top of page
Keresés

TV-s meccsen fogadjuk a DVTK-t a Magyar Kupa harmadik fordulójában


Vasárnap a Magyar Kupa 3. fordulójában az NB I-es Diósgyőr együttesét fogadjuk. Nagy dolog ez klubunk életében, hiszen nem mindennap léphet csapatunk pályára NB I-es gárda ellen. A mérkőzés rangját - túl azon, hogy két korábbi kupagyőztes együttes csap össze – az is emeli, hogy az M4 Sport csatorna is közvetíteni fogja az összecsapást. A cikket ezúttal is fontos szurkolói információkkal zárjuk.


Vasárnap 15 órás kezdéssel alkalmi otthonunkban, a BVSC Stadionban a DVTK együttesét fogadja csapatunk a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában. Kupamérkőzésen a két nagy múltú együttes nem találkozott még egymással, ám bajnoki összecsapáson természetesen igen. Az első egymás elleni találkozóig 1965-ig kell visszalapoznunk a magyar labdarúgás történelemkönyvében, az Óbudán lejátszott összecsapás vendég sikert (0-3) hozott. Ezt követően több, mint két évtized elteltével találkozott újra a DVTK és a Kerület, a gólgazdag meccsen ezúttal is diósgyőri siker született, ahogy az 1988. áprilisi bajnokin is, ezúttal már a Diósgyőr otthonában. A 90-es években hat alkalommal futottak egymással össze a felek, ezek közül a találkozók közül kiemelkedik a Kerület vendégként aratott 6-1-es győzelme.


A Rákosi Gyula vezette Kerület a Zay - Földvári, Pálvölgyi, György, Metzger - Kiss I., Kósa, Varga L., Perger - Jankov, Kajdy összeállításban lépett pályára és bár Vitelki góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, ezt követően azonban már csak kerületi gólok születtek, Kósa és Jankov dupláztak és érdekesség, hogy a 86. és a 90. perc között háromszor talált be Rákosi Gyula együttese.


A magyarfutball.hu oldalon a mérkőzés jegyzőkönyve megemlíti a két vezetőedző rövid nyilatkozatát is, Rákosi Gyula így értékelte a gólzáporos győzelmet:


„Nagyarányú győzelmünk engem is meglepett, fiatal csapatomnak ma minden sikerült.”


Diósgyőri szempontból a legemlékezetesebb párharcnak a két klub között kétségkívül a ’96 –’97-es idény végén az NB I-be való feljutásért lejátszott osztályozó számít. A Kerület akkor a bentmaradásért, a DVTK pedig a feljutásért harcolt. Hazai pályán 1-0-s óbudai siker született, idegenben azonban a Diósgyőr bizonyult jobbnak és győzelmével kiharcolta a feljutást.


Az 1996-os párharcot követően a ’98-’99-es PNB-s idényben a Diósgyár hazai pályán és idegenben is legyőzte csapatunkat, majd ezt követően egészen 2021-ig, az NB II-es idényig kellett várni az újabb Kerület – DVTK párharcokra. Abban a szezonban az idegenbeli találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, míg hazai pályán 1-0 arányban kaptunk ki a diósgyőriektől. A két összecsapáson a jelenlegi keretből Erdei Gábor, Barczi Dávid és Kulcsár Dávid voltak kerettagok. És ha már Barczi Dávid: csapatkapitányunk számára is különleges lehet a mostani kupacsata, hiszen 2013-tól 2016-ig három idényen keresztül erősítette a diósgyőri alakulatot, összesen 107 mérkőzésen ölthette magára a DVTK szerelést.(Fotó: dvtk.eu)


Vasárnapi ellenfelünk története legjobb bajnoki eredményét 1979-ben érte el, akkor a dobogó harmadik helyét kaparintotta meg. A Magyar Kupát kétszer is el tudta hódítani, 1977-ben és 1980-ban, de döntős volt 1942-ben, 1965-ben, 1981-ben és a 2013-2014-es idényben. Kuznyecov Szergej csapata jelenleg az 5. helyen áll az NB I-es bajnokságban, hat fordulót követően 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel. A szezont a Puskás Akadémia ellen még vereséggel kezdte a csapata, majd a Mezőkövesd ellen egy 4-2-es győzelemmel javított mérlegén. Ezt a Paks elleni 1-1-es döntetlen követte, majd a Zalaegerszeg 3-1-es, illetve a Kisvárda 2-0-s legyőzése. A piros-fehérek győzelmi sorozatát az MTK állította meg a bajnokság legutóbbi fordulójában.


Igazi Dávid-Góliát csata várható tehát vasárnap, ugyanakkor papíron természetesen nem Harmati Tamás alakulata számít a mérkőzés esélyesének, de a Magyar Kupa és általában a kupasorozatok éppen azért különlegesek, mert előfordulhatnak meglepetések. Csapatunk mindenesetre jó erőben és önbizalommal várhatja a találkozót, hiszen a szezon során még nem szenvedett vereséget, a bajnokságban dobogós helyen áll, egyedüli veretlen csapatként, ráadásul a csoportban a legkevesebb kapott góllal.


Szurkolói szempontból is érdekes és merőben izgalmas összecsapásra lehet számítani, hiszen a vendégek részéről is népes drukkerhad érkezik a hírek szerint, nem beszélve a kék-fehér táborról, amely minden bizonnyal nagy számban fogja képviseltetni magát. A Dorog elleni bajnokihoz hasonlóan a vendégszurkolók ezúttal is a fedett lelátós részen lesznek elhelyezve, és hasonlóan a szombati mérkőzéshez, a vendégtábor számára a Teleki Blanka utcai jegypénztár és parkoló lesz megnyitva, a büfé és a mellékhelyiség természetesen szintén ott áll majd rendelkezésre a piros-fehér szurkolók számára. Kérjük a diósgyőri szimpatizánsokat, hogy készüljenek arra, hogy a kártyás fizetés a vendégoldalon nem áll rendelkezésre. Jegyeket a vasárnapi mérkőzésre klubházunkban is lehet vásárolni, a szokásos árakon, illetve a meccsnapon ezúttal a pénztárak másfél órával a kezdés előtt már nyitva lesznek.


Várunk minden szurkolót, legyen igazi futballünnep a vasárnapi!


bottom of page