top of page
Keresés

UFC Kupa 2021 - U8

U8-as korosztályunk is megmérettetett hétvégén az UFC Kupán. Korosztályukban hat csapat nevezett, így öt mérkőzés várt a gyerekekre. A torna műfüves pályán, fűtött sátorban került megrendezésre, a játékidő mérkőzésenként 1x18 perc volt.


Grőb Ákos vezetőedző beszámolója:

"A mai - jelenlegi vírusállapotok között ritkán játszik az ember (mármint az ember csapata) teremtornát, vagy legalábbis sátortornát. Budapest Felhévíz városrészébe látogattunk a hétvégén a gyerekekkel, ez az óbudai bázisunktól egy nagyobb kőhajításnyira (na jó, kettőre) helyezkedik el a II. kerület Rózsadombjának alján. Szóval kupa ide, torna oda zártforgóajtós (értsd: zártkapus) mérkőzések szülők, szurkerek nélkül zajlottak. Heten mentünk mint a gonoszok, de vittünk magunkkal két kapust is, így mégsem vagyunk azok, hiszen így már kilenc gyerek két edző volt a teljes stáb. Ünnep volt, szép kék mezben tetszelegtünk, igazi kis focistának érezhette magát mindenki.


Az első meccsen a Kelen ellen nagyon belekezdtünk, megvolt az üzemi hőmérséklet, mentünk előre, kezdeményeztünk, de belehibáztunk és a jó fizikumú ellenfél ezt kihasználta. Egyenlítés elmaradt pedig a sansz bőven megvolt, aztán belehibáztunk megint. De nem fociznak le minket ez a minimum. Majd ha úgy lesz akkor szomorkodunk, de most még nem. Ha azért kapnak gólt mert én bátor játékot kérek és nem a legegyszerűbb megoldást, akkor én elviszem a balhét, ez nem gond, az az én számlámra mehet nyugodtan.


A II. Kerület UFC ellen két góllal vezettünk, Milán és Ákos beköszönt, de nem tudtuk lezárni a meccset és felhoztuk az ellenfelet, akik egyébként nem is voltak olyan rosszak (nem bizony). Aztán jó mesterlövészek voltak ott, kaptunk hármat, majd az egyenlítésért mentünk és mentünk, de nem értünk oda, pedig ott álltunk az ajtóban, csak a kulcsot nem találtuk meg, miközben ott volt a másik zsebünkben.


Azután három győztes meccs jött sorban. Budai FC, UFC II., Kise ellen, itt egyértelmű volt a felállás, ebben az összetételben nem volt kérdés melyik keret az erősebb, ügyesebb, játékban okosabb. Ezt is jó volt látni, hogy hiába fizikumban esetleg súlyosabb egy csapat, de technikailag feléjük tudunk nőni és gólokkal nyerünk. A csapat nagy része rúgott gólt, de aki nem, az más értékeket tett a asztalra, amik megint csak fontosak! Jó volt látni egy-két formás akciógólt, meg pár szólótalálatot, és persze ahogy örültek amikor a hálóban volt a labda, az sem kevésbé lélekmelengető.


A torna végén mindenki kapott érmet, a Bozsik szellemiségnek megfelelően nem volt hirdetve hogy ki nyert, ki vesztett, de azért tisztában volt vele, aki jelen volt. Aki eljött az biztosan nyert. Gratulálok a srácainknak, örülök az új fiúk jó bemutatkozásának."


Kecsmarik Zénó, Marinkás Ádám, Boros L Bálint, Szobota Áron, Bogdán Zétény, Siklódi Ákos, Benus Milán, Huszár Benedek, Vadász Benedek


#tveu8 #tvelabdarugas #obudaikekfeher #hajrakerulet #tveutanpotlas

bottom of page