top of page
Keresés

Vankó Imre: „Mindig jó érzés visszamenni Győrbe, félig-meddig úgy érzem, hogy hazamegyek”Vasárnap a bajnokság 8. fordulójában az ETO Akadémia otthonában vendégszerepel csapatunk. A keretből egy valakinek bizonyára nagyon különleges lesz a hétvégi vendégjáték, ez a valaki pedig nem más, mint Vankó Imre, aki túl azon, hogy győri kötődésű, majd’ tíz évet húzott le a győri klubban, amely egyben nevelőegyesülete is.


„Én ott nevelkedtem, így mindig jó érzés visszamenni. A szüleim is ott élnek, a testvérem is játszott ott, a klubnál fejezte be pályafutását, úgyhogy félig-meddig úgy érzem, hogy hazamegyek” – ecsetelte játékosunk, hogy miért is különleges számára az ETO Akadémia elleni vasárnapi bajnoki.


Vankó Imi 2006-tól egészen 2014-ig játszott egyhuzamban a győri klubban, majd ezt követően Pápára igazolt, ahol az NB I-ben is bemutatkozott. Volt, hogy visszatért ugyan Győrbe, ám csak rövid időre, innen Budafok, Szeged és Budaörs érintésével érkezett meg Óbudára. Az ETO már csak azért is tölt be kivételes helyet Imi szívében, mert itt tudott együtt játszani testvérével, a 62-szeres magyar válogatott támadóval, Priskin Tamással.


Vankó Imre édesapjával és testvérével (Foto: eto.hu)


A győriek nem kezdték jól a szezont, első négy mérkőzésükön nem tudtak pontot szerezni, viszont azóta úgymond megtáltosodtak, három meccsen hét pontot gyűjtöttek, amelynek köszönhetően a tabella 13. helyére ugrottak előre. A zöld-fehérek rossz idénykezdése nem téveszti meg Vankó Imrét sem, rutinos játékosunk tisztában van azzal, hogy az ETO Akadémiára oda kell figyelni, nem szabad lebecsülni őket.


„Fiatalok még! Volt ugyan náluk egy rossz kezdés, de nem kell őket lebecsülni, mert szerintem nagyon sok tehetséges fiatal játékos alkotja a keretet, nem beszélve arról, hogy az első csapatból lehetnek visszajátszók és pár rutinos játékossal igazán ütőképes társaságot alkothatnak” – beszélt elismerően vasárnapi ellenfelünkről Vankó Imre, aki természetesen kitért saját formájára is.


„Idén többnyire új poszton szerepelek, amit azért őszintén megmondom, hogy meg kellett szoknom. De annak nagyon örülök, hogy a csapat eddig veretlen, jóllehet a játék bizonyos elemeiben azért kell még fejlődnünk. Kompakt csapat a miénk és lehet, hogy volt szerencsénk is itt-ott, de fegyelmezettek vagyunk, betartjuk a Mester utasításait és kifejezetten stabil a védekezésünk is. Hiányérzetünk egyedül a támadások befejezésénél lehet, ott lehetnénk pontosabbak. Jobban kell koncentrálnunk, de ha ez megvan és a gyilkos ösztön is működik bennünk, akkor nem lehet gond sem vasárnap, sem a későbbiekben”


Az ETO Akadémia elleni bajnoki vasárnap 11 órától veszi kezdetét, a találkozóról élő, online tudósítást adunk klubunk honlapján.

bottom of page