top of page
Keresés

Szeszélyes félidők, értékes győzelmek


U11


MLSZ Országos U19 Kiemelt 6. forduló

2023.10.06 - 14:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep

III. kerületi TVE - DVSC

2-5


TVE gólszerzők:

ÁRVA BENCE 13'

ERDŐS DÁVID 43'

A 25 perces csúszás ellenére is jól kezdte a mérkőzést Mónos Tamás együttese, akik már az első félidőben 2-0-ás előnyre tettek szert a Debrecen ellen, és többször is veszélyeztették ellenfelük kapuját, de nem tudták tovább növelni előnyüket. A második félidő első perceiben jött a hidegzuhany, ugyanis a DVSC 3 perc alatt háromszor is betalált, ezzel megfordítva a mérkőzés állását. U19-eseink az eredmény után rohantak, és ezt a nyílt játékot a Debrecen még kétszer ki tudta használni, ezzel kialakítva az 2-5-ös végeredményt.


Mónos Tamás, vezető:

"Pénteken, hazai pályán a Debrecen csapatát fogadtuk 14:00-kor. A mérkőzés 25 perc csúszással kezdődött, de ez minket nem zavart meg, mert a mérkőzést jó tempóban, lendületes játékkal kezdtük. Igazság szerint az első félidő egészét tekintve mi uraltuk a játékot, helyzetek kialakításában is a Debrecen fölé nőttünk. A két szerzett gólunk mellett 3-4 olyan helyzetet is kidolgoztunk, amiből gólókat kellett volna szereznünk. Sajnos az első félidő legvégén egy szöglet utáni visszarúgott labdát nem sikerült levédekeznünk, ezért még a félidő előtt szépített az ellenfél. Amilyen jól kezdtük az első félidőt annyira rosszul indítottuk a másodikat. A félidő legelején kb. 3 perc alatt sikerült 3 gólt is kapnunk, amit nem tudok csakis a koncentráció hiányával magyarázni. Innentől kezdve már kapkodtunk erőlködtünk, hátul felelőtlen megoldásokkal még inkább felhoztuk az ellenfelünket. Ezen a mérkőzésen is érthetetlen gólókat tudtunk összehozni, és valahol saját magunkat vertük meg."
MLSZ Regionális U17 Kiemelt Nyugat 6. forduló

2023.10.07 - 11:00

Szombathely, Király Sportlétesítmény (Király Kapusiskola KFT)


Király SE - III. kerületi TVE

1-3


TVE gólszerzők:

29' POLÓNYI BENCE

60' ULVICZKI TAMÁS

89' EGERVÁRI BERTALAN


Szombathelyen, a Király Se ellen aratott szép győzelmet Czinkon Szabolcs csapata, akik hátrányból fordítva tudták megszerezni a három pontot.


Bognár Kornél, vezetőedző:
MLSZ Országos U16 Alap 5. forduló

2023.10.07 - 12:00

Nyíregyháza, Nyíregyháza Városi Stadion


Nyíregyháza Spartacus FC - III.kerületi TVE

1-1

TVE gólszerzők:

3' GOSZTOLA ÁDÁM

Folytatja remek szereplését U16-os csapatunk Kun György vezetésével, akik ezúttal a Nyíregyháza otthonában szereztek egy lüktető és jó iramú mérkőzésen értékes pontot. A korai gólváltás után a mezőnyben folyt a játék, de a kapu előtt a későbbiekben már nem voltak élesek a csapatok, így az eredmény már nem változott.

Kun György, vezetőedző:

"Szombaton a Nyíregyháza csapatához látogattunk bajnoki mérkőzésre. Jól és intenzíven kezdtük a találkozót, aminek eredményeképpen gyorsan vezetést szereztünk. Ezután sajnos rendezetlenek maradtunk egy támadás erejéig, és gólt kaptunk belőle. Az első félidőben magabiztosan és jól játszottunk, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Folyamatosan felállt védelmet kellett bontanunk, és az előző héttel ellentétben, a kapu előtt viszont nem voltunk hatékonyak. Labdabirtoklásunk és fölényünk meddőnek bizonyult, és igazából hiányoztak a jó egyéni teljesítmények. A második félidőben megfordult a mérkőzés képe, és végülis egy kiegyenlített 45 percet produkáltunk a Nyíregyháza ellen. Nem vagyok elégedetlen és megbecsüljük az értékes pontot, ráadásul a mentalitásunk és felfogásunk megmaradt mindvégig a mérkőzésen. Készülünk tovább és jövő héten a listavezető Paksot fogadjuk hazai pályán."


U16MLSZ Országos U15 Alap 6. forduló

2023.10.07 - 17:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - KTE LA.

2-0


TVE gólszerzők:

BÁTI BÁLINT TIBOR 34'

DAJKA MIHÁLY 43'


Magabiztosan, az egész mérkőzést kontrollálva szerezte meg a győzelmet a Kecskemét ellen Kaszai Gábor együttese. Az első félidőben értékesített büntető után, a második félidőben akcióból is betalált a csapat, ezzel megnyugtató előnyre szert téve. A későbbiekben az eredmény már nem változott, így 3 ponttal gazdagodott U15-ös együttesünk.


Kaszai Gábor, vezetőedző:

"Szombaton délután a Kecskemét csapatát fogadtuk hazai pályán. Ellenfelünket nem ismertük, de nem számíthattunk könnyű találkozóra.

Az egész mérkőzést figyelembe véve és főként a labdás játékunkat, nem tudtuk a legjobbunkat a pályára tenni ezen a napon. Fizikálisan, akaratban és befektetett energiákban viszont rendben voltunk és tudtuk kompenzálni a gyengébb játékunkat.

Kapkodóak, görcsösek voltunk az első félidő első felében. Többször elsiettük a támadásaink megindításait, sietettük a játékot, nem játszottunk a tempóval. Ezek mellett az ellenfél játékához és felállási formációjához is alkalmazkodnunk kellett.

Az első játékrészben Báti értékesítette az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt, így a félidőben vezettünk 1-0-ra.

A szünetben igyekeztünk megnyugtatni a csapatot és néhány taktikai dologra felhívni a figyelmüket, hogy gördülékenyebb és hatékonyabb legyen a játékunk.

A második játékrészben sajnos nem történt nagy változás. Többnyire nálunk volt a labda és kontrolláltuk a játékot. A döntésbeli hibák ebben a félidőben is jelen voltak. A félidő második felében több területünk adódott az ellenfél térfelén, több lehetőségünk is volt.

Sikerült Dajka révén megszerezni a második gólunkat, ami fontos volt a győzelem megszerzéséhez.

Igyekeztünk fenntartani a tempót és a nyomást, de ez hibákhoz vezetett.

Ellenfelünk igyekezett a hajrában, de jól álltuk a sarat és megnyertük a mérkőzést.

Összességében nem játszottunk jól, de a hozzáállásunkkal, mentalitásunkkal nem volt baj és ezen a napon ez döntött. Játékban remélhetőleg tudunk javulni a következő mérkőzéseken! Gratulálok a csapatnak, mert sokat tettek ezért a győzelemért! Hajrá Kerület!"
MLSZ Országos U14 Alap Nyugat 6. forduló

2023.10.07 - 15:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. kerületi TVE - Paksi Futball Club

4-0


TVE gólszerzők:

JAKAB ZÉTÉNY 40'

SZOBOR NOEL JÁNOS 48'

JAKAB ZÉTÉNY 66'

JAKAB MÁRK JÁNOS 71'


A Paksot fogadta hazai pályán Mészáros Zsolt csapata a bajnokság 6. fordulójában. Nagyon jó mentalitással kezdte a találkozót U14-es együttesünk, akik a mérkőzés előrehaladtával fokozatosan nagyobb és nagyobb nyomás alá helyezték a vendégcsapatot, és ez a gólok számában is megmutatkozott, ugyanis az ellenfél hálója négyszer is rezdült a meccs folyamán.


Mészáros Zsolt, vezetőedző:

"Már a mérkőzés elején lehetett látni, hogy a két gyors támadóik egyéni megoldásaiktól várják a gólokat a vendégek. Gonda Bálint vezetésével, azonban sikerült őket kivenni a játékból. A mi játékunk ebben az időszakban kapkodó volt, sok technikai hibával. A széleken kevés támogatást adtunk a támadókinknak, ezért kevésszer tudtunk bontani a támadó zónában. Középpályán többször felesleges labdaérintéseink voltak, emiatt akadoztak a támadásaink, viszont akartunk, hajtottunk és kevés időt hagytunk az ellenfélnek a támadásépítésre. Talán e nyomás miatt a 20. perc tájékától fokozatosan kezdtük átvenni az irányítást és egyre több helyzetet dolgoztunk ki. A kitartásunk góllá érett közvetlenül a szünet előtt. Ez a vendégeknek lélektanilag rosszkor jött, a gólunk minket pedig megnyugtatott és bizonyította, hogy az erőfeszítéseinknek van eredménye.

Szünetben a technikai pontosságra és a szárnyjáték erősítésére hívtuk fel a figyelmet. Személyi váltás is történt, bejött Érsek Márk Kocsaslijszki Pali helyett. Gonda Bálint fellépett középpályára, Dene Zalán visszalépett bal védőbe, így erősítve a labdakihozatalokat. Jakab Zétény pedig kikerült a bal szélre, ahol nagyobb területe volt cselezni.

A váltás és a gól jót tett a csapatnak, a második félidőt szinte végig támadtuk, az ellenfél térfelén folyt nagy részben a játék. A szélső védőinktől azt kértük, hogy még mélyebben helyezkedjenek támadásban és legyen befejezése az akcióknak. Sokat forgattuk az oldalakat és többnyire gyorsan, ezáltal a keletkezett üres területeken tudtunk támadásokat kezdeményezni. Sok lehetőséget alakítottunk ki a széleken és a tengelyben egyaránt. Ezekből sikerült még három gólt szereznünk. Egy beadás után fejes góllal, Jakab Zétény cselsorozata után ő maga gurított a hálóba, és egy mélységi kiugratás után Jakab Márk értékesítette a lehetőségét.

Összességében fokozatosan kerültünk fölénybe a mérkőzés alatt és megérdemelten nyertünk ilyen arányban.

Gratulálok az egész csapatnak, hogy hittek magukban és egymásban, kitartottak és végighajtották a mérkőzést!

Hajrá TVE!"
MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 6. forduló

2023.10.08 - 11:00

Pécs, PMFC Kovácstelep Sporttelep


PMFC - III. kerületi TVE

1-0


Pécsen vendégszerepelt U13-as együttesünk, akik az első két negyedben kompakt és fegyelmezett játékot mutattak be, és bár több gólszerzési lehetőséget is kialakított a csapat, de nem sikerült bevenni a Pécs kapuját. A harmadik negyedtől a PMFC átvette a kezdeményezést, de nagyobb gólhelyzetig nem jutottak el, és amikor már úgy tűnt, hogy nem esik gól a találkozón, egy nem mindennapi találattal megszerezte a vezetést, és otthon tartotta a három pontot a hazai csapat..


Gyenes András, vezetőedző:

"Az első negyedben nyújtottuk a legjobb teljesítményünket, a Kerület filozófiájának megfelelően.

Több lehetőségünk is volt gólszerzésre, amit nem sikerült gólra váltani, a megfelelő védekezéssel viszont nem tudott az ellenfél nagy helyzetet kialakítani.

A második negyedben is voltak lehetőségeink gólt szerezni, de nem sikerült betalálni.

A harmadik és negyedik negyedben már az ellenfelünk akarata érvényesült, de nagy ziccert nem tudtak kidolgozni, pontrúgások és átlövések után voltak helyzeteik.

A negyedik negyedben a mérkőzés vége előtt, egy támadó szöglet után szerezték meg a vezetést, a pécsi játékos egyből becsavarta a szögletből a kapuba.

Az első két negyedben a játékunk és a védekezésünk is rendben volt. A harmadik negyedtől túlságosan direktben akartunk játszani, amiből nagyon sok labdavesztés történt, így az ellenfél a saját kapunk elé szegezett minket.

A csapatnak a következő időszakban az lesz a célja, hogy az első két negyedes játékunkat próbáljuk az egész mérkőzésen játszani."
MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 6. forduló

2023.10.08 - 11:00

Pécs, PMFC Kovácstelep Sporttelep


PMFC - III. kerületi TVE

15-0


Nagyarányú vereséget szenvedett U12-es csapatunk a PMFC otthonában.


Vajkai Dániel, vezetőedző:
MLSZ Országos U11 Dél-Kelet 4. forduló

2023.10.08 - 10:00

Szeged, Szent Gellért Fórum


Szeged Csanád Grosics A. - III. kerületi TVE

4-4

PMFC- III. kerületi TVE

1-1

FK Ada - III. kerületi TVE

3-0


Hasznos mérkőzéseken van túl U11-es gárdánk, akik az elmúlt hétvégén Szegeden játszottak körmérkőzéseket. A résztvevő négy csapat között helyet kapott egy külföldi együttes is, ami jó tapasztalatszerzési lehetőséget kínált U11-eseink számára. Külön élmény volt, hogy az NBII-es Szeged csapatának gyönyörű stadionjában léphettek pályára a gyerekek.


Pfister Erik, vezetőedző:

"A hétvégén a Szeged, a Pécs és a szerb FK Ada ellen játszottunk, mind a három csapat szimpatikus játékot játszott, külön öröm volt számomra, hogy külföldi csapattal tudtunk megmérkőzni. Azokat, amiket az utóbbi héten gyakoroltunk, mind támadásban, mind védekezésben viszont láttam a meccseken. Rengeteget fejlődnek a fiúk. Nagyon jó élmény volt mindenkinek a Szent Gellért Fórum füvén játszani."

bottom of page