top of page
Keresés

Története legnagyobb sikeréért játszik női pólócsapatunk a hétvégén


Fotó: Szabó Péter

Pénteken és szombaton rendezik a BENU Női Magyar kupa negyeddöntőit, amelynek negyedik csoportjában női vízilabdacsapatunk a BVSC ellen próbálja meg kivívni a legjobb négy közé jutást. Ami a menetrendet illeti, Lukács Dénes együttese pénteken idegenben lép fel, szombaton pedig hazai pályán csap össze a vasutas csapattal. A tét mondani sem kell óriási, hiszen története legnagyobb sikeréért játszik női pólócsapatunk.


A sikeresen megvívott kupaselejtezőt és a bajnokság első három fordulóját követően kisebb szünet következett pólócsapatunk mindennapjaiban, ami igazából rá is fért Illés Heniékre, hiszen kis túlzással a fél csapat sérüléssel bajlódott. A pénteki és szombati megmérettetésen vezetőedzőnk, Lukács Dénes továbbra is több játékosát nélkülözni kényszerül, de azért már egy fokkal jobb a helyzet, mint a korábbi hetekben volt, hiszen kézsérülését követően visszatérhet többek között a rutinos Brezovszki Gerda is.


„A sérültekkel kapcsolatban nagyjából 50%-on állunk, most úgy néz ki, hogy Pápai Barbi továbbra is sérült, valószínű, hogy csak januárban tudd visszatérni, így Torkos Tamara marad a kapuban. Ő az elmúlt hetekben remek teljesítményt nyújtott annak ellenére, hogy mindössze 17 éves és mondhatni rutintalan. Élvezi a bizalmat és a lányok is bíznak benne. Kiss Nikire nem számíthatok még, neki ugye operálták a vállát és az ő visszatérése is januárra várható.”


A 2011-2012-es szezonban MK-győzelmet arató BVSC története során többször szerepelt már a legjobb négy között, a legutóbbi hat szezonban ráadásul háromszor is eljutott a döntőig, igaz, mindannyiszor vereséget szenvedett a fináléban. A nyáron a vezetőedző szerepére felkért Stieber Mercedes keze alatt jelenleg újraformálódik a BVSC együttese, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne veszélyes ellenfél, azt viszont igen, hogy legyőzhető, ezt megerősítette vezetőedzőnk, Lukács Dénes is.


„Egy olyan ellenféllel szemben kell kiharcolnunk a továbbjutást, aki ellen talán egyenlő esélyekkel indulunk, hiszen a papírforma alapján sem jobbak, sem rosszabbak nem vagyunk a BVSC-nél. Attól függ majd a párharcnak a sorsa véleményem szerint, hogy az ellenfél kulcsjátékosait hogyan tudjuk majd semlegesíteni, illetve a mi kulcsjátékosainkat a padról hogyan tudják a társak megtámogatni. Az biztos, hogy kevés lesz, hogy 3-4 játékos küzdi végig a 8 negyedet. A BVSC kerete megváltozott, ezért is tudtunk közelebb kerülni hozzájuk. Azért ők évekig folyamatosan a legjobb négy közé tartoztak, ám elment tőlük 3-4 válogatott szintű játékos, többek között Gyöngyössy Anikó, aki ugye minket választott. Gyors, dinamikus játékot játszanak, fizikálisan a mi szintünkön van ellenfelünk. Center poszton magunkat tartom erősebbnek, ugyanakkor a rutint tekintve náluk talán több OB I-es tapasztalattal rendelkező játékos játszik. Összességében úgy gondolom, hogy kiegyenlített párharcot játszik majd a két csapat egymással. Azt gondolom, hogy aki kevesebb ki nem kényszerített hibát követ el, az jó eséllyel számolhat a továbbjutással.” – beszélt az ellenfélről és az esélyekről Lukács Dénes.


A BVSC – III. kerületi TVE Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését pénteken este negyed héttől rendezik a Szőnyi úton, míg a párharc második összecsapására szombaton 18 órától kerül sor. Remélhetőleg ezúttal is telt hát előtt fogadhatják a lányok aktuális ellenfelüket, a találkozó a szurkolói kártyával természetesen ingyen tekinthető meg.

bottom of page