top of page
Keresés

Utánpótlás sikerek: a Fradi otthonából hozott el pontot Mónos Tamás csapataÚjabb sikeres hétvégét tudhatnak maguk mögött egyesületünk utánpótlás csapatai. Talán a legnagyobb bravúrt a kiemelt bajnokságban szereplő U17-es csapatunk érte el, Mónos Tamás együttese ugyanis a Ferencváros otthonában tudott pontot rabolni.EREDMÉNYEK ÉS EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:


U19

MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 3. forduló

2022.09.17 - 12:00

Diósd, Diósdi TC Sporttelep


DIÓSDI TC - III. KER. TVE

3-3


9' FÁBIÁN-RIGÓ BOTOND

68' ERDŐS DÁVID

82' ERDŐS DÁVID


Mácsik Róbert értékelése:

"Az elmúlt mérkőzést mindenképpen több oldalról szükséges mind vizsgálni, mind értékelni. A saját játékunkat tekintve dominánsak voltunk, a játék egésze alatt magasan védekeztünk, jól pressingeltünk. Ennek köszönhetően rengetek hibára tudtuk kényszeríteni ellenfelünk, és sok labdát szereztünk a középpályán. Úgy gondolom labdaszerzéseink során kompakt volt csapatunk, egyként mozdult mindenki a pályán. Jól működtek együtt a játékosok, jól segítették egymást és osztották el mind a távolságokat, mind a szabad embereket.

Labdatartásban sokat forgattuk a játékot, jól építkeztünk és bontottuk meg az ellenfelünket, valamint kiemelném, hogy mindezt döntő többségében az ellenfél térfelén hajtottuk végre. A sorok közötti játékunk kimagaslott, ellenfelünk nehezen tudott alkalmazkodni játékunk tempójához. Ebben kiemelném Fazekas Ádám játékosom, aki ennek a kulcspontja volt, valamint Erdős Dávidot, aki gyorsaságával, döntéshozatalával a mezőny fölé emelkedett kombinatív játékban.

Sajnos a kihagyott ziccerek és helyzetek megbosszulták magukat, azonban a végeredmény kialakulásához nagy mértékben hozzájárult a játékvezetői túlkapás, illetve megannyi hibás, igazságtalan ítélet.

Játékosaim igyekeztek mindent megtenni mind a győzelemért, mind azért, hogy a saját futballunkat játsszuk, ez utóbbi megvalósult. Természetesen vétettünk hibát, elsősorban egyéni hibákat, melyeket igyekszünk a lehető leggyorsabban javítani.

Úgy gondolom jó úton haladunk, szemmel látható a különbség a felkészülés kezdetéhez képest, nem csak a pályán mutatott játékban, de a csapat összetartásában és mentalitásban is egyaránt."U17

MLSZ Országos U17 Kiemelt csoport 3. forduló

2022.09.17 - 10:00

Budapest, Ferencvárosi TC Népligeti Sportcentrum


FERENCVÁROSI TC - III. KER. TVE

1-1


82' ÓBER BENEDEK


Mónos Tamás értékelése:

A soron következő ellenfelünk a Ferencváros csapata volt ahol, szerettünk volna hasonló hozzáállással pályára lépni, mint ahogyan ezt múlt héten tettük. A mérkőzést jól kezdtük, labdaszerzésünket már az ellenfél térfelén megkezdtük és igyekeztünk folyamatos együtt mozgással szűken tartani a pályát szélességben és hosszúságban. Folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani a labdás játékost, ami azt eredményezte, hogy a hazai csapat játékosai nem tudták hosszú indításokkal mögénk játszani a labdát. Letámadásainkkal sokszor zavarba kényszerítettük az ellenfelünket, de a megszerzett labdákkal nem tudtunk hatékonyak lenni, mert több technikai hibát vétettünk és az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. Ezekben a szituációkban kell pontosabbaknak lennünk, mert akkor tudunk hatékonyabbak, lenni az ellenfél kapuja előtt. A mérkőzésnek voltak olyan időszakai, amikor a Ferencváros védekezésre kényszerített bennünket, de folyamatos együttes mozgással jól biztosították egymást a védőink, és a kapusunk is remek napot fogott ki. A mérkőzésen szereztünk egy pontot, amelyért sokat tett a csapat, ezért megérdemeltnek mondható. Gratulálok a csapat minden játékosának!U16

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Nyugat 4. forduló

2022.09.17 - 11:00

Budapest, III. ker. TVE Sporttelep


III. KER. TVE - Barca Academy

7-0


VÁMOSI BÁLINT TAMÁS 7’

FARKAS PATRIK 29'

FARKAS PATRIK 37'

KOKAS MILÁN 43'

GERŐ LUKÁCS LÁSZLÓ 74'

VÁMOSI BÁLINT TAMÁS 78'

POLONKAI ZSOMBOR 85'


Kun György értékelése:

"Szombaton délelőtt a Barca Academy csapatát fogadtuk bajnoki mérkőzésen. Ügyes, technikás csapattal találkoztunk, ahol az egész mérkőzésen a játék dominált. Két ugyanolyan stílusú és játékfelfogású csapat találkozott, ahol érzésem szerint a mi akaratunk érvényesült a mérkőzés egészében. Jól működött minden csapatrészünk, és kiváló egyéni teljesítmények színesítették játékunkat! Szereztünk 7 gólt, de ami ennél is fontosabb, hogy 1 év távlatából kijelenthetem, kialakult a klubunk által kijelölt filozófia-stílus egyaránt! Hatékonyak voltunk mind a három zónában, jelzi ezt a rúgott és kapott gólok száma. Tovább akarunk fejlődni minden szempontból, és ebben az egyének fejlesztésén van a legnagyobb fókusz. HAJRÁ KERÜLET ÉS GRATULÁLOK A SRÁCOKNAK!"U15

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Nyugat 4. forduló

2022.09.17 - 11:00

Budaörs, Budaörsi Városi Stadion


Budaörs - III. KER. TVE

1-3


3' BORSAY MÁRK MILÁN

12' VANCSURA DOMINIK VENDEL

46' GOSZTOLA ÁDÁM


Kaszai Gábor értékelése:

"Szombat délelőtt a Budaörsi SC otthonában folytatódott számunkra a bajnokság. Ellenfelünk jól kezdte a szezont, kettő győzelem mellett egy döntetlennel a harmadik pozíciót foglalták el, megelőzve többek között minket is egy ponttal. Stabil csapat benyomását keltették már tavasszal is, így nehéz mérkőzésre, a helyezéseket tekintve rangadóra számítottunk.

Igyekeztünk jól, koncentráltan kezdeni a mérkőzést, mert ellenfelünk az előző mérkőzésein kétszer is az első percekben megszerezte a vezetést. Ezt szerettük volna elkerülni. Ez annyira jól sikerült, hogy a 3. percben egy szép támadás végén Borsay góljával megszereztük a vezetést és a 12. percben szintén mi örülhettünk Vancsura góljának, így mondhatni hamar kettő gólos előnyre tettünk szert.

Játékban nem tudtunk kiemelkedően teljesíteni, mert a Budaörs agresszív és szervezett volt, ettől függetlenül többnyire az ő térfelükön zajlott a játék. Voltak olyan villanásaink, kombinatív megoldásaink, amikből sikerült helyzeteket kialakítanunk, de ezeket sajnos kihagytuk. Labdakihozatalban akadtak problémáink. Sokáig nem találtuk a megoldást a magasan védekező Budaörsi csapat ellen. Ezek miatt a labdavesztések miatt és az ellenfél kontrái miatt a Budaörsben is volt potenciál a gólszerzésre, de mindig volt valaki tőlünk aki közbelépett és megoldotta a szituációt.

Félidei kettő gólos vezetésnél a labdakihozatalunkat próbáltuk javítani, illetve felhívtam a csapat figyelmét, hogy biztosan ránk jön az ellenfél és álljunk készen, legyünk koncentráltak az első pillanattól kezdve. Gosztola Ádám beállításával igyekeztünk javítani a labdabirtoklásunkon és a támadásaink hatékonyságán. A félidő 6. percében éppen Ő volt eredményes, így három gólosra nőtt az előnyünk.

Ezután egy számunkra küzdelmes játék alakult ki. Ellenfelünk csak hosszú labdákkal próbálkozott. Voltak ígéretes kontra lehetőségeink, de pontatlanul játszottuk le azokat. Az ellenfélnek sok pontrúgása volt az utolsó percekben. Egy ilyen oldalszabadrúgás után ismételten az ellenfél reagált gyorsabban és szépíteni tudott. Ezután is nagy nyomás nehezedett a kapunkra, de jól küzdöttünk, így sikerült megőrizni az eredményt és megnyerni ezt a nehéz találkozót. Összességében nem játszottunk kiemelkedően, de voltak villanásaink, momentumaink, amikből háromszor is eredményesek voltunk és voltak helyzeteink. Akaratban, küzdőszellemben jól teljesített a csapat és jól bírtuk a nyomást, ami a hajrában a védekezésünkre nehezedett. Jó ritmusban szereztük a gólokat, ami fontos volt ezen a mérkőzésen, mert masszív, jó ellenféllel találkoztunk. A cserék is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez és frissességet hoztak a pályára. Gratulálok az egész csapatnak! Hajrá Kerület! "U13

MLSZ Országos U13 Dél-Nyugat 3. forduló

2022.09.17 - 10:00

Budapest, Kelen SC Sporttelep


KELEN SC - III. KER. TVE

2-5


13' BARTON OLIVÉR JÓZSEF

29' MATUZ KRISTÓF

52' JAKAB MÁRK JÁNOS

58' JAKAB ZÉTÉNY

64' R.HORVÁTH TAMÁS


Mészáros Zsolt értékelése:

"A bemelegítésnél lehetett látni, hogy egy kicsit tompábbak vagyunk.

Kis méretű volt a pálya és csúszós, ehhez nehezen alkalmazkodtunk. Kevés volt az idő és a tér a játékhelyzetek megoldásához, ezért többet hibáztunk, kevés volt a folyamatos játék. Az észrevételek és a döntések sok esetben jók voltak, de a kivitelezésekbe sokszor hiba csúszott. Viszont örömteli volt, hogy a héten gyakorolt, széleken történő támadásvezetéseket és befejezéseket viszontláttuk és gólokat is sikerült szereznünk ezekből. Keményen, harciasan védekeztünk, nem hagytunk időt az ellenfél labdás játékosainak. Sok labdát szereztünk, gyorsak voltak az átmeneteink (t-v-t).

Támadásban elmozogtunk az üres területekbe, segítettük a labdást, bátran vállalkoztunk kapura lövésekkel, a mélységi passzokat bevállaltuk, de ezek nem mindig voltak előkészítve, és sokszor túlságosan siettettük a játékot. A gyengébb produkción a csapat jó hozzáállása és remek mentalitása segített. Egyénileg mindkét kapusunkat kiemelem, mert a nagyarányú győzelemben sokat segítettek a csapatnak.

Gratulálok a csapatnak jó hozzáállással játszottak!

Hajrá TVE!"U12

MLSZ Országos U12 Dél-Nyugat 3. forduló

2022.09.17 - 10:00

Budapest, Kelen SC Sporttelep


KELEN SC - III. KER. TVE

4-5


40' TORDAI BALÁZS MÁRK

51' MECHENTEL JIBRIL BERTALAN

55' KOVÁCS DÁNIEL

64' MATTYASOVSZKY BENDEGÚZ

67' MATTYASOVSZKY BENDEGÚZ


Jakab Máté értékelése:

"3-4 hete mikor játszottunk, akkor erősebb kerettel sikerült felállni, most betegség miatt volt több hiányzóm, így 12-en mentünk el a mérkőzésre. A múltkori mérkőzésen azt írtam, hogy tudatosabb, jól szervezett csapattal találkoztunk, és bár 50 percig vezettünk, bravúr a 2-2-es döntetlen. Hát a mai mérkőzésen mi voltunk ez a csapat amelyik az akaratát a másikra tudta többször erőltetni, illetve a mérkőzés iramát diktálta. 1-0-ról fordítva és az utolsó 20 percben 5-1-re is vezetve sikerült megnyerni a mérkőzést. Sokat kell még tanulnunk arról, hogy hogyan is kell játszanunk, amikor az eredmény nekünk kedvez és az ellenfél padlón van, mert majdnem sikerült őket felállítani onnan, de ezt be tudtuk most annak hogy nem nagyon kerültünk még ilyen helyzetbe. Van még bőven min javítani, de a jó játékunkat a hétvégén legalább sikerült az eddigi 20-40 percről 60-70 percre kitolni és még ehhez eredményesség, helyzetek és lőtt gólok is párosultak, úgyhogy nagyon örülök."U9

ASE Torna

2022.09.17. 9:00-13:00


B csoport: Vecsés-TVE 0-9 RAFC "A"-TVE 2-2 ASE "B"-TVE 0-7 Pécel-TVE 0-6 Elődöntő: TVE-ASE "A" 6-0 Döntő: RAFC "B"-TVE 0-0 Büntetők után 3-4


Farkas Zoltán értékelése:

"A csapat 1-2-2 típusú felépítésben kezdett és nyomással teli pillanatokat okozott minden ellenfél számára. Minden elöl lévő játékos aki adott esetben ebben a pozícióban szerepelt arra összpontosított, hogy függőleges átlós vonalat tartsanak az ellenfél labdakihozatalainál a 2 hátsó szervező játékosunkhoz viszonyítva, és senki nem lehetett egy ugyanazon vonalban, illetve nagyon agresszívan 1v1-ben védekezett mindenki. Ezáltal nem hagytunk szabad területeket, minden sávot és folyosót levédtünk, végig nagyon összpontosítottunk, amikből nagyon sok labdát szereztünk. Ösztönzőleg hatott a játékosokra a sok labdaszerzés és megnyert párharc. A nyomás megindítására mindenki figyelt és bátran irányítottuk egymást sok beszéddel. Az éppen hátsó szervező pozícióban lévő játékosok szerepe az volt, hogy gyors döntéssel, gyors mozdulattal, nagy sebességgel, tempót váltva ügyes megoldással átjátsszuk az ellenfél támadó játékosát és tereket illetve időt nyerve minél gyorsabban feljussunk az ellenfél kapujához. 1v1 elleni támadásban és védekezésben is nagyon progresszív játékot nyújtott minden játékos. Bátor Gergely szerepe a tornán kulcsfontosságúnak bizonyult. Ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, ami rettentő nagy pluszt adott neki játékban és hozzáállásban is (akire egyébként sem lehet panasz soha egyik területen sem). A jobb és a bal oldal felé sodródva is ügyes helyezkedéseket mutatott be, figyelmet felkeltően csalta közel magához az ellenfelet és jó ritmusban játszotta át őket. Különösen Vastl és Doroszlay felé játszott mélységi labdákat, akiknek nagyon jó labdavezetési képességei kijöttek a mérkőzéseken. Itt éles volt. A felkínált lehetőségek sebessége azt jelentette, hogy támadásaink ritmusát fenn lehetett tartani, lehetővé téve a következetes és gyors előrehaladásokat. Ez nagyon sok gólt eredményezett és ellenben az erőszakos, harcias hozzáállásunkkal csupán 2 gólt engedtünk az ellenfeleknek. Doroszlay Kristóf 10, Vastl Arnold pedig 9 gólig jutott. Bátor Gergely pedig (teljesen megérdemelten) elnyerte a torna legjobb játékosa díját. Minden játékosunknak sikerült gólt szerezni egytől egyig (még a kapusunk Szakolczai Alex is betalált a saját térfeléről egy fineszes gyorsan elvégzett szabadrúgást követően). A döntőben minden helyzetünket hatástalanította a RAFC végtelenül ügyes kis kapusa, illetve amikor már az ő eszén is túl jártunk akkor a kapufa mentett (Arany Gergő két alkalommal is megrezegtette a lécet). A büntetőknél pedig a kapusunk Szakolczai Alex két védést bemutatva, illetve Doroszlay, Vastl, Arany és Kun találataival megérdemelten örülhetett a csapat az első hely megszerzésének.

Megjegyzés: Könnyű Nándor aki legtöbbször csapatunk kapuját védi, ma 3 gólig juott, illetve Kun Milos érett játékát mindenképp kiemelném még."


bottom of page