top of page
Keresés

TVE játékosokkal a soraiban egyetemi bajnok a Testnevelési EgyetemMiskolcon rendezték az idei MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) fesztivált, melynek keretein belül női vízilabda bajnokság is zajlott. A Testnevelési Egyetem csapata nyerte a tornát, soraiban 3 TVE játékossal és vezetőedzőnkkel.


Lukács Dénes csapatvezető:


"Évek óta a TF-en dolgozom, és az egyéb feladataim mellett szervezem és irányítom az egyetem vízilabda sporttal kapcsolatos törekvéseit, részt veszek a képzésekben, közvetítek a szövetség és az egyetemünk közötti hatékony együttműködésben, és immáron negyedik éve vezetem a TF vízilabdát az egyetemi bajnokságon. Különleges volt számomra az idei fesztivál, mert első alkalommal tudtunk a női mezőnyben is csapatot nevezni, és ha már ott voltunk, meg is nyertük a küzdelemsorozatot. 6 egyetem nevezett, az előzetes várakozások alapján a Szegedi Tudományegyetem, illetve a TF tűnt esélyesnek, de minden résztvevő dicséretet érdemel.

Speciális szabályok szerint játszunk minden évben a MEFOB-on, a játékosoknak ehhez kell tulajdonképpen minimális közös gyakorlással alkalmazkodniuk. Összesen 8 játékosunk állt rendelkezésre, mert a felnőtt válogatott kerettag hallgatóink a VB felkészülés miatt nem vehettek részt. Egyesületünket Pápai Barbara, Kudella Panna és Keresztes Anita képviselte, illetve korábbi játékosunk Szűcs Petra is tagja volt a győztes csapatnak. Tavasszal kezdtem el szervezni a keretet, és Petrovics Mátyást, korábbi egyetemista évfolyamtársamat kértem fel edzőnek, mert párhuzamosan a férfi csapatot is vezettem. Köszönettel tartozunk a kluboknak (Ferencváros, BVSC, Dunaújváros, MAFC, TVE), hogy elengedték a lányokat, óriási élmény volt mindannyiunk számára ez a két nap."MEFOB bajnok csapat tagjai: Kuna Szonja (FTC), Bálint Rebeka (MAFC), Szűcs Petra (MAFC), Kele Nikolett (BVSC), Mucsi Mandula (DFVE), Pápai Barbara (III.ker. TVE), Kudella Panna (III.ker. TVE), Keresztes Anita (III.ker. TVE), Petrovics Mátyás edző, Lukács Dénes csapatvezető.


Helyezések:

1.	Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2.	Szegedi Tudományegyetem
3.	Eszterházy Károly Egyetem Eger
4.	Széchenyi István Egyetem Győr
5.	Pécsi Tudományegyetem
6.	Debreceni Egyetem


#tvevizilabda #obuda #tve1887

bottom of page