top of page
Keresés

Schuszter Ronald: Nem adhatjuk alább, folytatnunk kell a sorozatunkatIdegenben, a MOL Fehérvár FC II. vendégeként lép pályára vasárnap némiképp szokatlan időben, délelőtt 11-kor labdarúgó csapatunk, a bajnokság 12. fordulójában. Mindkét gárda jó előjelekkel várhatja az összecsapást, a fehérváriak négy mérkőzés óta veretlenek, Schuszter Ronaldék pedig legutóbbi három meccsüket egyaránt megnyerték, ráadásul ezeken tíz gólt szereztek és csupán egyet kaptak.


Jó sorozatban van Aczél Zoltán együttese, legutóbbi három találkozóját – sorrendben a Gyirmót, a Mór és a Bicske ellenit – megnyerte, 10 rúgott gól mellett csupán egyet kapott. Vasárnapi ellenfelünk is eredményes heteket tudhat maga mögött, legutóbb Csornán nyert minimális különbséggel, előtte a Budaörs csapatát győzte le odahaza, míg Zalaegerszegen döntetlent játszott a Kaposvár legyőzése után. Négy mérkőzésből három győzelem és egy döntetlen, mondhatni kiváló mérleg, de nekünk sincs okunk a panaszra. Így látja ezt csapatunk fiatal játékosa, a közönségkedvenc Schuszter Ronald is, aki szerint Fehérváron is egy cél lebeghet a csapat előtt, elhozni a három pontot.


„Szeretném, hogy folytassuk ezt a sorozatot. Igazából ez a három meccs nagyon kellett, hogy fejben helyre tegyük magunkat. Ez a jó sorozat ad egy olyan érzést is, hogy nem adhatjuk alább, folytatnunk kell, hogy elérjük a célunkat és minél feljebb tudjunk mászni a tabellán. Biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés lesz, csakúgy, mint az eddigiek, de ha ugyanazt az arcunkat mutatjuk vasárnap, mint az elmúlt három meccsen, akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel zárjuk ezt az idegenbeli találkozót.” – beszélt a csapat előtt álló feladatról Schuszi.


A fehérváriak 18 pontjukkal a tabella 7. helyéről várhatják a 12. fordulót, négy pont különbséggel a Kerület mögött. Csapatunk jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán, tehát a két csapat pozíciójából kifolyólag is a Kerület számít a favoritnak, de mint tudjuk, ebben az osztályban nincs könnyű ellenfél. Ráadásul a vasárnapi feladatot némiképpen komplikálja, hogy az eddigiektől eltérően, kicsit furcsa időpontban rendezik a fehérvári összecsapást, amely 11 órakor veszi kezdetét.


„Én is meg a többiek is jobban szeretünk inkább délután, estefele játszani, de nyilvánvalóan ebben az osztályban már a villanyfény hiánya miatt korábban kell játszani. A délelőtti meccs nem megszokott, erre rá kell készülnünk fejben, de amennyiben úgy játszunk, mint korábban és hozzuk magunkkal az egész heti munkát és az edzések jó hangulatát, akkor igazából nem lehet vele probléma.” – beszélt a korai kezdésről az elmúlt fordulóban gólt szerző Schuszter, aki amúgy kifejezetten szeret idegenben játszani, jóllehet azért számára is a hazai találkozók jelentik a legnagyobb élményt.


„Szeretek utazni, szeretek idegenben is játszani. A Fehérvár ellen az adja az összecsapás különlegességét, hogy ott a pálya is nagyon jó, meg hát azért mégiscsak a MOL Fehérvár az ellenfél, még ha a második csapat ellen is lépünk pályára. De azért nyilvánvalóan a hazai pálya az igazi, Óbuda szívében a legjobb játszani.” – mondta az idegenbeli találkozóval kapcsolatban fiatal játékosunk, aki közönségkedvenc-státuszára is kitért.


„Nem tudtam, hogy így van. De örülök, ha jó véleménnyel vannak rólam a szurkolók, igyekszem ezt tartani, meg jól játszani és örömöt okozni a drukkereknek.”


A legnagyobb öröm valószínűleg az lenne, ha Fehérvárról is három ponttal térne haza a csapat, hiszen egy esetleges újabb győzelemmel – és az ellenfelek kedvező eredményével – akár a tabella harmadik foka is elérhető lenne.

bottom of page