top of page
Keresés

Sorozatban negyedik győzelmükre készülnek Gyöngyössy AnikóékSzombaton a női vízilabda bajnokság 16. fordulójában csapatunk Szentesre utazik. A mérkőzésnek különösebb tétje nincsen, Lukács Dénes lányai a hetedik helyen zárják az alapszakaszt, ennek ellenére természetesen a három pont megszerzése a cél szombaton. Amennyiben ez sikerül, úgy sorozatban immáron a negyedik győzelmét ünnepelhetné csapatunk.


Szentesen ugyanakkor sosem könnyű játszani, Matajsz Márk együttese hazai pályán kellemetlen ellenfél tud lenni, sőt idegenben sem könnyű ellenük, erről például a bajnoki tabellán jelenleg harmadik helyen álló Dunaújváros tudna mesélni. A bajnokságban 15 fordulót követően 19 ponttal közvetlenül a Kerület előtt, a 6. helyen álló szentesiek jó formában várják a hétvégi bajnokit, a legutóbbi fordulóban a Győrt verték (17-6), előtte mondjuk kikaptak az UVSE csapatától, viszont Dunaújvárosban meglepetésre pontot szereztek és korábban a BVSC-t is legyőzték, ráadásul idegenben.


A szombati találkozót ugyanakkor Lukács Dénes együttese is önbizalommal telve várhatja, lévén legutóbbi három bajnokiján nem talált legyőzőre, ráadásul tette mindezt úgy, hogy a csapatot folyamatosan sérülés-, vagy betegséghullám sújtja. A két gárda december 10-én találkozott egymással, a Kalap utcai mérkőzésen a Szentes 10-6-ra nyert és így elvitte mindhárom bajnoki pontot. Éppen ezért a visszavágás szinte presztízskérdés, jóllehet a teljes csapat ezúttal sem áll Lukács Dénes vezetőedző rendelkezésére.Brezovszki Gerda és Illés Heni például biztos, hogy ki kell, hogy hagyják a találkozót, előbbi betegsége után bár már edzésbe állt, de vezetőedzőnk a rájátszás előtt nem szeretne kockáztatni, míg Illés Heni sérülése súlyos, rá vélhetően több hetes kihagyás vár. Ami jó hír viszont, hogy a keret többi tagja bevethető, így az egész idényben remek formát mutató, a kapusok összevetésében szinte minden statisztikai mutatóban extrát hozó, TorkosTamara is, de vezetőedzőnk számíthat Kudella Panna gólerős játékára, sőt immáron Hnatyszyn Kinga is teljesen egészséges. A tények ismeretében kijelenthető, hogy a fiatalokra így ismét komoly feladat hárul, ám az elmúlt hetekben bizonyították, hogy bírják a nyomást.


Igaz tét nélküli számunkra a mérkőzés, de szeretném látni a fiatalokon az elmúlt hetek magabiztos játékát. A decemberi mérkőzésen nem tudtuk hazai pályán érvényesíteni a mezőnyfölényünket, mert emberfeletti védekezést nyújtott az ellenfél, mi pedig hátul sokat hibáztunk. Azon a meccsen elsődlegesen az öt centerakció, illetve elszenvedett büntető volt az oka a vereségnek. Jó mérkőzésre számítok, amiből sokat tanulhatunk.” – utalt vissza a decemberi vereség okaira Lukács Dénes.


A találkozó szombaton 18 órától veszi kezdetét Szentesen.

bottom of page