top of page
Keresés

„Százados” lett Erdei GáborKözel öt éve érkezett Óbudára, ahol saját bevallása szerint otthonra lelt. A legutóbbi bajnokcsapatból már csak Ő van a keretnél, érzi a megbecsülést, a szeretetet, ami felé irányul de ez visszafele is így van. Vezéregyénisége a csapatnak, nem csak a pályán, de az öltözőben is. A Gyirmót ellen 100. alkalommal húzhatta magára a Kerület-mezt bajnoki mérkőzésen, amivel örökre beírta magát a Klub történelemkönyvébe. A „századosi rang” apropójából beszélgettünk csapatunk rutinos játékosával, Erdei Gáborral.


Én nem tudtam, nem tartottam számon, hogy elértem ezt a szép kerek számot. Gondolkodtam ugyanakkor, hogy vajon hány meccsnél tarthatok, aztán a sportigazgatónk, Sajó Dániel mondta, hogy ő összeszámolta, így tőle tudtam meg igazából, hogy 100. alkalommal húztam magamra bajnokin a Gyirmót ellen a Kerület szerelését.” – felelte Erdei Gábor arra a kérdésre, hogy vajon tudta-e, hogy egy ilyen komoly mérföldkőhöz érkezett.


Erdei Gábor, vagy ahogy mindenki hívja a Klubnál, Gabika 2019 januárjában érkezett Óbudára. Ahogy mondani szokás, rögtön belecsöppent a közepébe, hiszen a téli átigazolási szezon során váltott klubot, így ismerekedésre, akklimatizálódásra nem sok ideje volt.


Év elején, januárban kerültem a Kerülethez, az első napom így éppen egy edzőtáborral kezdődött, az volt az első találkozás a többiekkel. Bejöttem az öltözőbe és már azzal a lendülettel pakoltam is fel a buszra. A srácokkal mondjuk így hamar össze is rázódtam. Buzsáky Ákos volt az első edzőm amúgy a Klubnál. A Fradiban nevelkedtem, ott 10-11 évet töltöttem el, majd voltak kisebb-nagyobb nehézségeim, rövidebb időszakokat töltöttem el más kluboknál, aztán így érkeztem meg Óbudára. Hosszú ideje vagyok itt, és bár nem szeretnék nagy szavakat használni, de mondhatni otthonra találtam itt. Érzem a szeretetet, a megbecsülést, a családias hangulatot, ami körülvesz engem is és átlengi a klubot is. Ez persze kölcsönös, én is így állok a Klub felé.” – emlékezett vissza a kezdeti időszakra Gabika.


Az érkezése óta persze sok víz lefolyt a Dunán, sok minden változott a Klub életében, voltak hullámhegyek és völgyek is az elmúlt öt év során, amióta Erdei Gábor a TVE játékosa lett.


A keret mindenképpen sokat változott – kezdte a visszaemlékezést rutinos védőnk. - Illetve amit kiemelnék, hogy akkor vette kezdetét az a munka, az az építkezés, aminek a csúcspontja a bajnoki cím és a feljutás volt végül. Voltak persze nehéz időszakok az elmúlt majd’ öt év alatt, például a Covid-időszak, amit mindenképpen meg kell említeni, de összességében pozitív érzésekkel tekintek vissza erre az öt évre, már csak a játékostársak miatt is. Neveket nem szeretnék kiemelni, de a bajnokság megnyerése és az az idény nagyon összekovácsolt minket.


Adódik a kérdés, hogy vajon mi jelentette az eddig időszak csúcspontját, de nem kell jóstehetségnek lennünk ahhoz, hogy rávágjuk, hogy minden bizonnyal a bajnoki cím.A legnagyobb élmény természetesen a bajnoki cím és a feljutás, míg a legnagyobb csalódás nyilván az NB II-ből való kiesés. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy feljussunk. Ugye ne felejtsük el, hogy már a feljutást megelőző idényben is ott voltunk „centikre” a végső céltól, csak aztán jött a Covid és a bajnokságot lefújták. Azt nehéz volt feldolgozni. Emlékszem, amikor Kemenes Szabiék bejöttek az öltözőbe és elmondták, hogy idő előtt vége a bajnokságnak, azt nagyon nehezen éltük meg. Abból nehéz volt felállni, de edzésben maradtunk és nyomtuk tovább, ami végül a bajnoki címben csúcsosodott ki. Azért azt látni kell, - bár sokan nem gondolják így – de nem egyszerű megnyerni az NB III-as bajnokságot, így a siker még édesebb volt. A kiesés nagyon fájt. Egy ilyen dolog megfogja az embert, megfogja a csapatot és úgy gondolom, hogy ezt a mai napig lehet valahogy érezni a Klubon.”


Egy ilyen jeles alkalmat, egy ennyire komoly mérföldkőről szóló beszélgetést persze nem szerettünk volna elvinni negatív irányba, így gyorsan vidámabb témára terelődött a szó, például a legemlékezetesebb gólra.


Hát ez nehéz kérdés. Védőként azért nem feltétlenül a gólok jellemzik a játékomat, de mondjuk a legfrissebb élmény ilyen szempontból a Puskás elleni fejesem, amiről a meccs után a társak is mondták, hogy kívülről is nagyon jól nézett ki. Talán ezt emelném ki, mert ez most friss.”


Ami pedig a távlati terveket illeti, Erdei Gabi szerződése a nyáron lejár, ám játékosunk nem zárkózik el a folytatástól, sőt!


Nyáron lejár a szerződésem, a vezetőség már megkeresett a folytatást illetőleg. Szeretnék maradni, ez az elsődleges célom és remélem a Klub is olyan célokat fogalmaz meg, amivel tudok majd azonosulni és folytatódik a közös történetünk.”A közös történet folytatását reméli sportigazgatónk, Sajó Dániel is, aki nem mellesleg szinte Gabival egy időben érkezett Óbudára. Ő így emlékszik vissza a kezdeti időkre:


Nagyon régóta ismerem Erdei Gabit, hiszen hozzám hasonlóan ő is a Fradiban nevelkedett. Talán még játszottunk is együtt, ha nem is sokat. Egy különleges képességű és adottságú játékos, ezt már a kezdetekben láttam. Annak idején amúgy – nem tudom, hogy Gabesz emlékszik-e erre – de játékosmegfigyelőként került a látókörömbe és én ajánlottam az akkori ügyvezetőnek, Szabó Bencének, aki szintén jó véleménnyel volt róla. Akkor még Ajkán játszott, pontosabban nem játszott igazán sokat, így a vezetőség megkereste az Ajkát és Gabit is, és végül megköttetett az üzlet. Remélem ő is úgy érzi, ahogy én, hogy jó döntést hozott, amikor a Kerületet választotta.” – elevenítette fel az első pillanatokat a Klub és Gabi közös történetében sportigazgatónk, Sajó Dániel, aki szerint rutinos játékosunk nagyon fontos szerepet tölt be Klubunknál.


Fontos, hogy legyen a keretben olyan játékos, aki hosszú idő óta itt van a Kerületnél. Gabi egy olyan karakter, aki a pályán és a pályán kívül is komoly szerepet tölt be a csapat életében, mind a teljesítményével, mind emberileg. Vezér tud lenni a pályán és az öltözőben is, nagyon sokat hozzá tud tenni a csapat játékához, éppen ezért örülnék neki, ha még sokáig a Kerület kötelékén belül tudna maradni. Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy természetesen nagyon szeretnénk, ha a továbbiakban is a Klubot erősítené. Fontos láncszeme a csapatnak, és újra kihangsúlyoznám, hogy nem csak a pályán, de az öltözőben is. Ő egy vezér típusú játékos, akire hosszú távon számítunk. Ugyanakkor, ha tud és szeretne magasabb szinten játszani, akkor azt el kell fogadnunk és adott esetben nincs más választásunk, mint sok sikert kívánni neki, de alapvetően nagyon szeretnénk, ha itt Óbudán folytatná a pályafutását.


Végezetül pedig mi mást is írhatnánk: Kedves Gabi! Gratulálunk a jeles mérföldkőhöz és köszönjük a Klubért eddig tett erőfeszítéseidet. Kívánunk neked még sok sikert pályafutásod során, amelyeket remélhetőleg továbbra is a Kerület kötelékein belül élsz majd meg.

bottom of page