VÍZILABDA TÖRTÉNELEM

 

 

Az egyesület nem csak labdarúgásáról volt híres, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, úszás, atlétika, röplabda, torna, és mindenekelőtt vízilabda sportágban is országos szinten kiemelkedő eredményeket ért el.

 

Kevésbé ismert például, hogy 1920-26 között a III.ker. TVE vízilabdacsapatának edzője Komjádi Béla volt, akivel kétszer is (1923 és 1924) bajnokságot nyert a Kerület, mindkétszer az FTC csapatát legyőzve. Az 1924-es párizsi olimpián 5 Kerület játékos szerepelt a magyar vízilabda válogatottban.

 

2015-ben életre kelt újra a III. kerületi TVE vízilabda szakosztálya, az Óbudai Önkormányzat és a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával, sikerült TAO pályázat segítségével új uszodát építeni a Kalap utcai sporttelep területén.

Női vízilabda csapatunk négy éven át játszott a NŐI OB I/B. bajnokságban, melyből a 2018-2019-es szezon végén felkerült az első osztályba. Így a III. kerületi TVE újra az Országos Bajnokság I. osztályában szerepelhet majdnem 100 évvel később a legnagyobb sikerek után.

Az oldalon található írott és képi anyagok csak a forrás pontos megjelölésével, internetes felhasználás esetén aktív hivatkozással használhatók fel.

  • TVE YouTube
  • TVE Facebook
  • TVE Twitter
  • TVE Instagram
tippmix_RGB.webp
coerver_coaching.webp

1/1
Magyar Atlétikai Szövetség
Budapesti Atlétikai Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MLSZ budapesti igazgatóság
Magyar Vízilabda Szövetség
A létesítmény tulajdonosa:
obuda_címer.webp
market_fehér.webp
óduda_sport.webp