top of page
Keresés

Szmola Bálint győzelmet vár az Érd ellen, a babonáit pedig megtartja magánakVasárnap a bajnokság 8. fordulójában csapatunk a jelenlegi harmadik Érd otthonába látogat. Vendéglátónk veszélyes ellenfél, a múltban többször is kiélezett csatákat vívtunk ellenük. Az érdiek hét forduló alatt 15 gólt szereztek, legtöbbször gólgazdag mérkőzéseket játszanak, legutóbb éppen a Csornát verték idegenben négy góllal, éppen ezért kapusunk, Szmola Bálint nem számít könnyű meccsre.


A Kerület a tabella ötödik helyéről várhatja a vasárnapi találkozót, két ponttal lemaradva az Érdi VSE-től, így egy esetleges győzelemmel magunk mögé utasítanánk riválisunkat. A feladat persze nem egyszerű, lévén az Érd az eddigi meccseiből ötöt megnyert és csak kétszer kapott ki. Az mindenképpen érdekes, hogy egyrészt az érdiek mostanában hullámzó formát mutatnak, - egy győztes találkozót egy vereség követett - másrészt hazai pályán eddig csupán egyszer nyertek – két vereség mellett -, idegenben jobb teljesítményt nyújtanak. Mindezek ellenére kapusunk, Szmola Bálint nem számít könnyű mérkőzésre.


„Az Érd egy kemény csapat, egy jó csapat. Több olyan játékos van a keretében, akik rutinosak, játszottak magasabb osztályban, szóval tökéletesen tudják, hogy miről szól a futball. Készülnek ránk, abban biztos vagyok. A sormintából nem vonnék le messzemenő következtetést, de azért bízom benne, hogy folytatódik. De persze nem hagyjuk az égiekre a dolgot, mi is készülünk rájuk. Az, hogy sok gólt rúgnak figyelmeztető jel, ezért kell a védekezésünket stabilan tartani, mint például az előző meccsen, amit nullára hoztunk. Személy szerint nekem és a védőknek is nagy löketet adott az előző meccs, mert az első kapott gól nélkül lehozott mérkőzés általában nagyon fontos. Hátul ugyanolyan odaadással és hozzáállással kell játszanunk, mint ahogy a Teskánd ellen játszottunk.” – beszélt aktuális ellenfelünkről 22 éves kapusunk.


Szmola az idény elején érkezett Óbudára, mint mondja a klubváltás a vártnál keményebb diónak bizonyult, de mindez már a múlté. Kapusunk nagyszerű formában véd, a Veszprém ellen büntetőt fogott, a legutóbbi fordulóban pedig kapott gól nélkül hozta le a találkozót.


„A szezon elején nehezen vettem fel a ritmust, a klubváltást nehezen éltem meg. A klubnál ugyanakkor nagyon segítőkészek és türelmesek voltak velem. Ez a kezdeti nehézség aztán idővel egy egész jó ritmusba átcsapott, és sikerült felvennem a csapat lendületét. Az Érd ellen azt várom, hogy ahogy nagy átlagban eddig minden meccsen nullás osztályzattal és ezúttal is lehetőleg nulla kapott góllal zárjam a találkozót.”


Felmerül a kérdés, hogy van-e bármiféle bevett szokása, rituáléja, esetleg babonája Szmola Bálintnak, amit semmiképpen sem hagyna ki a mérkőzések, így az Érd elleni meccs előtt.


„Vannak babonáim, ezeket szezononként váltogatni szoktam, mert ebben is kell a megújulás. Szóval vannak, de, hogy konkrétan milyenek, azt nem szeretném elárulni, megtartom magamnak, legyen elég annyi, hogy vannak babonáim.”


Kapustitkokra így ezúttal nem derült fény, de a lényeg úgy is az, hogy működjenek ezek a babonák és kapusunk sorozatban második meccsét is kapott gól nélkül hozza le.


Az Érdi VSE – III. kerületi TVE összecsapás vasárnap 16 órakor veszi kezdetét.

bottom of page