top of page
Keresés

Vankó Iminek megvan a receptje a ZTE ellenAz eddigiekhez képest kicsit szokatlan időpontban, szombaton délután 1 órakor lép pályára csapatunk a bajnokság 36. fordulójában Zalaegerszegen. A találkozó nem ígérkezik könnyűnek, már csak a távolság miatt sem, ráadásul a hazaiak egy négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériát szeretnének lezárni. Az utóbbi időszak számunkra sem volt igazán sikersorozat, legutóbbi két mérkőzésünkön csak egy pontot szereztünk, éppen ezért jó lenne három ponttal hazatérni Zalaegerszegről. A találkozót megelőző napon Vankó Imrével ültünk le beszélgetni egy rövidet, amely során természetesen szóba került Imi sérülése és a rehabilitációs időszak is, ami nem volt könnyű.


Imi még a Kelen elleni bajnokin sérült meg, egy teljesen ártalmatlan szituációt követően. Egy sérülés nyilván soha nem jön jókor, ám mindez Imi esetére hatványozottan igaz. Játékosunk a téli felkészülési időszak alatt a csapat egyik legjobbjának számított, bombaformában várta az idénynyitót, amely bár nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna (vereség a Puskástól), ám Imi ennek ellenére is a találkozó egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.


Még márciusban beszélgettünk Imivel a rehabilitációs időszak kezdeti fázisában, akkor így elevenítette fel a sérülés körülményeit.


Beindítottak mögénk egy labdát, sprinteltem vissza. Egér (Egerszegi Tamás, a szerk.) lefejelte a labdát, én átvettem és simán visszapasszoltam, de rögtön egy szúró fájdalmat éreztem. Próbáltam tovább futni, de „kattogott” a térdem és egyszer csak beakadt. Fél lábon leugráltam a pályáról, a sípcsontom teteje kiakadt, azt vissza kellett tenni. Este elmentem MR-re, a vizsgálat pedig kimutatta, hogy a szalagok szerencsére nem sérültek, a porc viszont rossz helyre került, amiatt ki kellett tisztítani azt a területet, ezt egy hét elteltével meg is tettek az orvosok egy artroszkópos beavatkozás során.”


Az azóta eltelt időszakot a kőkemény munka jellemezte, fizioterapeutánk, Joó Réka irányításával zajlott minden nap a rehabilitáció.


A rehabilitáció hosszú és fáradtságos volt, de Joó Réka irányításával minden rendben zajlott.

Ha visszagondolok, hogy a tavaszi szezon 2. fordulójában sérültem meg. Hát nem most volt. Hosszú volt az út a visszatérésig, de boldog vagyok, hogy az előző hétvégén a Kaposvár ellen már pályára tudtam lépni. Sajnos nyerni nem sikerült, de én így is boldog voltam azért, magam miatt, mert már hiányzott, hogy újra a pályán legyek. Egy ilyen sérülés és kihagyás után az ember meccshiánnyal küzd, de rajta leszek, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból, amikor pályán leszek. A legnehezebb ez alatt az időszak alatt az volt, amikor már éreztem, hogy jól vagyok, ám a fájdalom visszatért és be is gyulladt a lábam. Szerencsére nem volt nagy gond, injekció, két-három nap pihenő és utána folytatódhatott tovább a meló. Meg persze az sem volt egyszerű, hogy hétről hétre láttam a fiúkat játszani, viszont én nem lehettem velük.” – beszélt jelenlegi helyzetéről és arról, hogy a rehabilitáció alatt mi volt az igazán nehéz számára.


Vankó Imre természetesen ott lesz a Zalaegerszeg elleni bajnokin és minden bizonnyal szerepet is kap majd Aczél Zoltántól. Csapatunk a 6. helyről várhatja a találkozót, holtversenyben az Érd együttesével, ám az érdiek egy mérkőzéssel többet nyertek, így előttünk állnak a tabellán szintén 61 ponttal. Vendéglátónk a 15. helyről várhatja a szombati bajnokit, 10 győzelemmel, 4 döntetlennel és 21 vereséggel, összesen 34 megszerzett ponttal. A Zalaegerszegnek a kieséstől nem kell tartania, de a Kelen még veszélyes lehet rájuk, ugyanakkor az előttük álló Gyirmót is behozható. Koller Zoltán együttese utolsó négy mérkőzésén nem tudott győzni, legutóbb Csornán kaptak ki 3-1-re, míg eddigi utolsó hazai győzelmüket a Balatonfüred ellen érték el április elején.


(Fotó: Szabó Péter)


Az zalaegerszegi találkozó nem ígérkezik könnyűnek, hiszen két olyan csapat találkozik egymással, amely közül mindkettőnek szüksége lenne a győzelemre, hogy a tabellán elfoglalt helyét kozmetikázza, illetve bizonyítson szurkolói felé. Az összecsapás esélyes papíron természetesen a Kerület, ám azt az idei bajnokság is megtanította sajnos, hogy a papírforma olykor borulhat. Ennek ellenére természetesen a cél a három pont megszerzése, ezt Vankó Imre is így látja.


Véleményem szerint a ZTE elleni mérkőzéssel kapcsolatban az a legfontosabb, hogy a csapat türelmes legyen, ha egy visszaállt védelemmel találjuk szemben magunkat. Ha azt csináljuk, amit a Mester kér, akkor nem lehet probléma. Meg persze kell a szenvedély, a kapu előtt pedig a koncentráció és a gyilkos ösztön.”


Ami csapatunkat illeti, kapitányunk, Barczi Dávid nem lehet ott a bajnokin sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, ez érzékeny vesztesét természetesen. Rajta kívül még Szmola Bálintra sem számíthat Aczél Zoltán, kapusunk gőzerővel végzi a rehabilitációját, visszatérése a nyári alapozásra prognosztizálható.


A ZTE II. – III. kerületi TVE bajnoki 13.00 órától veszi kezdetét.

bottom of page