látottak szomorítottak el, mert ennél sokkal több van néhány játékosban. Elvárható lenne a felnőtt keret tagjaitól, még ha néhány esetben csak megelőlegezett bizalomról is beszélünk, hogy az utánpótlás meccseken a végletekig küzdjenek. Fárasztóak a hetek tudom, óriási a terhelés a felnőtt edzéseken, többen is 2-3 edzőmérkőzéssel a hátuk mögött szálltak vasárnap medencébe, de mindezt büszkeséggel és örömmel kellene megélni, mert páratlan az a lehetőség, amit a TVE-ben tudunk kínálni a tehetséges játékosoknak. Serdülőben már jobb volt a kép, erőből míg bírtuk mentünk előre, de egyelőre kevesen vagyunk, akik bevethetők egy ilyen erős ellenféllel szemben.” – értékelt Brezovszki Gerda, serdülő és ifi csapataink edzője.
Nagyszerű mérkőzést játszottak a fiatalok


Fekete Dávid pozitívabb élményekkel zárta csapatával a hétvégét, amely során a Polo Academy együttesével mérték össze erejüket a Budapest Bajnokság 2. fordulójában. A találkozót a hazaiak nyerték 19-12-re, de igazából csupán egy negyedet nyertek meg nagyon, a többi játékrészben kiegyenlített játék folyt, nem csoda, hogy edzőnk elégedetten értékelte a látottakat.


Többen hiányoztak a csapatból, ezért fiatalabb játékosokkal kellet felállnunk. Az előzmények ellenére nagyon jó meccset játszottunk és ügyes egyéni megmozdulásokat láttam a gyerekektől. Két és fél negyedig szoros volt a mérkőzés, az utolsó játékrészre elfáradtunk, létszámban és fizikálisan egyaránt. Elégedett voltam a gyerekek hozzáállásával, annak ellenére, hogy többen is szinte újoncnak számítanak ilyen erős mezőnyben. Végig küzdelmes, motivált, és felszabadult játékot játszottak, ami mindenképp bizakodásra ad okot a bajnokság további fordulóira nézve. Dolgozunk tovább és várjuk a következő fordulót.”
Újabb mérföldkő fiú utánpótlás vízilabdában


Országos fiú utánpótlás csapataink a 2022/2023-as bajnokságokban már az országos bajnokság A2 azaz, a másodosztályban szerepelnek. Ezzel ismét szintet léptünk, igyekszünk felvenni a ritmust a nálunk jóval rutinosabb ellenfelekkel. A szintlépéssel kapcsolatban Lukács Dénes, szakmai vezetőnk adott betekintést.


„Maradhattunk volna, ahol eddig voltunk, és most véresre tapsolnánk a kezünket, de a rögösebb utat választottuk. Többen a srácok közül jelezték, hogy akár az egyetemi tanulmányaik idején is szívesen sportolnának majd a TVE keretein belül, ezért is fontos, hogy a fejlődésüket a tőlünk telhető maximális módon támogassuk. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, és a jelenlegi helyzetben még további érkezőkre is számíthatunk az elkövetkező évben. Törékeny még az utánpótlásunk, fiatal szakosztály vagyunk a versenytársakhoz képest, de képesek vagyunk rendkívüli erőfeszítéssel és rengeteg munkával felzárkózni és stabilizálni a helyzetünket a második vonalban. Tíz versenyző csapat, megközelítőleg 150 óbudai gyermek sportol uszodánkban nap mint nap, átérezzük az ezzel járó felelősséget. Nincsenek teljesíthetetlen elvárásaink az idei szezonban, a versenykiírás értelmében az ősszel találkozunk mindenkivel a csoportban, majd a helyezések alapján szétválik a mezőny és rájátszás következik. Szeretnénk valahol a középmezőnyben végezni, annak ellenére, hogy rutintalannak számítunk.”


És akkor a mérkőzésekről is dióhéjban! Regős Áron serdülő és ifi csapata, valamint Pilny Gábor gyermek csapata a Fehérvár ellen ugrottak medencébe.

Gyermek csapatunk 9-3-as vereséget szenvedett, ám tapasztalt ellenfelünk egyetlen játékrészben sem tudott erődemonstrációt tartani, jóllehet győzelme magabiztos volt.„A védekezésünk jó volt, elsődlegesen támadásban kell fejlődnünk. Fel kell venni az A2 ritmusát, gondolkodásban, reakció képességben gyorsulni kell, mindenképpen. Új számunkra ez a világ, több és több munkát kell beleraknunk, ebben látom a legnagyobb fejlődési lehetőséget.” – értékelte csapata teljesítményét Pilny Gábor


Regős Áron serdülő csapata az első játékrészt rontotta el igazából, azt követően kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ám a vereséget (19-6) így sem tudta elkerülni, jóllehet nem is az eredmény volt a leglényegesebb.


„Az elején megilletődötten kezdtünk, és ez el is döntötte a mérkőzést a Fehérvár javára. A folytatásban már sokkal összeszedettebben játszottunk, időnként kifejezetten szép dolgokat csináltunk. Ami pozitívum, hogy végig látszott, mit szeretnénk játszani.” – beszélt csapata teljesítményéről Regős Áron.


Az ifi csapat pont ellenkező utat járt be, mint a serdülők, ezt fejtette ki értékelésében Regős Áron.


„Fordított volt a mérkőzés menete a serdülőhöz képest, az elején meccsben voltunk, aztán az utolsó negyedre elfáradtunk. Voltak szép megoldásaink, de a nagyobb rutin, a tapasztalat a Fehérvár javára billentette a mérleg nyelvét. Összességében lehet látni azt, hogy miben kell előrelépnünk. Ez az első évünk ebben a bajnokságban, sokat kell tanulnunk, dolgoznunk, amit meg is fogunk tenni. Biztos vagyok abban, hogy bele fogunk jönni mindkét korosztályban a játékba.”

bottom of page