top of page
Keresés

Várja a foci vb-t, de Budaörsről azért előbb elhozná a három pontot Elek Bence


Fotó: Szabó Péter

Szombaton a bajnokság 18. fordulójában Budaörsre utazik csapatunk. Anélkül, hogy nagy szavakat használnánk, a cél nem lehet más, mint a három pont begyűjtése. Így van ezzel Elek Bence is, akivel nem csak a csapat előtt álló erőpróbáról beszélgettünk, hanem megtudhattuk tőle például azt is, hogy kinek szurkol a közelgő labdarúgó világbajnokságon, illetve azt is elárulta, hogy hozzá Lionel Messi, vagy Cristiano Ronaldo játéka áll közelebb.


Ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton lép pályára csapatunk, a bajnokság 18. fordulójában a Budaörs otthonába látogatunk. Vendéglátónk 25 ponttal a 9. helyről várhatja a játéknapot, hét győzelem mellett négy döntetlent és hat vereséget jegyez. Igazi kétarcú csapat a Budaörs, amely jelenleg ötmeccses veretlenségi szériát fut, ám ebből az ötből csupán kettőt nyert meg. Hazai pályán legutóbbi két meccsét megnyerte, többek között a ZTE II. ellenit is, a legutóbbi fordulóban viszont Csornán csak döntetlent játszott.


„Idegenben soha nem könnyű nyerni. – kezdte beharangozó beszélgetésünket a bajnokságban eddig 9 gólt jegyző Elek Bence. - Elemeztük az ellenfél játékát, felkészültünk, jó edzéseken vagyunk túl. Mindent meg kell tennünk, hogy elhozzuk a három pontot, nincs más opció. Tudjuk, érezzük, hogy mindenki a Kerületet akarja megverni, ennek szellemében zajlik minden meccsünk. Mindenki kettőzött erővel jön ellenünk, de ennek ellenére mondom, hogy csak a három pont az elfogadható.”


Ha a Budaörsről azt írtuk fentebb, hogy kétarcú, akkor ez a jelző igazából csapatunkra is illik. Hiszen míg a Kaposvár elleni összecsapást mind támadásban, mind védekezésben szinte hiba nélkül lehozta Aczél Zoltán együttese, addig a Zalaegerszeg elleni összecsapáson nem sikerült megszerezni a három pontot, pedig a meccs háromnegyedében az történt, amit a Kerület akart. A Mester a hét elejei értékelésében egyéni hibákra hívta fel a figyelmet és ezt emelte ki Elek Bence is, hozzátéve, hogy a rutinosabb játékosoknak ilyenkor nagyobb a felelősségük.


„Az idősebbeknek, a húzójátékosoknak ilyenkor kell előrelépniük, nem csak akkor, amikor jól megy a csapatnak, hanem akkor is, amikor kevésbé. Ilyenkor nekünk többet kell vállalnunk, kettőzött erővel kell segítenünk a csapatot, mert csak akkor tudunk kijönni egy esetleges hullámvölgyből. A múltkori meccsen is a 65. percig mi uraltuk a játékot, aztán jöttek az egyéni hibák. De én úgy gondolom, hogy az egyéni hibákat általában csapathibák előzik meg, gondolok itt védekezési hibára, vagy labdavesztésre. Ezt csak azért mondom, mert csapat szinten előzhetjük meg az egyéni hibákat is. Az utolsó három meccsen nekünk kell fellépnünk, hogy a téli szünetre jó érzéssel menjünk el, hogy a céljaink közelében maradjunk.”


A beszélgetés során természetesen szó esett a jövő hét elején kezdődő labdarúgó világbajnokságról is, amelyet kitüntetett figyelemmel követ majd csatárunk is.


„Nincs olyan focista, aki egy ilyen tornát ne nézne, vagy ne várná. Nyilván én sem vagyok kivétel. A brazilok játékát például kiemelten fogom figyelni, de ezzel szerintem nem leszek egyedül, minden meccsüket meg fogom nézni. De igaz ez a két legnagyobbra is, nagyon kíváncsi vagyok, hogy Messi és Ronaldo hogyan búcsúzik. Álomszerű lenne, ha a döntőben találkoznának egymással.” – beszélt a tornáról és álmai döntőjéről csapatunk támadója.


Az álomdöntőhöz ugyanakkor sok mindennek teljesülnie kell, elsősorban annak, hogy mindkét gárda bejusson az egyenes kieséses szakaszba, ráadásul nem is akárhogyan! Egy esetleges Ronaldo-Messi döntő ugyanis csak akkor jöhet létre, ha az argentinok és a portugálok is megnyerik a csoportjukat, vagy mindkettő másodikként jut tovább a kvartettjéből.


De hagyjuk a vb-fejtágítót, ennél sokkal érdekesebb kérdés ugyanis, hogy vajon Elek Bencéhez az argentin, vagy éppenséggel a portugál zseni játéka áll közelebb.


„Számomra Ronaldo. A személyisége is közelebb áll hozzám, illetve az, hogy míg Messi esetében egy született tehetséget látunk, addig Ronaldo inkább megdolgozott azért, amit tud és amit elért.” – adott rövid választ csatárunk arra, hogy a két zseni közül kinek a játéka áll közelebb hozzá.


Ronaldo és Messi összecsapására, valamint a világbajnokságra, ha nem is sokat, de azért még várni kell. Előtte még szombaton jön a Budaörs elleni bajnoki, amelynek a Budaörsi Városi Stadion ad majd otthont. A találkozó 13 órakor veszi kezdetét.

bottom of page