top of page
Keresés

„Szeretnénk jól játszani szombaton, de nincs könnyű dolgunk” – Lukács Dénes a Szeged elleni meccsrőlAz OB I-es bajnokság 15. fordulójában a Szeged csapatát fogadja Lukács Dénes együttese. Vezetőedzőnk nincs könnyű helyzetben, betegségek és sérülések miatt egyelőre nem tudni, hogy kire számíthat a bajnokin, ám ennek ellenére bizakodó a mérkőzéssel kapcsolatban, ráadásul így a fiatalok is biztosan nagyobb szerepet kaphatnak.


Szombaton sorozatban harmadik bajnokiját nyerheti meg Lukács Dénes együttese, miután a Tatabánya és a Győr elleni meccseken is sikerült begyűjteni a három pontot. A szegediek szintén győzelemmel a tarsolyukban érkeznek Óbudára, a legutóbbi fordulóban a Győr ellen sikerült nyerniük, viszont azt megelőzően utoljára december közepén, Tatabányáról tudták elhozni mindhárom bajnoki pontot.


A két együttes december elején találkozott egymással, a szegedi összecsapáson háromgólos győzelmet aratott csapatunk. A 13-10-re megnyert találkozón Brezovszki Gerda hat góllal zárt, Kudella Panna három gólt szerzett, de feliratkozott a gólszerzők közé Hnatyszyn Kinga, Hajdú Róza és csapatkapitányunk, Gyöngyössy Anikó is. A mostani mérkőzést Brezovszki Gerda és Hnatyszyn Kinga vélhetőleg ki kell, hogy hagyják, így viszont nagyobb szerep hárulhat a fiatalokra.


Koltay Nadinra a Szeged ellen is fontos feladat vár majd minden bizonnyal. (Fotó: Szabó Péter)

Úgy megyünk neki a Szeged elleni találkozónak, hogy tudjuk, hogy csapatunk az alapszakaszt biztos, hogy a tabella hetedik helyén zárja. Vélhetőleg a szegediek majd a nyolcadik pozícióból várják a rájátszást és mindketten várjuk majd a playoffbeli ellenfelünket. Szeretnénk jól játszani a szombati mérkőzésen, de nincs könnyű dolgunk. Meglátjuk, hogy a sérültjeink és a betegeink, hogy térnek vissza, illetve, hogy számíthatok-e rájuk. Az biztos, hogy sok lehetőséget szeretnék adni a fiataloknak, mert ez egy jó alkalom nekik a bizonyításra.” – beszélt a szombati bajnokiról Lukács Dénes.


Az alapszakaszból már nincs sok hátra, így vezetőedzőnk már a rájátszással is kell, hogy foglalkozzon, amelyet a hetedik helyen kezdhet meg csapatunk. A playoff forgatókönyve az alábbiak szerint alakul majd:


Így, hogy a hetedik helyen zárjuk az alapszakaszt az alsóházi rájátszásban fogunk szerepelni. Ez azt jelenti, hogy hetedikként a tizedik helyezett csapattal találkozunk az első körben. A forgatókönyv úgy néz ki, hogy mindenki hozza magával az egymás ellen játszott meccsekért járó pontot, szóval, ha úgy alakul, hogy a Győrrel találkozunk az első fordulóban, akkor 6-0-ról indulunk a hét pontig tartó párharcban, ha mondjuk a Tatabányát kapjuk, akkor meg 4-1-ről kezdődik a csata. A playoffban nincs döntetlen, így az első kört szeretnénk a lehető leggyorsabban lezárni és készülni a második körre, amely a hetedik helyért zajlik majd.” – adott betekintést a rájátszás menetrendjébe Lukács Dénes.


A Kerület-Szeged összecsapást szombaton 18 órától rendezik.

bottom of page