top of page
Keresés

Szombathelyi MÁV Haladás VSE - III. kerületi TVE - ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS


Nincs megállás, a Bicske elleni győztes bajnokit követően itt az újabb erőpróba, az NB III. Észak-Nyugati csoportjának 6. fordulójában csapatunk Szombathelyen vendégszerepel. A helyszínről jelentkezünk élő, szöveges online közvetítéssel.


Két, egyaránt jó formában lévő, a bajnokságot jól kezdő csapat méri össze erejét ma délután Szombathelyen. A hazaiak akárcsak Harmati Tamás együttese, sikerrel vették a Magyar Kupa második fordulóját és a hétközi fordulóban is győzni tudtak. A szombathelyiek az 5., míg csapatunk a tabella 6. helyéről várja a játéknapot.

Élő online közvetítés:

Itt a vége! Megvaaaan! Továbbra is veretlen Harmati Tamás csapata, ezúttal Szombathelyről hoztuk el a 3 pontot. Szombathelyi MÁV Haladás VSE - III. kerületi TVE 1-2, hat fordulót követően 3 győzelemmel és 3 döntetlennel, 12 ponttal várjuk a 7. játéknapot.
90+4. perc - még mindig nincs vége, de már lefújhatná a spori!
90+3. perc - Újabb csere, Vankó Imre le, Erdős Áron be.
90 +2. perc - Csere még az utolsó pillanatokban: a két gólt szerző Barczi Dávid lejön, helyére Zámbó Mártont hozza be Harmati Tamás.

Lejárt a rendes játékidő, 4 percet hosszabbít Móri Tamás játékvezető.
90. percben járunk, nem nagyon indokolt, hogy a játékvezető sokat hosszabbítson!
89. perc - óriási helyzet, Barczi játszotta meg Marquest, ám játékosunk egy az egyben a kirobbanó kapus fölött nem tudta a kapuba juttatni a labdát.
87. perc - Vankó tekert kapura, Horváth kapusnak nem jelentett gondot azonban a lövés.
84. perc - Borbély Bence tolta meg Hajagos kirúgását fejjel, a labda Barczi Dávid elé szállt, aki kiszorított helyzetből azért kapura tudta lőni.
82. perc - hazai csere: Pap Márton helyére Tóth Bence állt be.
81. perc - Ezek most Hajagos Tomi pillanatai: két nagy védéssel jelentkezett kapusunk, továbbra is 2-1-re vezetünk, de bizony nyom a Hali.
80. perc - Borbély lopta a távolságot a széléről befelé, a 16-os vonaláról leadott lövése azonban elkerülte a kaput.
78. perc - Cseszneki maradt lent a földön, miután egy légi párharcot követően lekönyökölték, de szerencsére nem történt nagy baj, ápolni sem kellett Cseszit.
76. perc - a szépítő találat feldobta a haziakat. Mi nem nagyon tudjuk megtartani a labdát a középpályán. Most nyomnak a hazaiak!
73. perc - a semmiből jött a hazaiak szépítő találata! Szenci Bence a gólszerző. 1-2

69. perc - Erdei indította mélyről Marquest, a beadást azonban kivágták a hazai védők.
68. perc - újabb szombathelyi helyzet: Pap Márton lövése azonban megint csak Hajagosban akadt el.
65. perc - Továbbra is nagy lendülettel támadnak a hazaiak, Czuczi lövése szállt fölé, Hajagosnak nem kellett beavatkoznia.
62. perc - cserél Harmati Tamás: Kósa Marci, Borbély Bence és Kulcsár Dávid állnak be, Behovits Máté, Bartos Julián és Buda Péter pedig nem folytatják. Cseréltek a hazaiak is, Tóth Márton helyére Czuczi Péter állt be.
60. perc - Ferenczi kapott labdát a 16-oson belül, lövése azonban gyengére sikerült.
58. perc - Papp Máté fejelte ki a labdát Pap Márton elől, fontos mentés volt, mert a szombathelyi támadó ki tudott volna lépni a kapunk irányába.
Támadóbban lépnek fel a hazaiak a második félidőben, érződik, hogy szeretnének minél hamarabb szépíteni. A széleken erőltetik a támadásokat, ám egy veszélyesen csapódó szabadrúgáson kívül eddig nem igazán akadt helyzetük.

54. perc - Lapu Andor iramodott meg a bal oldalon, ám lapos beadása nem talált embert.
51. perc - Behovitsot kellett ápolni, fiatal játékosunk szerencsére tudja folytatni a játékot. Kőzben újabb Haladás szöglet, de ez sem jelentett veszélyt a kapunkra.
49. perc - Szombathelyi helyzet! Szenczi beadását blokkolta Buda Péter, a hazaiak jöhettek szöglettel. A 9-es számú Szenczi aztán a szöglet után kapura is tudott lőni, Hajagos azonban magabiztosan védett.
47. perc - lesen volt a hazaiak támadója, Pap Márton, szabadrúgás kifelé.
Ebben a pillanatban kezdetét vette a 2. játékrész.


Vége az első játékrésznek! Magabiztos játékkal, stabil védekezéssel 45 percnyi játékot követően 2-0-ra vezetünk!
Egy percet hosszabbít a játékvezető!
43. perc - Hátulról próbálnak építkezni a hazaiak, egy-egy kiugratással próbálkoznak, de Papp Máté és Erdei Gábor résen vannak, Pap Márton eddig egyszer sem tudott kitörni védőink közül.
40. perc - kényszerű csere és helyzet a hazaiaknál. 37-es számmal Némethnek kellett lejönnie, helyére 4-essel Varga Csaba állt be. A csere után helyzet alakult ki a 16-osunkon belül, de Hajagost végül nem állították a vendégek megoldhatatlan feladat elé.
39. perc - Buda Péter és Hajagos kapus nem értették meg egymást, hazai szöglet következik.
37. perc - Buzás játszott szépen össze Némethtel az oldalvonal mellett, utóbbi beadása azonban hosszú lett, így nem alakult ki komolyabb hazai helyzet a kapunk előtt.
35. perc - Barczi gondolta, hogy meglepi a Hali kapusát és "lehetetlen" szögből lőtt kapura Cseszneki hosszú átadását követően. Nem volt rossz gondolat, de a labda végül az oldalhálóban kötött ki.
33. perc - egy meg nem adott gól! Nagy kavarodás volt a hazai kapu előtt, végül Buda Peti juttatta a kapuba a labdát, ám a játékvezető vélhetőleg kezezés miatt nem adta meg a gólt, helyette Horváth végezhetett el szabadrúgást kifelé.
31. perc - Hazai helyzet! Pap Márton tört a kapunkra, Marques-Airosa Patrik azonban egy nagyszerű becsúszással megakadályozta, hogy igazán nagy helyzet alakuljon ki a 16-osunkon belül, majd még a passza is csapattárshoz ment. Szép megoldás volt!
29. perc - Vankó Imre lőtt ballal kapura jó 20 méterről, Horváth kapust meg is lepte, lábbal tudott csak hárítani, veszélyes szituáció volt.
28. perc - Pap Márton volt lesen, a partjelző tökéletesen látta, jóllehet Buda Peti is résen volt!
Beszorítjuk a hazaiakat, a Haladás az utóbbi percekben nem nagyon lépte át a félpályát.
23. perc - Lapu Andor szerzett labdát, aki Behovits elé passzolt. Támadónk kiszorított helyzetből még be tudta adni, a hazai védők által kipasszolt labdát pedig Cseszneki lőtte vissza kapásból, ám a játékszer elkerülte a kaput, hazai kirúgással folytatódott a mérkőzés.
21. perc - Cseszneki, Barczi, Bartos, újra Barczi volt a labda útvonala, utóbbi sarokkal passzolta kapitányunk elé a labdát, Barczi beadását azonban a hazai védők szögletre mentették.
18. perc - szokás szerint magabiztosan működik a védekezésünk, az ellenfél eddig az első percben látott helyzetét leszámítva nem veszélyeztette Hajagos kapuját, az előző fordulóban a Komáromnak 4 gólt lövő Szabó Martint nagyszerűen őrzik Erdeiék.
15. perc - Lapu Andor akasztotta meg egy szép becsúszó szereléssel a hazaiak támadását.
13. perc - Újabb Kerület GÓL - Cseszneki Ricsi félpájáról leadott passzából ismét kapitányunk volt eredményes, a 16-os sarkáról kapásból lőtt a kapuba Barczi Dávid! 0-2!
11. perc - GÓL! - Barczi Dávid büntetőjével 1-0-ra vezetünk!

Meglepően nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, az oldalvonal mentén elhelyezett két lelátó megtelt, de a túlsó oldalon a korlát mentén is vannak szurkolók és természetesen Óbudáról is megérkeztek TVE szimpatizánsok, jó hallani a "Hajrá Kerület!" rigmust!

5. perc - Hazai helyzet! Pap Márton lőtt a 16-oson belülről kapura, Hajagos Tomi magabiztosan tolta ki a labdát a partvonalon túlra.
4. perc - Bartos tekert ballal a kapura, a labda azonban nem okozott veszélyt a hazaiak kapusának, Horváth Bendegúznak nem kellett beavatkoznia.

Rögtön egy szöglettel kezdünk, amelyből helyzetet nem tudtunk ezúttal kialakítani, viszont a hazaiak próbáltak kontrázni, de megtartottuk a labdát és kezdődhet az építkezés a térfelünkről.

1. perc - Móri játékvezető ebben a pillanatban útjára engedi a találkozót! Hajrá Kerület!


Kezdőcsapatok:

Szombathelyi MÁV Haladás VSE:

Horváth B. (k)

Buzás L.

Papp M.

Ferencz Z.

Szenczi B.

Balogh Á.

Tóth M.

Szabó M.

Kovács B.

Horváth M.

Németh M.


Cserék: Pataki R., Varga Cs., Vigh P., Tóth B., Czuczi P. Simon L., Árvay D.

Vezetőedző: Szenczi Imre


III. kerületi TVE:

Hajagos T. (k)

Papp M.

Cseszneki R.

Bartos J.

Erdei G.

Vankó I.

Lapu A.

Marques-Airosa P.

Buda P.

Barczi D. (c)

Behovits M.


Cserék: Tímár B. (k), Hutás B., Kulcsár D., Borbély B., Árva B., Erdős Á., Kósa M., Zámbó M., Hibjan A.J.

Vezetőedző: Harmati Tamás


Játékvezető: Móri Tamás (Halmai Kristóf, Holpár Gergely)


A két csapat 5. fordulós eredménye:

Szombathelyi MÁV Haladás VSE - Komárom VSE 5-1

Gólszerzők: Szabó Martin (4), Tóth Márton, ill., Sandal Dominik


III. kerületi TVE - Bicskei TC 3-1

Gólszerzők: Behovits Máté, Erdei Gábor, Barczi Dávid, ill., Szalai Dániel


A közvetlen riválisok mérkőzései a 6. fordulóban:

Dorog - Bicske, Tatabánya - Gyirmót, Kelen - Budaörs, Veszprém - Balatonfüred


Egy kis statisztika:

A Haladás öt forduló alatt eddig 9 pontot szerzett, eddigi szereplésébe csupán a Sopron elleni idegenbeli vereség rondít bele picit, ám az 5-1-es zakót egy 5-1-es győzelemmel tudta kozmetikázni a legutóbbi fordulóban a Komárom ellen. Azon a találkozón amúgy Szabó Martin négy gólt jegyzett, ez igazán figyelemre méltó produkció. Azt is mindenképpen ki kell emelni, hogy Szenczi Imre együttese három hazai mérkőzésük mindegyikét megnyerték, ráadásul a gólkülönbség is igazán imponáló, 9 rúgott gól mellett, csupán kettőt kaptak.


Harmati Tamás együttese is 9 megszerzett ponttal várhatja a mai találkozót, a bajnoki címvédő Veszprém mellett a másik, még veretlen csapatként. A három kapott gólunk a legkevesebb a mezőnyben, a hat szerzett találattal pedig az ide vonatkozó statisztikai mutatóban a középmezőnyben foglalunk helyet. Öt játékos osztozik az eddigi góljainkon, Papp Máté (2), Barczi Dávid, Erdei Gábor, Bartos Julián és Behovits Máté.


Érdekességek vasárnapi ellenfelünkről:
  • A szombathelyi klub 2020-ban még a Megyei II. osztályban szerepelt.

  • Szenczi Imre együttese újonc csapatként szerepel az NB III-as bajnokságban, a területi osztályozón kettős győzelemmel jutott túl az Orosházán (3-1).

  • 9 új játékos érkezett a szombathelyi keretbe a nyáron.

  • Az 1992/1993-as szezonban a szombathelyi gárda megnyerte a másodosztályt és kiharcolta a feljutást az NB I.-be, sőt a Magyar Kupa döntőjéig menetelt, miután a negyeddöntőben a Honvédot verte (5-3-as összesítéssel), majd a legjobb négy között a Békéscsabát (4-3-as összesítéssel) is legyőzte. A döntőben a Ferencvárossal találkozott a Glázer Róbert vezette alakulat és a hazai 1-1-es döntetlent követően idegenben is 1-1-el végeztek a felek, így a kupa büntetőkkel dőlt el, melyet végül a Fradi nyert meg.
bottom of page