top of page
Keresés

Schuszi: „Ez az utolsó meccsünk, egyszerűen ki kell hozni belőle a maximumot”A bajnokság utolsó fordulójában Csornára utazik csapatunk, a tabella 17. helyezettje ellen zárjuk az idényt. A vasárnap kora esti találkozó előtt közönségkedvenc játékosunkkal, Schuszter Ronalddal ültünk le beszélgetni, egyszersmind felvezetni a szezonzáró bajnokit. Schuszival természetesen érintettük a „kötelező” témát, így beszéltünk az aktuális ellenfélről is, de talán jobban előtérbe került maga a szezon, amely bár nem úgy sikerült, ahogy mindenki tervezte és remélte, de Schuszi számára azért adott csúcspontokat is és a fejlődése szempontjából is volt benne pozitívum.


Vasárnap 17 órától az idény utolsó bajnokiján Csornán lép pályára csapatunk. Ellenfelünk a tabella 17. helyéről várja a találkozót, mi az ötödik pozícióból, egy ponttal megelőzve az Érd együttesét. A meccs mindkét csapat számára fontos, annak ellenére, hogy előrefele egyik sem mozdulhat, viszont hátra igen. A Csorna szeretné elkerülni, hogy helyet cseréljen a Teskánddal, míg csapatunk egy győzelemmel az ötödik helyet biztosíthatná be.


„Így van, a mérkőzésnek lesz tétje, a győzelemmel bebiztosíthatnánk az ötödik helyet, ami nyilván nem az a cél, amelyet korábban megfogalmaztunk és elvártunk magunktól, de ettől még tény. Győzelemmel szeretnénk búcsúzni ettől a szezontól! Jó lenne, ha a szurkolóinkat ki tudnánk szolgálni és egy jó impulzussal tudnánk elmenni a szünetre. A Csornát annak ellenére sem szabad lebecsülni, hogy a tabellán csupán a 17. helyen állnak, kielemeztük a játékukat. Egy olyan csapat, amely focizik, ami nekünk jó, próbálják élvezni a játékot és mi is ezt tervezzük. Ez az utolsó meccsünk, egyszerűen ki kell hozni belőle a maximumot, aztán lehet pihenni.” – beszélt röviden az ellenfélről és adta meg egyúttal a felütést is a meccsnek Schuszi.


Való igaz, ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy azt az idény kezdetekor bárki is tervezte, hiszen nem, hogy a feljutás, de még a dobogó sem jött össze és ez mindenki számára csalódást jelent. Ugyanakkor annak ellenére, hogy pontokban összességében nem nagyon mutatkozott végül meg, de a tavasz mégis jobb lett. Ha másban nem is látni kézzelfogható változást, de mentalitásban, az öltözői hangulatban és talán a mutatott játékban azért történt előrelépés.


(Fotó: Szabó Péter)


„Sokkal jobb a kohézió, máshogy álltunk a dolgokhoz, máshogy fogtuk fel a meccseket, de ennek ellenére ezt pontokban nem tudtuk hozni, szinte soha nem jöttek azok az eredmények, amelyeket a közönség, a klubvezetés vagy éppenséggel mi magunk elvártunk volna önmagunktól. Ugyanakkor az öltöző más lett, a hangulat más lett és ennek nagyon örülök, mert jobb így dolgozni, jobban lehet hozzáállni a meccsekhez és optimális esetben akár jobban is alakulhattak volna a dolgok, sajnos nem sikerült. Pontokban nem azt hoztuk, amit szerettünk volna, vagy ahogy terveztük.” – mutatott rá az őszi és a tavaszi szezon közti különbségre és talán az árnyalatnyi pozitívumokra is Schuszi, majd kitért saját teljesítményére is.


„Azzal kapcsolatban elégedett nem vagyok, nem lehetek, mert hiszen ez egy csapatjáték és csapatként nem teljesítettünk jól, így én sem. Viszont sokat tudtam játszani, a Mester megadta nekem a bizalmat, próbáltam mindig élni is vele, csináltam, hajtottam. Vannak dolgok, melyekben sokat tudtam fejlődni, így például a mentalitásban, bár szerintem ebben nem volt problémám. De úgy érzem, hogy még komolyabban tudtam venni a mérkőzéseket, még nagyobb felelőséget tudtam vállalni a meccseken. Úgy érzem, hogy a védekezésem is fejlődött, sokszor kellett védekező pozícióban játszanom, szóval összességében a fejlődésem szempontjából egy jó év volt a mostani.”


Ahogy minden szezonban, úgy egy összességében csalódással zárulóban is találhatunk csúcspontokat. Elég például csak a Vidi elleni kupameccset kiemelni, ahol még a fákról is lógtak a szurkolók, nagyszerű hangulat volt a Kalap utcában és egy ideig joggal hihettük azt, hogy akár még a világraszóló bravúr is meglehet és kiverhetjük a fehérváriakat. Schuszi számára azonban nem a Vidi elleni találkozó jelentette a csúcspontot, ugyanakkor a választásával nem igazán lehet vitatkozni.(Fotó: Szabó Péter)


„A Tatabánya elleni mérkőzés, amikor legyőztük őket, az jó érzés volt. Lehetett látni mindenkink, a szurkolókon, a vezetőkön, edzőkön a csapaton, hogy azért az egyfajta elégtétel volt, miután a szezon nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, de azt a meccset meg tudtuk csinálni. Nyilván volt bennem amúgy csalódottság is, hiszen, ha azon a meccsen ment, akkor miért nem tudtuk ezt egész évben megcsinálni, de ezt tudnám csúcspontként kiemelni, meg a Teskánd elleni hazai meccsünket, amikor nyolcat rúgtunk, mert annak ellenére, hogy nem a legerősebb csapat volt az ellenfelünk, de ki tudtuk rúgni magunkból a gólokat és felszabadultan játszottunk.”


Remélhetőleg az idényzárón ugyan olyan felszabadultan tud majd játszani a csapat és Schuszi is, mint ezeken az összecsapásokon és mindez gólokban, valamint pontokban is megmutatkozik majd és sikerül győzelemmel zárni az idényt. A feladat nem lesz egyszerű, sérültjeink nem gyógyultak fel, így a találkozót csapatkapitányunk Barczi Dávid, Cseszneki Ricsi és Kulcsár Dávid, valamint Szmola Bálint is kihagyja, de kérdéses Hegedüs Levente és Kósa Marci játéka is.


NB III. Nyugati csoport, 38. forduló

Csornai SE – III. kerületi TVE

17 óra, Kocsis István Városi Sporttelep

Játékvezető: Altorjay Áron (Nagy Márk, Tóth Csaba)

bottom of page