top of page
Keresés

Szombaton véget ért a E.ON Női OB I-es vízilabda bajnokság alapszakasza


Szombaton véget ért a E.ON Női OB I-es vízilabda bajnokság alapszakasza, csapatunk a 6. helyen végzett és várja a jövő heti folytatást a rájátszásban.


Megszakadt a győzelmi sorozatunk az utolsó fordulóban a Szentes otthonában, gyengébb első félidei játékunknak köszönhetően vereséget szenvedtünk, így elvesztettük pályaelőnyünket az 5. helyért kezdődő küzdelemben. A párharc melyet szintén a szentesi csapattal fogunk vívni, két nyert mérkőzésig tart, és az alapszakaszban kedvezőbb helyen végzett csapat otthonában kezdődik. Döntetlen eredmény ezeken a találkozókon nem születhet, amennyiben a rendes játékidőben nem dől el a találkozó egyik fél javára sem, abban az esetben büntető dobásokkal kell a 3 pont sorsát eldönteni. Az már biztos, hogy az 5. hely megszerzéséhez idegenben kell legalább egy mérkőzést megnyernünk.


L.ukács Dénes vezetőedző értékelése:


"Zűrös volt a felkészülésünk erre a mérkőzésre, tulajdonképpen többet kommunikáltam orvosokkal, és rehabilitációs szakemberekkel, mint amennyi edzést tartottam a lányoknak. Péntekig vártam a végső kerethirdetéssel, de a korábban kialakított belső szabályainkon nem változtattam, így a Covid-ból felépülő játékosainkat nem szerepeltettem, mert a protokoll szerinti orvosi vizsgálatokon még nem estek át a mérkőzésig. Számunkra változatlanul a játékosaink egészsége a legfontosabb, és ez közös érdekünk. Kisteleki Dóra és Drávucz Rita világbajnokaink sem játszottak, mivel a kimerítő alapszakaszban apróbb sérüléseket szenvedtek, ezért nem vállaltam a kockázatot, hogy esetleg a rájátszásban kelljen nélkülöznöm őket. Összességében nagyjából 100 gól, két góllövő lista top 10-es játékos, illetve két tapasztalt védő hiányzott a sorainkból.


Rosszul kezdtük a találkozót, de gyorsan átvettük a kezdeményezést, bár helyzeteink rendre kimaradtak a lendületünk kitartott. Az első félidőben kihagytunk négy ziccert, a Szentes viszont talált két szerencsés gólt, ezért el tudtak lépni tőlünk. Sikerült rendeznünk a sorainkat a második félidőre, gyorsabbak és pontosabbak is lettünk, ennek köszönhetően két gólra faragtuk a különbséget. Hatalmas terhet raktam serdülő játékosainkra, jónéhányan pedig csere nélkül játszottak végig. Koppány Szamira ismét fantasztikusat alakított, különleges a lövőtechnikája, és remekül alkalmazza az utóbbi időben, egyre érettebb a játéka. Pár percnyi rövidzárlat az elején vereséget eredményezett, ugyanakkor örülök az elszántságnak és küzdelmes játéknak ebben a nehéz helyzetben. Gratulálok a Szentesnek a győzelemhez. Hajrá Kerület!"E.ON Női OB I. 18. forduló

Szentesi Uszoda - fedett

2021. április 10. 16:00

Hungerit Szentes - III. kerületi TVE
9 - 7 (3-1, 4-2, 2-3, 0-1)

G. Koppány Szamira (4), Jancsó Patrícia, Illés Henrietta Katalin, Pál Anna


#tve1887 #obudaikekfeher #hajrakerulet #tvevizilabda #tippmix #ob1 #meccsnap #mvlsz

bottom of page