top of page
Keresés

Több egyéni csúcs fiatal atlétáinktól a zalai versenynaponFebruár 18-án egy egésznapos megmérettetés várt atlétáinkra, ugyanis pályafutásuk első , Budapesttől távol eső versenyén kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A zalaegerszegi megrendezésű versenynap , több szempontból is mérföldkőnek számított és hasznosnak bizonyult a csapat életében. Versenyzőink gátfutásban , ötösugrásban , magasugrásban és távolugrásban mérték össze tudásukat ellenfeleikkel. A zalai levegő jó hatással volt atlétáinkra , mivel többen is egyéni csúccsal térhettek haza a hosszú nap után.


A fiatalok edzője, Fodor Nikolett és az atlétika szakosztályvezető, Hoffmann Teréz értékelte az egerszegi túrát:


A verseny korai kelést igényelt, hosszú utazást és utána még szépen helyt is kellett állniuk. Személy szerint én azért szeretem a vidéki versenyeket, mert sokkal jobban összekovácsolja a csapatot, mint egy közeli verseny. Atlétáink, már specifikusan az összetett bajnokságra készültek, így ehhez szükséges számokban indultak. Nagyon jó eredmények születtek, egyre jobban látszik, hogy versenyeken jobban teljesítenek. Nagyon sok egyéni csúcs is született, de sajnos gátfutáson volt egy esésünk is.Gátfutásban mindenki indult a csapatból, hiszen ez a versenyszám szükséges lesz az összetett bajnoksághoz. Nagyon jól helytálltak, többen is először versenyeztek ezen a számon. Sajnos Kovács Rudolf, az egyik kiváló és gyakorlott versenyzőnk, a második gátban elesett, neki mielőbbi felépülést kívánunk és várjuk vissza a csapatunkba.


Ötösugrásban Gizi nagyon közel volt a győzelemhez, az utolsó sorozat utolsó ugrója pár centivel ugrott csak nagyobbat nála.


Albrecht Bogáta

Magasugrásban versenyzőink először kicsit megilletődötten kezdtek neki az ugrásoknak, hiszen együtt ugrottak náluk sokkal idősebb és nagyobbat ugró versenyzőkkel. A kezdeti félénkség a végén örömugrásba fordult át, és élvezték a versenyt. Marcinak a 120 cm-es eredménye egyéni csúcs, szintúgy Boginak is a 125 cm, akinek nagyon biztató ugrásai voltak 130 cm-en is. Elizának ez volt az első nagyobb versenye, hiszen ő még egy évvel fiatalabb, de nagyon ügyes volt.


Távolugróink is a nagyok között versenyeztek, de ettől függetlenül jól helytálltak, Virágnak ez volt az első versenye és nagyon jól teljesített, Kristófot pedig kevés választotta el, hogy megismételje az előző versenyen elért eredményét.


Kovács Eliza, Kovács Gizella

EREDMÉNYEK

U14 lány gát:

7. Kovács Eliza 11,3 mp

9. Kovács Gizella 11,7 mp

10. Albrecht Bogáta 12,1 mp

11. Tölgyesi Virág 14,3 mp


U14 fiú gát:

6. Brindza Márton 12,4 mp

7. Bátor Kristóf 14,2 mp


U14 fiú távolugrás:

1. Bátor Kristóf 328 cm


U14 lány távolugrás :

5. Tölgyesi Virág 354 cm


U14 lány ötösugrás:

2. Kovács Gizella 10.97 m


U14 fiú magasugrás:

3. Brindza Márton 120 cm

U14 lány magasugrás:

2. Albrecht Bogáta 125 cm

3. Kovács Eliza 120 cm

bottom of page