top of page
Keresés

Torkos Tamara rárúgta az ajtót a komplett OB I-re és ez már másoknak is feltűnik

Fiatal kapusunkról az utanpotlas.hu oldal készített egy hosszabb anyagot, amely az ország vezető sportportálján, a Nemzeti Sport Online-on (NSO) is megjelent.


(Fotó: Szabó Péter)

Torkos Tamara fordulóról fordulóra remekel női OB I-es csapatunk kapujában, ziccereket, ötmétereseket fog, magabiztosan irányítja társait hátulról, minden meccsen a legjobbak között van. Holott egy mindössze 17 éves, tehát szemtelenül fiatal játékosról beszélünk, aki csupán első idényét tölti a felnőttek között. Tamara, fiatal kora ellenére kimagasló teljesítményt nyújt, mondhatni üstökösként robbant be a női OB I-be és tehetségéről immáron nem csak Óbudán beszélnek szuperlatívuszokban.


Torkos Tamara idén érkezett Óbudára és egyből a mélyvízbe dobták, miután poszttársa, Pápai Barbara megsérült. A BVSC-Zugló utánpótlásából érkezett fiatal kapus élt a lehetőséggel és eddig parádésan helyt tudott állni a felnőttélvonalban. A bajnokságban nyújtott kiemelkedő teljesítménye természetesen már másoknak is feltűnt, legutóbb éppen az utanpotlas.hu oldal munkatársai jártak a Kalap utcai uszodában egy forgatócsoporttal, és készítettek interjú Tamival.


„Családias, jó hangulat fogadott a csapatban. Féltem a beilleszkedéstől, de mindenkivel jól kijövök. Nagyon szeretem az edzőmet is, Lukács Dénest, és remekül érzem magamat a klubban. Örülök, hogy egy felvirágzó ob I-es csapatban játszhatom. Úgy érkeztem, hogy szép lassan beépülök az élvonalbeli csapatba, hiszen ez az első évem a felnőttek között. De Pápai Barbi megsérült, így nekem kellett védeni. Az ob I-ben sokkal gyorsabbak, erősebbek a lövések, mint a korosztályos bajnokságban, de igyekszem helytállni. Remélem, hogy a továbbiakban is tudom segíteni a csapatomat.” – beszélt a klubváltásról, edzőjéről és a hamarjában jött lehetőségről fiatal kapusunk az utanpotlas.hu portálnak.


A teljes cikk, melyben vezetőedzőnk, Lukács Dénes is beszél Tamaráról itt érhető el.


bottom of page