top of page
Keresés

TVE sikerek az atlétika pályán!
Sinka Noémi és Székely Liliána is aranyérmet nyert a bonyhádi felkészülési versenyen!


Augusztus 19-én Bonyhádon rendeztek rangos atlétikai tornát, egészen pontosan az Atlétikai Club Bonyhád Nyílt Atlétikai Felkészülési és Liga versenyt. Klubunk Sinka Noéminek és Székely Liliánának köszönhetően komoly sikert ért el, előbbi magasugrásban, utóbbi távolugrásban indult. Noémi abszolút kategóriában 161cm-es eredménnyel nyert aranyérmet, míg távolugrásban az U16-os korosztályba tartozó Liliána 519 cm-es teljesítményének köszönhetően állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Liliána a bonyhádi versenyen elért aranyérme mellé egy másik, igen komoly elismerést is begyűjtött, az U16-os korosztályban ugyanis Aranyjelvényes minősítést szerzett, jóllehet nem ő az egyetlen TVE sportoló, aki ezt a bravúrt elérte a 2021-es eredményei alapján.


Mint ismeretes, a Magyar Atlétikai Szövetség minden évben kiadja az U14-es és afeletti korosztályt érintő minősítési szinteket. Az aktuális táblázatot a MASZ elnöksége minden évben külön fogadja el. Az eredmények alapján történő besorolás szerint, a 2021-es évben atlétáink, a különböző korcsoportokban az alábbi szinteket teljesítették:


U 14

Aranyjelvényes atléta:

Jánosi Tünde - távolugrás

U 16

Aranyjelvényes atléta:

Székely Liliána - távolugrás

Bronzjelvényes atléta:

Farkas Dorka - összetett verseny, magasugrás, távolugrás, rúdugrás

Matévi Bálint - 100 m

Sziebert Lilla - 100 m


Gratulálunk versenyzőinknek!


bottom of page