top of page
Keresés

Szalai Vili szerint a győzelmi széria nem magától értetődő, kemény munka van mögötteÖt mérkőzés óta veretlen, legutóbbi négy meccsét pedig megnyerte csapatunk a bajnokságban, ám nincs leállás, a 13. fordulóban újabb hazai találkozó következik, mégpedig a Komárom ellen. A győzelmi sorozat folytatása kötelező feladatnak tűnik, ám csapatunk rutinos játékosa, Szalai Vilmos figyelmeztet, egy-egy győzelmi sorozat messze nem magától értetődő, ráadásul a Kerületnek mindegyik meccs kötelező győzelem kell, hogy legyen, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ezek könnyű meccsek is lennének.


Zsinórban négy megnyert találkozó után fogadja csapatunk a Komárom együttesét. A vendégek 16 ponttal a 11. helyről várhatják a vasárnapi összecsapást, legutóbbi két mérkőzésükből egyet elvesztettek, a 12. fordulóban pedig a Csorna ellen játszottak döntetlent hazai pályán, viszont az azt megelőző három mérkőzésüket egyaránt megnyerték, a Zalaegerszeg ellen például hét gólt rúgtak. Gólok és győzelmek tekintetében ugyanakkor csapatunk sem áll rosszul, a bajnokságban a Puskással holtversenyben mi szereztük a legtöbb gólt és az Érddel együtt mi kaptuk a legkevesebbet. Azt, hogy kezd összeállni a csapat jól mutatja, hogy a négyes győzelmi széria során 15 gólt szereztünk és csak egyet kaptunk, de a gólokon túl a mutatott játék is egyre meggyőzőbb, ezt Aczél Zoltán is megerősítette a fehérvári mérkőzés utáni értékelésében. A Komárom ellen természetesen mindenki azt várja, hogy folytatódjék a győzelmi széria, ám rutinos játékosunk, Szalai Vilmos óva int mindenkit attól, hogy egy kézlegyintéssel elintézze aktuális ellenfelünket.


„A Komárom ellen azért a régebbi időkben sokszor megszenvedtünk, de attól függetlenül bármilyen meccsről, bármilyen csapatról beszélünk ugye mindig ellenünk szívják fel legjobban magukat, minket akar általában mindenki megverni. Szóval, hogy ez kötelező győzelem-e? Igazából mindegyik kötelező, csak éppen ezért ezek nehezebbek talán, mert mindenki ellenünk akarja megmutatni, de ez nem lehet probléma, ez inkább motiváló kell, hogy legyen, ezt ki lehet használni és ha minden és mindenki rendben van, ahogy azt mutattuk az elmúlt meccseken is, akkor nem lehet kérdés a mérkőzés végeredménye.” – beszélt vasárnapi ellenfelünkről és a kötelező győzelmekkel kapcsolatos nehézségekről Szalai Vili, aki 2018-as érkezése óta sok mindent megélt a Kerület háza táján, így volt része még ennél is komolyabb győzelmi szériában, jóllehet elsőre nem volt könnyű felidéznie, hogy melyik volt az a bizonyos leghosszabb és mikorra is esett pontosan.


„Na, ebbe most jól belekérdeztél! – vágta rá a kérdésre nevetve és fejét vakarva, de azért nem volt szükség túl sok időre ahhoz, hogy felidézze azt a bizonyos szériát. – „Talán a 2020-2021-es NB III-as idény, amikor megnyertük a bajnokságot. Pontos számmal nem tudom alátámasztani, de ha jól emlékszem, akkor 8-10 mérkőzéses győzelmi sorozatunk volt. Bízom benne, hogy ezt meg tudjuk ismételni még ebben a félévben.”


Vili nem tévedett nagyot, valóban a 2020-2021-es évadban, - amely ugye bajnoki címmel ért véget – volt egy hosszú győzelmi széria, a történelmi hűség kedvéért egészen pontosan egy kilenc és egy négy találkozón át tartó győzelmi sorozat. Adódhat a kérdés, hogy egy ilyen széria inkább jelent terhet egy csapat számára - hiszen mindenki azt várja, hogy minél tovább tartson –, vagy éppen ellenkezőleg, inkább önbizalmat ad.


„Az, hogy sorra nyerjük a meccseket, az azért nem magától értetődő, az annak is köszönhető, hogy napról napra úgy készül a csapat és napról napra olyan edzésmunkát végeznek a játékosok, meg olyan felfogásban dolgozunk, aminek ez az eredménye. Ha minden héten, minden nap úgy dolgozunk, hogy 100%-ig koncentrálunk az adott heti mérkőzésre, ha beletesszük a munkát, ha szellemileg és fizikálisan is 100%-ot adunk, akkor egy győzelmi sorozat inkább nagy önbizalmat ad és még több győzelmet tudunk gyűjteni.” – adott magyarázatot a kérdésre Szalai Vili.


Ami pedig a folytatást illeti, a bajnokság első feléből még a mostanival együtt nyolc forduló van hátra, nem is lehet más a cél, mint a rengeteg megszerezhető pontból minél többet begyűjteni.


„Voltak változások a csapat körül, de azt gondolom, hogy az elmúlt jó pár hét azt igazolja, hogy kezd összeállni a csapat. Mindenki azon van, hogy minél többet játsszon, mindenki azon van, hogy minél több lehetőséget kapjon, aki a kezdőnek a tagja, az ott is szeretne maradni, aki nem, az viszont be szeretne kerülni, a sérültek pedig azon dolgoznak, hogy minél hamarabb felépüljenek. Úgy gondolom, hogy kialakult egy kohézió és ennek, valamint az elvégzett munkának az az eredménye, hogy mindenki játszani akar, mindenki győzni akar, szóval ez most egy jó út már, ezen kell rajta maradnunk.”


Vasárnap ezen az úton a következő állomást tehát a Komárom elleni bajnoki jelenti, csapatunk 13 órától lép pályára, remélhetőleg ezúttal is tömött lelátók előtt!

bottom of page