top of page
Keresés

Vereséggel zártuk az évet


Fotó: Szabó Péter

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén – amely igazából a tavaszról előrehozott találkozó volt – nem sikerült nyernie csapatunknak, Aczél Zoltán együttese 2-1-es vereséget szenvedett az ETO Akadémia otthonában. Pozitívum nem sok akadt a találkozón, csapatunk utolsó 30 percben nyújtott játékát leszámítva, illetve mindenképpen ki kell emelni utánpótlás korú játékosunkat, Farkas Benjámint, aki első gólját szerezte a felnőttek között.


Félidejéhez érkezett az NB III-as bajnokság, számunkra pár nappal korábban, mint a riválisok számára, ugyanis míg a többiek a hétvégén zárják az őszi szezont, addig csapatunk szerdán az ETO Akadémia otthonában lépett pályára. A találkozó nem úgy zárult, ahogy azt reméltük, a hazaiak 2-1 arányban győztek, mindez így azt jelenti, hogy vereséggel fejeztük be a 2022-es naptári évet. Aczél Zoltán ezúttal sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Schuszter Ronaldra, Földeák Leventére, Kulcsár Dávidra és Kozics Barnabásra, visszatérhetett ugyanakkor sárga lapos eltiltása után csapatkapitányunk Barczi Dávid.


A visszavágás reményében érkezett csapatunk Győrbe, az első fordulóban elszenvedett hazai vereségért. A találkozót nagy elánnal kezdték a hazaiak, ám a félidő derekától kiegyenlítetté vált a játék, mégis gólt a győriek szereztek, a 40. percben Huszár Marcell talált be Szmola Bálint kapujába. A szünet után a hátrány tudatában cserékkel próbálta meg felrázni csapatát Aczél Zoltán, Tóth László jött le, őt Grabant Bence váltotta, Szalai Vilmos helyére pedig Preklet Csaba érkezett. Nem sokkal később kényszerű cserét is végre kellett hajtania a Mesternek, egy földre érkezést követően kapusunk, Szmola Bálint maradt lent, mint később kiderült súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A csereként beálló Kemenes Botond kis túlzással még bele sem melegedhetett a játékba, amikor a játékvezető büntetőt adott a hazaiaknak, amelyet Szabó Tamás értékesített. Kemenes érezte az oldalt, nem sok hiányzott, hogy újabb tizenegyest fogjon, ám a bravúr ezúttal sajnos elmaradt.


A második félidő derekán újabb cserék következtek a mi oldalunkon, Hegedüs Levente helyére Aczél Zoltán Opavszky Balázst küldte be, míg Kokenszky Norbertet a fiatal Farkas Benjámin váltotta. A folytatásban sokkal veszélyesebben játszott csapatunk, beszorítottuk az ellenfelet saját térfelére és a nyomás meg is hozta az eredményét, Farkas Benjámin a 79. percben megszerezte szépítő találatunkat. A folytatásban is komoly nyomás alá helyeztük a hazaiakat, ám nem volt szerencsénk. Preklet Csaba beadása a felső lécen csattant, de kapufáig jutott Elek Bence is, illetve volt több olyan szituáció is, amikor az ETO kapujának a torkában pattogott a labda, ám az ellenfél nem kis szerencsével mindannyiszor fel tudott szabadítani. A végén az egyenlítés már nem sikerült, maradt a csalódást keltő 2-1-es végeredmény.


Csapatunk utolsó 30 percben nyújtott játékára lehet építeni, ám az első 60 perc kis túlzással feledhető játékot hozott a mi oldalunkról, hibákkal, pontatlansággal. Öröm az ürömben, hogy a Mónos Tamás által vezetett U17-es csapat fiatalja, Farkas Benjámin ismét jól szállt be a játékba és megszerezte első gólját a felnőttek között. Ami pedig kapusunkat, Szmola Bálintot illeti, neki mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánunk.


Az őszi szezon ezennel lezárult, a tavaszi idényt február 12-én kezdjük hazai pályán az ellen a Puskás Akadémia II. ellen, amellyel augusztusban a 2. fordulóban idegenben 1-1-es döntetlent játszottunk.

bottom of page